Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 135136137138139 407> |
Korisnik | ||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Super su ti Pinus baš dobro izgledaju.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Pinus, odlično si to napravio. Kako su mali adeniumi?
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Ajme pa to su već pravi kapitalci [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />
Vjerujem da bi mogli cvijetati ove godine. Stvarno bujaju. Na slici su u hladu. Da li su i na suncu dok ovako prži? Moji su većinom vani u hladu, dobiju nešto sunca al ne previše jer me strah da ih ne sprži. |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Jučer sam bio odsutan od kuće cijeli dan. Adeniumi su proveli to vrijeme na suncu. Zalio sam ih prije odlaska i odmah po dolasku. Nisam opazio nikakve opekotine od sunca. Inače ih i sam držim na jutarnjem suncu tamo negdje do 12- 13 h i ponovno poslije 17 h. Kako rastu sve više će biti ispostavljeni suncu ali istovremeno i 2 – 3 puta zalijevani preko dana, normalno u zavisnosti od vremena.
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
@Pinus, super si to odradio
![]() Sad pazi da ne zarade opekline od sunca, zaštiti ih kako znaš i umiješ.
Malci su
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Pinus
![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Pinus......
![]() |
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
nisam znala da adenium trebam tako često zaljevat... |
||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Andina je napisala o zaljevanju adeniuma na 121. str.,dok nisam to pročitala dozirala sam im svaku kap,sad ih puno opuštenije zaljevam. ![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Potpis ![]() Pinus,tvoji kapitalci su ljepi i zdravi,bravo ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
|
@kamenjar, sa marshom sam razgovarao o tri mjeseca starim sijancima ![]() ![]() Stalno se vračamo na istu temu o zalijevanju. Kod zalijevanja adeniuma ne postoji jednoznačno određeno pravilo. Frekvencija zalijevanja zavisi o puno stvari. Ako adenium raste u zemlji za cvijeće (tresetu) zalijevamo rjeđe. Ako raste u velikoj plastičnoj tegli ponovno zalijevamo rjeđe. Ako raste u maloj glinenoj tegli (terakota) i mineralnom rastresitom supstratu zalijevamo često. A između toga imaš pod varijante kojima se treba prilagoditi. |
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Pinus, hvala ti za ove informacije. Drago mi je što sam saznala da se i
kod adeniuma uzgojenih iz reznice može postići zanimljiv kaudeks. A sad
jedno pitanje: Jesi li ih obrezivao zato da se razgranaju, da imaju ljepšu formu ili je cilj bio nešto treće? Meni su i ovako prelijepi.
![]() |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
i meni su divni, nemam iskustva s njima ali se ravnam čistom logikom kod zalijevanja, kad se prosuši zemlja zalijem obilno,. i za sada vidim da je sve super. Nabacila je nove pupove- znači , paše joj.
a sve ostalo hvatam od vas znalaca. |
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
|
Andina, glavni razlog zašto sam obrezivao adeniume je izdužena zimska rast pojedinih grana. Htio sam da adeniumi ponovno dobiju lijepu formu (habitus). No, usput se nadam i sporednom učinku, očekujem da će se sada nakon rezanja vrhova grana adeniumi još više razgranati. To je važno radi cvjetanja. Naime kod adeniuma se cvjetovi formiraju na vrhovima pojedinih grana. Više grana značilo bi i više cvijeća.
@belica, sa adeniumom i pahipodijem preko ljeta radim obrnuto nego sa kaktusima. Sada kada su adeniumi na suncu i po ovim vrućinama ako nisam siguran rađe ih zalijem jednom previše nego premalo. Ali preko zime to je druga priča. Preko zime je previše vode i premalo sunca uzrok za većinu problema kod adeniuma, između ostalog i za njihovu izduženu rast. |
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
hvala Pinus, na informacijama. A za orezivanje, ima logike- više grana, više pupova i ja sam primjetila da cvate navrhovima grana. Ja svojeg do sad nisam orezivala jer je nov, ali kad ga pogledam, točno se na njemu vidi gdje je orezivan, pa ću se kasnije time poslužiti kao predloškom za orezivanje.
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Konačno
![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Obožavam te cveteke ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 135136137138139 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |