Lantane |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 31> |
Korisnik | |
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Nije belice,ovaj je od prošle godine, od ove je isto krasan ali boja je tamnije žuta
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
woow stefica, tvoja se bogme dobro razbubala. prekrasna je. jel to ona mala sadnica što si proljetos kupila?
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
Stefice, baš su ti lijepe lantane. Meni se sviđa ova ružičasta. Mislim da se zove Ham and eggs ( zbog boja). Željela sam naručiti sjeme preko neta za nju. Da li bi sada bilo rano za to tj. da čekam početak iduće godine...što mislite? |
|
![]() |
|
seni ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
Stefice, ja sam ih sijala bez namakanja. Niču dosta sporo i nikne ih manji dio. Ove male na gornjoj slici su nikle ovo proljeće iz sjemena koje je palo u teglu prošlo ljeto ili jesen.
|
|
![]() |
|
moje od prošle godine su se smrzle,kupila sam 4 ove godine,jedna mi je ubrzo otišla,ostala mi je žuta,bijela,i crvenkasta,ne naranđasta sto sam je imala,rozu nisam uspjela nači,pokušat ću skupljat sjemenke,to nisam do sad radila pa ih posijati,dali se moraju namakati u vodi ili samo posijati
|
|
![]() |
|
seni ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
Stefica, te male su same nikle u teglama sa starim lantanama iz otpalih sjemenki. Zanimljivo je da najčešće boja tih lantana nije jednaka boji lantana od kojih su to sjemenke.
|
|
![]() |
|
prekrasne su ti lantane,obožavam ih,malo traže a cijele godine cvijetaju,ove male jesu li to iz sjemena?
|
|
![]() |
|
Kod mene je u tegli u kojoj je bila lantana koja je propala od hladnoće nikla mala lantanica. Pustila sam je da raste u visinu, kidala izboje sa strane i evo već je ovolika. Još malo pa ću joj otkinuti vrh i formirati stablašicu. Već ima pupove, ostavila sam samo dva da vidim kakav će biti cvijet. Od samoniklih lantana dobiju se neobične boje. Kod mene ima puno samoniklih, neke sam presadila u male teglice pa ću vidjeti što ću dobiti od njih. Tu je pup buduće stablašice.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
sve su grmolike ni jedna nije puzava,to je proizvođac iz Kutine,nema sta nema, a 15 kn komad,sve što sam kupila kod njega sam uzela
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
stefica dobro si se ponovila, nema što, ja zasad imam žutu i roza, tko će to sve spremiti zimi.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
ajme...divne su
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
bozeeeeeeeee zuta i bijela lanatana....predivne su,nesto gledam ovu bijelu,ona je puzava ili ..i kod nas je bila bijela puzava ja je nisam htjela kupit jer necu puzavu nego grmoliku..predivne su ti,ja se nadam da ce uskoro i mene sreca posluzit da nađem zutu i bijelu lantanu
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lantane jako dugo izgledaju mrtvo, evo kod mene su tek neke pustile prve listiće, zato ne odustajte, samo ih stavite na sunce
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
dobro jutro svima... Kamenjar Seni je pravi stručnjak za lantane, inače je moja morska susjeda i to doslovno jer se naša kuća nalazi upravo do njezine i baš jedva čekam uskrs jer planiramo ići na more da popijemo kavu i da se divim njezinim lantanama koje su naprosto prekrasne. Moja zagrebačka lantana izgleda nije preživjela zimu i već danima kontam kak će mi ona upravo naći pravo riješenje i savjet kako da ipak uspijem i ja imati barem jednu.
što se tiče dobivanja stablašice, hoya ti je dobro napisala postupak, samo treba duuugo čekati da dobiješ takvu jednu ljepoticu. Sretno! Znam da njezine neke ostaju i vani po zimi uz kuću i u garaži pa prežive, a ja svoju zimi držim u hladnom hodniku i izgleda da ove godine ništa od nje. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja tako friziram krumpirka i bude mi lijepa kugla.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
hoya,i ja sam to mislila u biti tako i radim..ova slika koju sam citirala je od seni i zbunjuje me ..pise da joj kida IZBOJE ..a listovi su tu,pretpostavila sam da joj kida izboje koji se javljaju između listića..malo mi čudno što joj nije kidala i ove listove ,kao što kažeš do polovice stabljike |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
hoya mislim da je to pravi način
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 31> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |