Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajčica - Lycopersicon esculentum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajčica - Lycopersicon esculentum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3940414243 78>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Aphro066 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 47
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Aphro066 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2012 u 22:01
evo jos jedna iz blizega :)

Rijeka
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Aphro066 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 47
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Aphro066 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2012 u 21:57

evo i mog paradajza od metar i pol hehe :)

Rijeka
Na vrh
Andrej View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrej Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 19:26
Nema potrebe, ipak je samo cca. deset cm visok :)
Tiny Tim je ipak znatno veci i ukusniji ali s obzirom na njihovu puzajucu sklonost niti njima nisu potrebni kolci
Na vrh
Sasa22 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 38
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sasa22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 07:44

Da li Micro Tom-u treba kolac (kolcic ???) , ja imam Tiny Tim pa me zanima isto

hvala
Na vrh
sagare22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 185
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sagare22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2012 u 20:49
Evo moj Micro Tom me odlučio počastiti svojim prvim crvenim plodom:

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 17:24
Originalno poslano od člana Fiki Fiki napisao:

Hitnoooo pomoć!NAJEZDA sitnih bijelih   kukaca    navalila na   rajčice!Jedva se primjete!Danas sam naprskao sa    svojim pesticidom koji sadrži prašak za pecivo,likvi,voda!POMOĆĆĆ11!!

to su ti najvjerojatnije stitasti moljci...
tesko ih se rijesiti, mozes ih prskati confidorom i rapidom. ovdje imas opis pa vidi jel to to : http://www.herbos.hr/Default.aspx?art=586&sec=231

one ti mrze vodu, mlazom vode ces ih potjerati, ali ne i ubiti.
ako ih spricas insekticidom, racunaj na visestruka prskanja jer insekticidi ne ubijaju sve njihove razvojne faze, tak da ces ih trebati loviti kroz vrijeme.

meni je zanimljivo da recimo u kuci mi se znaju naseliti na bosiljak i papricice, i skoro ih se nemoguce rijesiti, ali vani mi nisu nikad napali biljke, ocito postoji neki predator koji ih efikasno tamani, ali nisam jos uspjela skuziti koji ili sto tocno.
velika gorica
Na vrh
MisterNo View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 308
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MisterNo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 11:14
Za prvu silu mogao si i neopitroidom. Za ovaj homemade  pesticid prvi put čujem :)

Idi u neku obližnju poljoapoteku i traži neki pesticid. Samo obrati pažnju na karencu
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 21:40
Hitnoooo pomoć!NAJEZDA sitnih bijelih   kukaca    navalila na   rajčice!Jedva se primjete!Danas sam naprskao sa    svojim pesticidom koji sadrži prašak za pecivo,likvi,voda!POMOĆĆĆ11!!
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 18:26
predobri jos da ti uzriju.da li moze stajskim djubrivom da se razrijedi tako zalijevati?
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 18:20
predivno...ja još nemam iskustva...prikupljam informacije   
Na vrh
magadan View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 141
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magadan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 17:10
Evo i koja slika da vidite kolki su im vec plodovi.

red cherry

black from tula

black krim

paul robeson

Na vrh
magadan View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magadan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 16:52
Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

čime ti gnojiš??

Plantella peletama i glisnjakom, a namjeravam sad probati i tekuce gnojivo Plantella koje ste ovdje preporucivali.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 16:00
Originalno poslano od člana magadan magadan napisao:

Posude su od 30 - 40 cm promjera. Ne trebaju mi vece jer su se ove pokazale cisto ok ako uredno gnojim i zalijevam:).

čime ti gnojiš??
Na vrh
magadan View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magadan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 15:47
Posude su od 30 - 40 cm promjera. Ne trebaju mi vece jer su se ove pokazale cisto ok ako uredno gnojim i zalijevam:).
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 15:16
s obzirom kako su ti osrednje vaze za cvijece iznenadjuje me pozitivno :) vidis ljudi samo kad bi znali da na balkonu mogu imati domace proizvode pored cvijeca.
Na vrh
magadan View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magadan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 07:38
Prosle godine ga je bilo nenormalno puno, vise nego u vrtu. Bumbari stalno dolaze oprasivati, sto me iznenadilo, ipak je balkon u pitanju (doduse prvi kat).
I ove godine se zametnulo plodova, vec su velicine ping pong loptice na nekim paradajzima.

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 00:03
da treba bas tako kako si navela.prelijepe su ti biljke,da li ti rodi paradajz dobro ili onako tu na balkonu?
Na vrh
magadan View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magadan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2012 u 16:19
Pozdrav svima! Evo vec drugu godinu uzgajam paradajz na balkonu i u vrtu. Ovo su oni na balkonu:

red cherry
pink brandywine
black from tula
black krim
brown berry

Puno sam proucavala na forumima kako uzgajati na balkonu i nasla dosta korisnih savjeta. Gnojim s Plantella peletama i glisnjakom. Sada bi prvi put spricala s mlijekom pa me zanima treba li natopiti cijelu biljku i ostaviti da se sama osusi?
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 19:40
Originalno poslano od člana Sasa22 Sasa22 napisao:

Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

Originalno poslano od člana Sasa22 Sasa22 napisao:

Jucer i jutros ih kupao po prvi puta, izgleda da im se svidjaa kupat cu ih i u don perignon-u ako treba, nece krepat, makar ih preparirao ovakve kakvi jesu"kad pocne pustati zaperke zapelcati ???" moze malo jasnije, jer imam vec tridesetak rajcica u vrtu, rastu ko gljive, kidam zaperke moram ih vezati svakih par dana, odose u nebopoz, od pocetnika<span style="font-weight: bold;"><span style="color: rgb(191, 0, 128);">COVJEK KOJI NE PRAVI GRESKE OBICNO NE RADI NISTA</span></span>

U čemu si ih kupao??????
Pa par postova prije.0,9 l vode i o,1l mlijeka, mislim da se vidi uspjeh

Špricanje mlijekom je .Najbolji rezultat je kad se koristi domače,nehomogenizirano mlijeko.
Na vrh
Sasa22 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 38
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sasa22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 19:34

Ja sam napravio 5 litara te mjesavine s mlijekom, one moje male koje su jos u stiropor kucicama,  koje su stajale sa smedjim listicima i nisu mrdale cca mjesec dana, i dvadesetpet u vrtu vec preko pola metra, one su super i imaju jake debele grancice - stabljike (prvi put sadim pa ne znam je li se dobro izrazavam).

Mislim da sam u roku tri dana, zalijevanjem onih krzljavih koje sam sam posijao, spasio, odnosno spasili ste ih vi koji ste mi pomogli dobrim savjetima, (presadi u vecu posudicu, mlijeko - voda, pa se bas ne sjecam razne otopine za korjen ...), zato hvala svima na savjetima imam pet banki i odjednomme uhvatila ta manija za vrtom.

posijao sam rajcice

tree italijanski raritet, ogromni raste do 20 m, kao pergola

sugary

crna šljiva - ruska

volovsko srce

kruškolike, crvene, zute, narandjaste

tiny tim

rajčica sweet million

salte dvije vrste neznam koje

radic gorki

radic trscanski

radic crveni u glavici

blitvu par vrtsa

mrkvu

mrkvu lajlas navodno preko pola metra plod ????

spimat

novozelandski spinat

persin

celer

krastavci neki potok i nekakva senzacija

paprike zute, crvene

cvijece, begonije,petumije, bosiljak, mini bosiljak, vise vrsta trajnica, neke male zute, narandjaste cvjetice, mislim kadifice ??, desetak lavandi, ono nesto kao prirodni insekticid  (buhac ??????), jagode, jagode mjesecarke, jagode mjesecarke koje vise na ukrasnim lancima sa grana maslina (imam tri vec velike lijepe masline) djeca jdu svaki dan, engleska trava, da se djeca mogu igrati i kupati u bazenu ..... kupio solarne svjetiljke dvadesetak komada i tako lijepo je gledati kako nesto zivi a sam si napravio,naravno uz vasu  pomoc, jer sam na silu htio spasiti ono sto sam sam posijao, izgleda upjelo

Tako da ja nakon posla stalno cupkam korov, a ima ga ko korova (nesto sam prekrio crnim nailonom), uveo sam navodnjavanje kap na kap, a ako nisam u vrtu izadjem svakih petnaestak minuta vidjet je li sto izraslo Smile jos imam oko desetak svacega u stiroporu, sa po cedrdeset rupa, pa sada vec i djelim okolo

pozdrav, mozda cu i ja jednog dana moci nekome pomoci ili dati savjet, a ako treba o maslinama tu u kuci imam agronoma bas za maslinu pa pitajte

thnx

Thumbs%20Up

steta sto se slike tesko stavljaju

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3940414243 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.