Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 133134135136137 138>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 17:51
Vidjela sam već bezbroj klasičnih i formalnih priča,savjeta i sitnih trikova vezanih uz povrće,no ja ne želim početi tako. Prije svega želim početi s vama koje ova tema zanima. Ono što imam reći,ovo nije moja tema,ovo je tema sviju nas koji volimo povrće,zato neka ovo bude i vaša tema,želim da svi vi koji volite povrće,koji se bavite ili ćete se tek baviti s povrćem,budete kreatori i autori ove teme. Samo tako ćemo moći pomoći jedni drugima,samo tako će moći uživati u povrću i ljudi koji su tek na početku. A vjerujem da ima dosta takvih ovdje i reći ću odmah,I sama sam bila na početku i sama sam bila početnik i totalna neznalica,no zanimanje i motivacija iz godine u godinu su davali sve bolje i bolje rezultate. I evo me danas imam dovoljno usudim se reći čak i previše povrća za svoje potrebe. Vjerujem da i svi vi to možete,želite, a uz malo volje i truda i hoćete postati pravi profesionalci u ovakvom uzgoju povrća, a ja ću vam nesebično pomoći,ne kao profesionalac jer ja sam daleko od toga,već kao mali obični amater i učenik majke prirode koji će cijeli život učiti. Jer u ovakvom se poslu zapravo samo cijeli život uči.Uvjek nešto može biti puno bolje ,ljepše i kvalitatnije.Ili može biti i obratno, ako tu pridodamo razne prirodne faktore i utjecaja vremena ili nevremena na rast , razvoj i na kraju zriobu povrća,onda smo opet na početku,opet učimo....zapravo nikad ni nismo prestali učiti..
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 15:06
Naravno da ću pisati općenito o svemu što znam i što sam naučila kroz ovih 12g. kao amater. Također ako treba podijeliti ili razmjeniti savjete,različita iskustva i mišljenja,bit ću tu za sve vas i vi za mene,nadam se..
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 14:48
Ok,Hvala ti,sad smo i to riješile. Malo me ražaloste neke stvari ako ih ja krivo protumačim ili ako netko drugi isto tako krivo protumači. A to što kažeš za krumpir ne bih se složila s tobom,jer nije isto,krumpir ko krumpir,možda se čini da je on najjednostavnija biljka za uzgoj,no ako mu se na vrijeme ne pruži prava preventiva i zaštita ni od njega nema ništa,sve ode..
Kad spominjem preventivu i zaštitu, tu doslovno mislim na špricanje Bordoškom juhom koja je preventivna zaštita protiv plamenjače i što je jako bitno mora se špricati na vrijeme,prije nego se pojavi,inače ništa od ni od biljki ni od uroda. Kad već spominjem Bordošku juhu,nije baš najbolje sredstvo protiv plamenjače ali sadrži bakar koji je dobar za sve biljke općenito (Paradajz,luk,paprika,krastavci). Da ne bi bilo neke zablude,sama Bordoška juha nije otrov i kao takva uvjek može proći u svakom vrtu bez obzira bio on eko vrt ili ne.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 14:33
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Kamenjar imam dojam kao da te nešto naljutilo ovdje. Draga možda me nisi razumila,ali ja se uopće ne hvalim ničime... Sve što sam stavila,stavila sam samo zbog toga tako da meni neki jako dragi ljudi imaju bolji uvid u ono što radim,jer riječima se baš i ne može puno dokazati,tako da nitko ne bi mislio kako samo zapravo zabušavam i nemam ništa...Ako si ti to drukčije shvatila,žao mi je i to me ražalostilo...    

Smileodakle ti to monstera..bože sačuvaj ,ja dođem tu da učim sa vama a ne da se ljutim..ti si mene pogrešno razumila,mislaila sam naučit nešto do tebe,jer da imaš vrt,imaš,vidim da znaš o uzgoju ,a napisala sam da neću hvalit jer čemu da hvalim ,pa sve se vidi ,a krompir ko kropmir svi su isti..zašto bi ga hvalila..na to sam mislila...ja bi rado učila od tebe,ako ti nije teško i kad budeš imala više vremena volila bi da samo malo opširnije pišeš o uzgoju ...
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 13:27
A što se tiče samog uzgoja,kao što sam rekla na samom početku ,nema se tu što puno objašnjavati. Ja sam samo amater i uvjek ću to i biti,još uvjek učim neke stvari,još uvjek sam u nekim stvarima isto možda kao i onaj čovjek koji tek počinje,koji se tek susreće s povrćem i kojem je to prvi puta..   

Sve što je potrebno za ovakav način uzgoja je dovoljno malo pažnje,puno rada,ljubavi i zanimanja za ono čime smo se odlučili baviti. Nije potrebno nikakvo znanje,svaki čovjek u svačemu može biti uspješan,samo ako ima puno zanimanja i ako ga bar nešto motivira da se time bavi. Ja isto ne proizvodim ništa za prodaju,sve što radim i sadim,radim sebi iz gušta ,radim jer se moram nečime baviti,pošto nigdje ne radim,nisam zaposlena,inspiraciju sam našla u ovakvoj vrsti posla. I lijepo mi je znati da ne tratim vrijeme uzalud ,nego ga potrošim na nešto što će mi biti od velike koristi.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 13:22
Kamenjar imam dojam kao da te nešto naljutilo ovdje. Draga možda me nisi razumila,ali ja se uopće ne hvalim ničime... Sve što sam stavila,stavila sam samo zbog toga tako da meni neki jako dragi ljudi imaju bolji uvid u ono što radim,jer riječima se baš i ne može puno dokazati,tako da nitko ne bi mislio kako samo zapravo zabušavam i nemam ništa...Ako si ti to drukčije shvatila,žao mi je i to me ražalostilo...    
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 13:13
Tako je Ksan,kad jednom uđeš u njega,više nema van,ima skroz puno posla ako hoću sve održati kako treba ,iako eto vidi se i dosta travurine koja ako učestalo pada kiša sve okupira.     
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 09:01
evo i mene k tebi monstera,privuko me naslov teme i tvoj uvodni post..slike su ti super,povreće ti je lijepe,al ja ne bi ovdje hvalila povrće,krompir ko kropmir ,svaki je isti nego kao što rekoh ušla sam jer me tvoj uvodni post privuko..mislila sam da ćeš u ovoj temi pisat malo o samom uzgoju ..ja sam također posadila povrtnjak ,moj prvi susret sa povrćem,želim ga samo za sebe,to znači bez kemikalija pa eto,ako se baviš ekološkim uzgojem piši nam malo o samom uzgoju biljki,ja ću ti biti zahvalna ...ostavljam ti lijepi pozdrav 
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 07:45
Koliki povrtnjak smile39  koliko tu ima za raditi, kad jednom uđeš u njega ne možeš više van.

Sve ti je prekrasno bez obzira na smrzavanje Thumbs%20Up
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 02:37

I za današnji kraj,on me našao ljutiti!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 02:18

Krastavci su se isto dobro izvukli ,pošto su se također dobro smrzli i požutili,evo oporavili su se...A društvo im pravi kukuruz kokičar uz među s druge strane vrta...Ovaj đumbus od slaka je na susjedovoj žičanoj ogradi....   
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 02:07

Luk sjemenjak...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 02:03

A ovom moru krumpira društvo pravi tri reda niskog graha,treći je nažalost još u ovoj tarvurini koja se vidi lijevo.A tu dalje je kukuruz sa posađenim visokim grahom. Eto što se dogodi kad se ne može kopati u vrijeme zbog kiše koja svaki dan padne. Bit će najprije frezanje između redova,a onda kopanje u redovima...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 01:54
A i motika će začas opet imati posla....
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 01:53

Evo moje mahune došle k sebi nakon što su stradale od smrzavanja...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 01:47

Domaći kukuruz osmoredac uz susjednu među..
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 01:46

Ni s rajčicama nisam baš zadovoljna,kako su se bile smrzle kao flanci još su se dobro i izvukle...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 01:41

Crveni niski grah s kojim baš i nisam zadovoljna.... nije dobro niknuo....Društvo mu pravi šareni niski grah koji je za razliku od ovoga dobro niknuo.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 01:34

Još jedan luk sjemenjak....
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 01:32

Luk kozjak bijele boje,a odsad imam i crvene boje....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 133134135136137 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.