Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 117118119120121 243> |
Korisnik | |
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koja biljka ima miris listova bronhi bonboni, žuti cvijetići, a korijen kao peršinov.?? Mislila sam da je koromač, ali korijen je duguljast... Hvala .
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Momo ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Svibanj 2012 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 1 |
Da li neko zna kako se ova biljka zove? http://upload.slike.com/?v=szFB9.jpg Unapred hvala! |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Da li znate kako se zove ovaj cvijetić?
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
molim stručnjake za ime ove biljke ispred djeteline
![]() ![]() prije se valjda koristila za lumin - uljanice (simbol vječnog plamena, čaša sa vodom i uljem u kojoj pluta dušica, pali se u spomen pokojnika) ovaj dio kao cvijetić, osušen se koristio rješenje je ballota |
|
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Milice7 predivan cvijet, fascinantan, i mene zanima, valjda će se naći netko i prepoznati naziv cvijeta
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
molila bi pomoc ,sta je ovo
slika 1 ![]() slika 2 ![]() slika 3 (jeli to ricinus) ![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Moon, biljka žutog cvijeta strašno liči na gospinu travu - Hypericum perforatum
|
|
![]() |
|
Sory sad vidjeh već odgovoreno
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Otok....hvala ti, to je ta biljka
![]() rrorion...hvala i tebi
![]() Ništa nisam uspjela naći o toj biljci, meni je ona ličila na nislku pljuskavicu, pa sad ne znam da li je i ova biljka tako agresivna, da li se širi rizomima i sl. Molila bih ako netko nešto zna da napiše par riječi.
Inače je vrlo lijepa, grmoliko okruglastog rasta, mali listići na nježnoj stabljici visokoj nešto više od desetak cm, i ta nježna grančica nosi tako velik žuti cvijet
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Moon, sačuvala sam etiketu sa ovog hypericuma, ovako piše:
Cvjeta od 6. do 9. mjeseca, traži sunčani položaj ili djelomičnu sjenu, maksimalna visina oko 25 cm. Pogodan za kamenjare. |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
Otok, baš ti hvala
![]() |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Cvijeće i pupoljke staviti 40 dana u maslinovo ulje na sunce.Procijediti.Čudotvorno kantarionovo ulje koristiti za rane ,upale i opekotine.Prodaje se po plažama.Nebi ga preporučila jer nema zaštitni faktor.Radim ga svake godine.Ove godine mi treba i za kćer pa buket moram kupiti na pijaci.Osim toga rijetko se može vidjeti u gradu jer sve redovitije kose.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Imam pitanje i gađenje u isto vrijeme.
![]() ![]() ![]() Pokojni kaktus dok je bio živ.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
nisam još nikad vidjela jaje od zmije,a ni živu zmiju.ali moglo bi biti.svaka ti čast,ja bih umrla od straha
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
To se meni dogodilo jedne godine,imala sam lukovice od gladiola,nove,lijepo su cvale,ja malo očupam travu oko njih,malo s motičicom okolo i naiđem na nekakve ja bi rekla gljive velike skoro kao stisnuta šaka,bilo ih je nekoliko komada,unutra ljigavo ko bjelanjac,malo gušće,izvana smeđe i bijelo,šareno,šta je to bilo,nikad nisam otkrila,a i nije se više ponovilo.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Možda su stvarno neke gljive.Ne vjerujem da je zmijsko jaje jer je ukolo zemlja bila tvrda i zbita.Moram doznati.Cijela familija se digla na zadnje noge.
|
|
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Dobro si rekla ajama. Jučer sam nešto radila u vrtu i kad sam rukom krenula kroz zemlju iskočila je žaba. Premrla sam od straha, a ona onda stala i gleda me, nije se htjela maknuti s mjesta sve dok ju nisam posula vodom... ha ha ha
A što se tiče ove pojave ja mislim da bi to mogla biti trulež od kaktusa. Ne znam, nisam se s tim susrela, ali znam da kad neka krupnija mesnata biljka ugine, iza nje ostane tako nešto ljigavo. Ne volim ništa ljigavo... |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() ![]() meni je sad sve postalo slično....dipladenija, mandevila ili adenium ... a joj.....ovo moje je valjda dipladeniha a? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 117118119120121 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |