Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 275276277278279 407> |
Korisnik | ||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Prekrasan je
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
baš je krasan.nisu li mu šare malo neobične?
|
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
Predivan je!!!
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
ogulin ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 5 |
|
Pozdrav,prodaje li netko sadnice adeniuma ...Bila bi zahvalna.
|
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
ajme kako su jepi malci i moji su se ubucili morati ću ih sliknuti... bebi tebi će biti predivno ovo ljeto toliko će ih cvasti ma
![]() |
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Prekrasni su
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Sijao sam u dvije runde za redom. 5 – 6 tjedana razlike između prvog i drugog sijanja. Prvi sijanci su puno napredniji. Ne samo zato što su stariji nego i zato što su duplo duže vrijeme bili u klijalištu.
Drugu rundu sam izvadio iz klijališta nakon recimo tri tjedna i od tada su zajedno na prozorskim policama a od nedavno i vani na balkonu. U klijalištu imam temp. oko 30 C preko dana i oko 20 C preko noći, rel. vlagu 100 % i umjetno svijetlo. (6500 K) To im je sve pisano na kožu i u klijalištu su rasli kao gljive poslije kiše. Sijao sam u prozirne velike (3,5 dcl.) čaše tako da kao mali imaju dosta svijetla ali ne i direktnog sunca. Trenutno su na balkonu u dvije čaše da ih sunce slučajno ne opeče. Sunca imaju samo ujutro do recimo 11 h. Zalijevam i usput prihranjujem svaki drugi dan. |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Belica, adenium ti je prekrasan
Pinus, i tvoji su prekrasni. Zadnji put si napisao da su sijani početkom travnja kad sam i ja sijala pa ih stalno uspoređujem sa svojima koji su puuuno manji. Al sad vidim da si napisao da su stari malo manje od 3 mjeseca. Znači da moji ipak dobro napreduju
![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Jedva čekam da se otvore ![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Prekrasne, zdrave bebe ![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
|
![]() Fotni nam ih malo
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
Volim navratiti na ovu temu,nauživam se VAŠIH adeniuma,jer su moji još male,male bebe.
![]() |
||
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Znam da jesu bombončeki. Moraju biti, kada imaju slatko porijeklo. ![]() Neću se zahvaljivati za sjeme dok ne procvatu. ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
@Belica, adenium ti je krasan. Samo oštro
![]() ![]() @Pinus, bebice su pravi bombončeki
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Belica, lijepo cvate tvoj adenium ! @dzeni,čim ti tako razmišljaš neće biti problema. Adeniumi su inače komplicirani za uzgoj, sve im smeta. Naročito preko zime. Preko ljeta idu lagano. Ali kao što kažeš ako im potrefiš prave uslove za život nema problema sa njima niti preko zime. Ovo je prva tura mojih klijanaca starih nešto manje od tri mjeseca: |
||
![]() |
||
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
|
Belice bas je krasan......Uf,postajem opsjednuta ovom biljkom,valjda sto ne uspijevam da pronadjem ovdje kod nas ni jednu.A omisljam se dal da narucim sjemenke,jer se bojim da im necu znati potrefiti prave uslove za zivot.
![]() |
||
sutnja je zlato....
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 275276277278279 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |