Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 94> |
Korisnik | |
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pitanje: kako se pravilno pinciraju muškatle?
ja nisam to nikada radila, pa me zanima, jer sam primetila da mi na jednoj nižoj vrsti (stojeća spororastuća vrsta muškatle, koju gajim na balkonu jer živim na 9. spratu, pa bi mi puzajuće forme muškatli brzo propale tj. slomile bi se od vetra) posle precvetavanja sada već ima manje cvetnih pupoljaka, iako jednom u 10 dana gnojim muškatle radi pospešivanja cvetanja, i uklanjam precvetale cvetove. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Pozdrav svima;molim savjet!Primjetila sam na pelargonijama,visećim duploga cijeta,da se vrhovi listova kovrđaju i imaju crvenkasti rub,koji se s vremenom potpuno osuši.S čim da ih pošpricam?Dali pomaže Antacol WP70?
|
|
Josipovac,Osijek
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
![]() ![]() Jedan mix.... ![]() ![]() Moja najdraza.... ![]() Najstarija...bila je u hladu pa jos nije procvjetala ![]() Ovu sam dobila od mame.. ![]() I to je to zasada.... ![]() |
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Evo mojih pelargonija...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Ako želite bujne pelargonije i petunije obavezno ih pincirajte,vrlo brzo iza svakog lista tjerat će Vam nova mladica sa cvjetom i popuniti praznine,neće biti izdužene i slakaste i lijepo i bujno će cvjetati,a prihranjujte na što ste već naučile i što Vam je pri ruci...pelargonije se između dva zaljevanja moraju prosušiti,pa neće divljati u dužinu...ja ih zalijem jednom do dva puta tjedno po naj većoj vrućini a kad je ovako kišno ne zaljevam ih jer bi bilo suvišno...
|
|
![]() |
|
elena84 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 49 |
evo kako sada izgledaju nakon orezivanja :(((( takve nisu bile ni kad sam ih kupila!
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
elena84 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 49 |
hvala na savjetima, nadam se da ću ih spasiti :)
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Još jedna preporuka ne prehranjivat bar 15 dana. Bar je to moje iskustvo jer one koje sam prehranjivala kad su mi nastradale od juga zakržljale su i teže su se oporavile, a druge su se same izlječile.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
svima je tuča potukla vrtove, cvijeće, ono što su imali na poljima zasijano...ma užas....srce me boljelo dok sad gledala kako mi uništava sve za kaj sam se mučila zadnja 2 mjseca...i nestade sve doslovce u 60 sekundi...
budem ih prikratila i otkinula sve što je uništeno i nadala se boljem vremenu ovih dana...nema mi druge... hvala ti, zribal! :) |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Jooooj, uvijek neki problem, šteta, bile su tako lijepe i mlade. Često mislim kako je jadnim poljoprivrednicima koji od toga žive. Cijela godina muke, pa onda odjednom tuča i nema ničeg.
Draga elena84, ne možeš si puno pomoći, osim eto, ovo je vrijeme njihova najjačeg rasta pa se možeš nadati da ćeš imati prilike uživati u njihovim cvjetovima. Za sada odstrani sve oštećene cvjetove, listove i grančice. Oni nemaju ni estetsku, ni bilo koju drugu ulogu, a mogu biti izvor zaraze i bolseti. Dakle, poreži što moraš i nastavi njegovati kao i ranije. Vjerujem da će se oporaviti. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
imam veeeliki problem, jučer je bilo nevrijeme kod nas i sve mi je pelargonije tuča potukla, ne znam kako da im pomognem, sve mladi listovi su mi uništeni, izgledaju užasno! :(
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ne treba ništa, samo kad god možeš otkidaj ocvale cvjetove, a one će rasti i svojom težinom izravnati grane prema dolje. Baš su ti lijepe i zdrave, bit će to za tjedan dva pravi cvijetni vijenac.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
![]() |
|
vidjela sam i ja plave, ali mi nisu tako lijepe ko roze i bijele :)
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
|
|
Josipovac,Osijek
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Ja imam doma na prozorima muškatle (pelargonije) svake godine. Zalijevam ih kad su vrućine svakodnevno, a gnojim razrjeđenim pilećim gnojivom dva do tri puta tjedno. Do sada se to pokazalo odličnim za bujan rast i cvatnju.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
koliko često se smije s tim prihranjivati? budem probala nabaviti, jer kod nas u poljoapoteci imaju samo taj crveni (odnosno više rozi) i zeleni :(
|
|
![]() |
|
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Plavi ima formulaciju 19-8-20 ako se ne varam i to je pelargoniji sasvim dovoljno jer ima dovoljno dušika a i kalija! Crveni je za cvijet ali nema potrebe forsirat cvijet kada ljetno ih toplo tj. ljetno vrijeme tak i tak tjera u cvatnju! Znači da sumiram, koristite slobodno tu kombinaciju ali sa plavim imate dobar i kvalitetan kompromis!
|
|
![]() |
|
plavi kristalon? ja sam koristila zeleni i crveni, kao zeleni je za rast a crveni za cvijet...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |