Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 135136137138139 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 14:26
Super su ti Pinus baš dobro izgledaju.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 16:41
Pinus, odlično si to napravio. Kako su mali adeniumi?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 18:08

marsha, dobro su malci. No, više i nisu „tako mali“. Recimo da su sada pubertetlije. Počeli su se i granati. Ovo toplo, sunčano vrijeme im odgovara. Rastu kao gljive poslije kiše. Nadam se prvog cvijeta još ove godine.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 18:27
Ajme pa to su već pravi kapitalci [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />
Vjerujem da bi mogli cvijetati ove godine. Stvarno bujaju.
Na slici su u hladu. Da li su i na suncu dok ovako prži?
Moji su većinom vani u hladu, dobiju nešto sunca al ne previše jer me strah da ih ne sprži.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 19:09
Jučer sam bio odsutan od kuće cijeli dan. Adeniumi su proveli to vrijeme na suncu. Zalio sam ih prije odlaska i odmah po dolasku. Nisam opazio nikakve opekotine od sunca. Inače ih i sam držim na jutarnjem suncu tamo negdje do 12- 13 h i ponovno poslije 17 h. Kako rastu sve više će biti ispostavljeni suncu ali istovremeno i 2 – 3 puta zalijevani preko dana, normalno u zavisnosti od vremena.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 22:04
@Pinus, super si to odradiosmile141izgledaju više nego dobro! Baš zbog tog debljanja korijena koji se događa pod zemljom, adenium mora biti sam u teglici, on mora imati dovoljno mjesta gdje širit se.
Sad pazi da ne zarade opekline od sunca, zaštiti ih kako znaš i umiješ.
Malci suThumbs%20Up
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 22:06
PinusClap
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 23:04
Pinus......smile92
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 08:30
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Jučer sam bio odsutan od kuće cijeli dan. Adeniumi su proveli to vrijeme na suncu. Zalio sam ih prije odlaska i odmah po dolasku. Nisam opazio nikakve opekotine od sunca. Inače ih i sam držim na jutarnjem suncu tamo negdje do 12- 13 h i ponovno poslije 17 h. Kako rastu sve više će biti ispostavljeni suncu ali istovremeno i 2 – 3 puta zalijevani preko dana, normalno u zavisnosti od vremena.

nisam znala da adenium trebam tako često zaljevat...
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 08:38
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

Andina je napisala o zaljevanju adeniuma na 121. str.,dok nisam  to pročitala dozirala sam im svaku kap,sad ih puno opuštenije zaljevam.Tongue
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 08:40
Originalno poslano od člana Silvy Silvy napisao:

Hoće, hoće bebolina.
Vrijeme je da te nagrade za tvoje zlatne ruke. Ima tu pupoljčića. Clap
          smile64

PotpisWink
Pinus,tvoji kapitalci su ljepi i zdravi,bravoClap
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 15:06
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

@kamenjar, sa marshom sam razgovarao o tri mjeseca starim sijancima a ti govoriš o odraslim biljkama.   Nije to isto. Kod mladih sijanca supstrat se ne smije posušiti. Kod odraslih adeniuma sa razvijenim kaudeksom smije. Preživjeti će.

Stalno se vračamo na istu temu o zalijevanju. Kod zalijevanja adeniuma ne postoji jednoznačno određeno pravilo. Frekvencija zalijevanja zavisi o puno stvari.
Ako adenium raste u zemlji za cvijeće (tresetu) zalijevamo rjeđe. Ako raste u velikoj plastičnoj tegli ponovno zalijevamo rjeđe. Ako raste u maloj glinenoj tegli (terakota) i mineralnom   rastresitom supstratu zalijevamo često. A između toga imaš pod varijante kojima se treba prilagoditi.       
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 16:32
Pinus, hvala ti za ove informacije. Drago mi je što sam saznala da se i kod adeniuma uzgojenih iz reznice može postići zanimljiv kaudeks. A sad jedno pitanje: Jesi li ih obrezivao zato da se razgranaju, da imaju ljepšu formu ili je cilj bio nešto treće? Meni su i ovako prelijepi. Clap
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 20:30
i meni su divni, nemam iskustva s njima ali se ravnam čistom logikom kod zalijevanja, kad se prosuši zemlja zalijem obilno,. i za sada vidim da je sve super. Nabacila je nove pupove- znači , paše joj.
a sve ostalo hvatam od vas znalaca.
belica,zagreb
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2012 u 22:53
Andina, glavni razlog zašto sam obrezivao adeniume je izdužena zimska rast pojedinih grana. Htio sam da adeniumi ponovno dobiju lijepu formu (habitus). No, usput se nadam i sporednom učinku, očekujem da će se sada nakon rezanja vrhova grana adeniumi još više razgranati. To je važno radi cvjetanja. Naime kod adeniuma se cvjetovi formiraju na vrhovima pojedinih grana. Više grana značilo bi i više cvijeća.

@belica, sa adeniumom i pahipodijem preko ljeta radim obrnuto nego sa kaktusima. Sada kada su adeniumi na suncu i po ovim vrućinama ako nisam siguran rađe ih zalijem jednom previše nego premalo. Ali preko zime to je druga priča. Preko zime je previše vode i premalo sunca uzrok za većinu problema kod adeniuma, između ostalog i za njihovu izduženu rast.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 05:52
hvala Pinus, na informacijama. A za orezivanje, ima logike- više grana, više pupova i ja sam primjetila da cvate navrhovima grana. Ja svojeg do sad nisam orezivala jer je nov, ali kad ga pogledam, točno se na njemu vidi gdje je orezivan, pa ću se kasnije time poslužiti kao predloškom za orezivanje.
belica,zagreb
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 15:12
Evo malo cvetekaThumbs%20Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 15:15

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 15:18
Konačno smile213
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 15:20
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 135136137138139 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.