Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 34> |
Korisnik | |
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Baš su ti lijepe. I to im je prednost što su male - duže ćeš uživati gledajući ih kako rastu.
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
born2bewild ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Andina - toplo se nadam da ću guštat u njima, da mi neće zadavat glavobolju.
born2bewild - ovo su nove, ako Bog da da požive bit će prašine! |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Ciukas ljepe i mlade dracenice nebrini narast će iako doduše sporo rastu kao i moje.
Born2bewild ništa se nebrini i moje dracene su željne tuširanja.
|
|
![]() |
|
*Bonsai* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
ciukas perlijepe su ti dracene,mojoj su od jednom poceli listovi da opadaju pa sam je svu otkinula nadam se da ce se oporavit
![]() |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
mareinjenodrvce ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Pozdrav :)
Ovo je moja biljčica ![]() Uploaded with ImageShack.us. E sad, stvarno je želim održati na životu, u skladu s njenim imenom, ali ne kužim par stvai. Treba li ona ostati u ovoj smeđoj posudici u kojoj sam je dobila ili je trebam prebaciti u bijelu? Imam je nekih 2 mjeseca i rastu novi listići, ali nije osim toga ništa narasla, je li to normalno? Na višoj stabljici raste 3 grmića, mogu li jedan odrezati i posaditi u novu posudu sa običnom zemljom? Je li ok otkidati joj suhe špiceve na vrhovima lišća? Smislit ću ja još pitanja, zasad dovoljno :D (AJME KOLIKA SLIKA) |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Mareinjenodrvce kako vidim biljka ti je super moje mišljenje je da je možeš presaditi u veču posudu,ali ne puno veču negdje dva broja veču.Slobodno možeš i osječi suhe vrhove s tim da ne zarežeš zdrav dio lista jer će se dalje sušiti i možeš jednu granu otkinutu i posaditi posebno ali je ja ipak nebi dirao jer je ovako ljepša.Ako već želiš preporuka je da je prvo držiš u vodi da pusti korjenčiće i na kraju nesekiraj se jer dracene ili dvo života inače sporo rastu.Nadam se da sam ti malo pomogao.
|
|
![]() |
|
*Bonsai* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
URL=http://www.cvijet.info/slik[e_cvijeca/sobno_cvijece/dracena/41418.aspx]
ovo je nova |
|
![]() |
|
Mateus ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 43 |
Pozdrav svima!
Ja sam nova tu na forumu a i novi ljubitelj cvijeća. Imam par pitanja za vas. Pred par dana presadila sam svo svoje cvijeće ( čak 5 vaza ![]() ![]() Između ostalog vidjet ćete i moju jadnu nolinu. Oko nje se vode trenutno akcije spašavanja. Pitala sam o njoj na pripadajućoj temi ali nije bilo puno odg ![]() |
|
![]() |
|
Mateus ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 43 |
evo, ova svjetlija je nova a tamnija starosjedioc.
![]() ![]() ![]() ![]() a ovako to izgleda preko dana... ![]() |
|
![]() |
|
Mateus po slikam se nevidi da je dracenama loše,a za flekice je najvjerojatnije sunce uzrok bilo bi dobro kad bi nam pokazala ta oštečenja.U svakom slučaju ako se malo pokunjila pogledaj da nije počela truniti jer je to često kod dracena.Toliko od mene nadam se da sam ti malo pomogao,a napiši još neki podatak za lakše riješavanje ovog problema.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Pozdrav, Mateus, i dobro nam došla!
Ove dvije dracene nisu iste - vidi se po rubovima listova, pa je moguće i da se malo različito "ponašaju". Moj ti je savjet da ih makneš s prozora i podigneš roletu do kraja. Stavi ih negdje gdje će imati dosta svjetla, a neće biti na udaru sunca i propuha. One vole svjetlo, ali ne i direktno sunce, naročito poslijepodnevno. Ne znam u kakvu si ih zemlju presadila, no iz iskustva znam da mojoj nije odgovarala ona crna zemlja za cvijeće koju prodaju po dućanima, puno se bolje ponaša u rahlijem, tresetnom supstratu. Valjda treba više zraka oko korijena. Ova starija dracena ti lijepo izgleda. Ako je malo i objesila listove, možda je to zato što je preživjela šok kod presađivanja, s obzirom da si to učinila u vrijeme vegetacije. Nju je najbolje presađivati negdje u veljači, dok još "spava". Ako si joj prilikom presađivanja potrgala nešto korijenja, to joj je dodatni šok. To sam i ja napravila i tako je gotovo uništila. Tek sad, nakon tri mjeseca se počela oporavljati. Daj joj malo Drina, to će joj pomoći da prebrodi "krizu". |
|
|
![]() |
|
Hvala na savjetima.
Adina, a malo sam joj počupala korjenje jer koliko sam se god trudila biti obzirna i nježna, nisam ju mogla lako izvuć jer je korjenje vidilo iz rupica u staroj tegli. A kupila sam joj tu zemlju iz dućana. Strah me ju opet presađivat pa ako izdrži, druge god ću joj stavit ovu suhu zemlju. Inače, mjesto na kojem jesu je najsvjetilije s obzirom da sam u prizemlju. ma pokušat ćemo napravit police pa da budu u blizini prozora. valjda će im to pasat. damirce12, evo tu je slika sa flekicama. ne vide se dobro jer je slikano mobitelom. neke su prozirne a neke svjetlo smeđe... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mateus po svemu sudeči bit će da je riječ o opeklinama od sunca jer vidim da ih i držiš na prozoru,a i flekice su tome dokaz.
|
|
![]() |
|
očito sam pobrisala slike
![]() hvala na savjetima ![]() |
|
![]() |
|
evo, samo da se pohvalim da su mi obje dracene super. ova starija se oporavila, lišće se diglo, flekica više nema i nekako mi sretnije izgleda. potrudila sam se oko zaljevanja i trudim ih se prskati.
kupila sam tekuće gnojivo ali nisam 100% posto sigurna kako i koliko često bi im ga trebala davati. inače, ostavila sam ih na istom mjestu samo sam malo spustila rolete tako da im ta 2 sata sunca za sada ne škode ![]() evo, ovo je današnja slikica ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Drago mi je da napreduju i da više nema flekica, mada ja ovak po slikama i ne vidim da su bile loše. Glavno je da si ti zadovoljna!
![]() |
|
|
![]() |
|
Mateus karakteristično je da su listovi kod ovih dracena takvih ljeva da joj listovi stoje uspravno,a kod desne da su malo opušteniji.U svakom slučaju ljepo izgledaju.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |