Aeonium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3132333435 41> |
Korisnik | |
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prekrasni su....ja san to do sad sve nazivala čuvar kuće....
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Lantana, hvala na ovim informacijama bdw divni su ti
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Za aoenium je bitno sunce i količina i sastav zemlje, oni koji se manje zaljevaju više pocrne, a oni koji se bolje zaljevaju i imaju plodniju zemljuviše se zelene i veći su im listovi, sunce je ipak presudan faktor za "crnilo".
U malom pitaru manje zaljevan ![]() U velikom pitaru sa sukulentima češće zaljevan i više zemlje ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Odbacivanje donjih listova je normalna pojava, na taj način nastaje "stablo".
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Natalija oprosti tek sada odgovaram.Imam dva crnoglavca. Kupila sam ih na dva različita mjesta. Mislim da su i različiti. Gledala sam na netu link koji je netko napisao, te sam došla do zaključka da postoje dva crna..Veoma su slični, ali ipak različiti u nekim nijansama.Imena nisam zapamtila potražiti ću... Ako je tvoj oćelavio doći će on na sebe, samo neka mu je sunca.Ono zeleno još ništa ne mogu točno reći, ali možda je ipak sedum palmieri... |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
krasno...kako ja ne naletim nikad na aeonium
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ovo je moj aeonium "kiwi" (znalci, ispravite me ako nije) duuugo sam ga željela i onda slučajno u bauhausu naletim za nešto malo kn...evo sad tjera male izboje sa strane
![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
je li ovo onaj šta mijenja boje. nešto se događa!
![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
jagoda stvarno su super lijepi
možda ovo zeleno i je aeonium, teglica je ona najmanja pa ima kratku stabljiku reci mi jagoda, na obe slike su ti isti crnoglavci ili? mislim na istu vrstu aeoniuma, ili su različiti? moj taman je lijepo dobio boju, ali je skoro ćelav, dosta listova mu je otpalo - s rozete |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
To sam se i ja pitala - i ja bi rekla da je to palmeri ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
jagoda, kako ti je lijepo pocrnio. moj je još više zelen, tek prije nekoliko dana sam ga stavila na sunce.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
jagoda predivan je ,i moj je lijepo pocrnio ..na prvoj sliki uz crnca sto to nije sedum palmeri
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Antonija predivan ti je aeonium. Ovi što mjenjaju boje su posebni...
Free da naletim na jeftinog, obavezno ga uzmem, ne brini...
Moji ljepotani uživaju na suncu, koje im jako prija...Na ovoj prvoj slici ovaj mali zeleni, kupljen je u Pordenonu i moram ga presaditi jer je u mini pitaru...Na drugoj slici uz crnoglavca je reznica onog što mjenja boju...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
e bas je ljubimac antonija,predivan je...moj se polako oporavlja ,vjerujem da ce vec na ljeto biti moj ljubimac,sad trenutno je u "zapećku"
![]() |
|
Vir |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
antonija to je onaj iz mbma? prekrasan ti je, baš si mu pogodila
|
|
![]() |
|
moj ljubimac
![]() |
|
|
|
![]() |
|
natalija
![]() ![]() |
|
Vir |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3132333435 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |