Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Agave
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Agave

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 15>
Korisnik
Poruka
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 21:11
pinus,predivne su....vidi se da se dobro brineš o njima....ClapClapClapClapClapClap
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 08:51
palmofan, hvala na informacijama.
U međuvremenu je izbojak promijenio boju. Postao je više žuti nego bijeli. Istovremeno se rozeta počela otvarati. Možda će ipak krenuti u vegetaciju. Na osnovu ovog što si napisao nadam se najboljem.

flover, agave su i meni lijepe biljke. Zbog prostora i oštre zime naročito volim ove spororastuće, male i srednje velike agave koje preko zime unesem u kuću a početkom proljeća iznesem van.
Na vrh
palmofan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 17
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje palmofan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 12:43
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

palmofan, hvala na informacijama.
U međuvremenu je izbojak promijenio boju. Postao je više žuti nego bijeli. Istovremeno se rozeta počela otvarati. Možda će ipak krenuti u vegetaciju. Na osnovu ovog što si napisao nadam se najboljem.

To je dobar pokazatelj, izbojak prvo postane žućkast, a poslije, kako se sve više leukoplasta pretvara u kloroplaste, ozeleni. Drži ga na svijetlom mjestu ali ne na direktnom suncu i za mjesec - dva bi trebao potpuno ozelenjeti i krenuti normalno sa rastom.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 19:47

Ovako trenutno izgledaju lošinjske agave. Vidio sam ovih dana stotinu lošinjskih agava a sve do jedne imaju oštećenja od niskih zimskih temperatura. Neke više, neke manje ali skoro sve izgledaju prilično jadno. Koje su to bile temperature da su tako ozbiljno oštetile agave a i palme ? Meni se ova zima nije činila ništa posebno. Doživio sam i puno hladnije zime.
Koliko vremena mora proći da se te rane na agavama zacijele ?
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 23:52
Pinus mi na kontinentu smo navikli na hladnije zime, ali na Lošinju to baš i nije uobičajeno ;)
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 19:46
cudno moje agave su super i uopce nisu ostetite od zime ..evo nove ljepotice

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 07:28
Kamenjar, pelijepa agava!smile79
Pozdrav.......schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 07:29
Lijepa kompaktna agava. Kod tebe mora da su tople zime @kamenjar. Ako sam ju dobro ID mislim daje to Agave filifera ssp. Schidigera. Čitam da izdrži samo -7 C .
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 12:24
ova agava mi je nova pinus,tek kupita i stavila sam je u kaktus garten prosli tjedan..planiram je oznijet iz gartena ako bi zima bila jaka,tu sam pa cu kontrolirat..mislila sam ona obicna zelena i  zeleno zuta ,njih dvije su mi godinama u vrtu i super su,nema ostecenja 

Vir
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 21:01

Za ljubitelje agava informacija da Bauhaus ovih dana prodaje Agave potatorum u 15 cm. teglama po 63 Kn.
Ove sa slike su rasle zajedno u istoj tegli :
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 21:13
To se zove dobra kupnja - četiri za jednu.
Lijepo izgledaju smile55 (ah, kao da sam rekla neku novost - a to to kod tebe ne izgleda lijepo)
Na vrh
ljuba 12 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljuba 12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 23:56
agave obožavam, samo šteta da kod nas nemogu prezimiti. Izgubila sam već par velikih koje su bile prevelike za unositi.zaštitim ih i ostavim u vrtu jedne godine uspije prezimljavanje. pa kad naraste još veća i ljepša - onda mi izmrzne. ali sreća da uvjek bude puno dječice pa onda ispočetka.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2012 u 07:12
Evo i moga doprinosa ovoj temi:
1.) Starost - 12 godina
2.) Postojbina - otok Ugljan
3.) Pronađena 2 kom u kamenjaru pored ceste i "spašena", kolovoz/2000. god.

Pozdrav............schumy

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2012 u 16:59

schumy , makar tvoja agave raste na Ugljanu mraz je ipak dobio dva vrha . Izgleda da je ova zima bila preopaka za agave.
Svoje agave početkom zime unosim u kuću . Preko ljeta su svuda, ali u teglama. Sve su patuljaste ili spororastuće.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2012 u 10:55
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

cudno moje agave su super i uopce nisu ostetite od zime ..evo nove ljepotice

Bravo kamenjar,prekrasna ti je agava,moje su sve otišle, ove zimeCry
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 07:06
Pinus, moje agave potječu sa Ugljana, ovo su slike iz Rijeke  u mojoj firmi.
Zima je bila opaka ali su prezimile vani bez problema....
Najljepše primjerke u našoj zemlji sam vidio na otocima Lošinju i Rabu, tamo isto jaka zima malo "oprlji" listove, obično donje koji i najbrže otpadaju kod razvoja u proljeće...
Pozdrav..........schumy Big%20smile
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 07:18

Ova je agava bila stara 20 god.spremala je pustiti cvijet,ali je nestala ove zimeCry
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 07:51
moje su agave stare 4 god,bile su mi u vrtu ,neki dan sam ih izvadila jer mi smetaju u gredici..agave su mi puno ljepše ako im se režu donji listovi,ja svojima svake godine režem par donjih listova

Vir
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 15:40
Kamenjar,
Imaš lijepe primjerkeClap
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2012 u 20:08
moja agava

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,227 sekundi.