Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 94> |
Korisnik | |
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za početak, Ljutka dobro nam došla!
![]() Eh, a sad stvarno čekamo sličice. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ljutka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 31 |
Evo i mene k vama.vec neko vrijeme vas citam al nikako da koju rijec i napisem.obozavam pelargonije i zao mi je sto nemam veci prostor za njih.kasnije stavim slikicu mojih pelargonija.
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
mislim da sada valja :)
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Kopiraj kod za forum a ne adresu slike i onda će ti otvoriti. Pogledaj prikaz kod administratora sve ide u koracima. Dok sam ja pisala slike se vide preljepo
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
meni ne prikazuje slike...ne znam jesam li dobro stavila..
|
|
![]() |
|
evo mojih slikica :)
![]() Ljubičasta je ovogodišnja, a roza je od prošle godine. ![]() ![]() Malo su mi rjeđi cvjetovi na ove zadnje 2 slike jer sam ih taman otkinula :D...to su ovogodišnje muškatle i moje prve takve :D |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Pelargonije su zaista jednostavne za uzgoj. Bitno je da je dobra presadnica, odnosno da je zdrava, a onda zalijevanje. Ja imam jedno pravilo, a to je čekati da se zemlja "zasuši" između dva zalijevanja. To znači da svako večer ubodem prst na 2 cm dubine u zemlju i ako je suha onda obilato zalijem. Dakle, ne zaljevam svaki dan nego kad je zemlja suha. Prihranjujem ih bilo kojim tekućim gnojivom za cvjetnice i to dan nakon zalijevanja, ali ne više od jednom tjedno.
Ove na slici sam sama uzgojila, reznicama od prošlogodišnjih. U rujnu sam ih otkinula i zakorjenila u posebne čašice. Obzirom da nisu bile u nekim specijalnim uvjetima, ja sam zadovoljna. Kako nemam više prozora slobodnih za viseće biljke ja se odlučila poigrati i svoje pelargonije kako rastu vezati za potporanj. Izgleda mi zgodno jer je drugačije. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Slijedi upute kako je objašnjeno i to je to. Ni ja nisam neki meštar kao ovi stari forumaši ali sam uspjela
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
boakill ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 80 |
cvijeće je na istočnoj strani,tako da od jutra pa sve do iza podneva je na suncu. sad kad su visoke temperature,zalijevam ih svaku večer i jednom tjedno prihranim kristalonom.ja presretna i prezadovoljna rezultatom ![]() |
|
![]() |
|
Hvala! :)...stavit ću ih čim poslikam i skužim kako se stavljaju :D
|
|
![]() |
|
Majdaaa dobro došla i čekamo tvoje fotkice
|
|
|
|
![]() |
|
Hej bok! :) Ja sam nova na forumu pa da vas pozdravim. :) Cvjetići su vam stvarno prekrasni! Ajama čime prihranjuješ da su ti muškatli tako dugi i tako bujni? :)
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
boakill, predivno.
u kojim klimatskim uslovima zivis kada ti cvece tako dobro raste? |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Boakil,divne su ti pelargolije,,,a ovo belo ako su bakope,onda su sjajne...nikad nisam videla sa tako krupnim svetovima....kombinacija za 5!
|
|
![]() |
|
boakill ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 80 |
malo za usporedbu..prva slika je kad su tek posađene...
![]() a ovo je danas slikano ![]() |
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
ajama
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() |
|
Prvo cvjetanje je uvijek najljepše, međutim kod pelargonija cjetanje je kontinuirano samo što je stapka možda malo kraća, ali cvijeta u pravilu ima više
|
|
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
zanima me bas to, kako se pravilno pincira.
znam da se radi o vrhu biljke , a li ja taj vrh nekako ne umem da odredim. bojim se da ne otkinem previse od biljke. zanima me jos nesto: posle precvetavanja, na prvim cvetnim stapkama koje su dosta visoko iznad same biljke, nove cvetne stapke se slabije pojavljuju, i ako se pojave, one su dosta krace. zasto je to tako? |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Pinciranje se primjenjuje kod onih biljaka koje su sklone rasti u visinu ili duljinu i najčešće na jednoj stapci radi čega djeluju neugledno. Svrja ove mjere jeste da kada otkinete vrh biljke spriječite njezin rast u visinu, ali će biljka nastaviti rasti iz prva dva lisna pupa koji su skriveni u zglobu između lista i pupoljka.
Pinciranje biljaka, pa tako i pelargonije radi se na taj način što jednostavno prstima otkinete sami vrh biljke (ovisno o vrsti, kod pelargonije do 2 cm). Kod vodenike npr. ja kidam samo gornjih par listića recimo 0,5 cm. Mogli ste primjetiti ako vam je nekad nehotice slomljena grana neke biljke da su se uskoro formirale nove dvije, na opisani način. To bi se trebalo dogoditi i kod vaših pelargonija. Napomena: ovo se radi isključivo radi gustoće bljke i njezina formiranja. Naravno ako imamo više grana imamo i više cvjetova, ali samo pinciranje nema za svrhu postizanje bolje cvatnje. Ovo sam napomenula jer mi tvoje pitanje nije potpuno jasno. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |