Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dracena sanderiana - Lucky bamboo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dracena sanderiana - Lucky bamboo

Odgovori Odgovori Stranica  <123>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
starshine View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje starshine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2010 u 12:49
Pa da - i činilo mi se skroz logično da je preveliki samo za vodu! Samo mi je bilo čudno što nigdje nisam vidjela da je "bambus" prebačen u zemlju - kod svih je samo u vodi.  Draga Hannah, super si :) Nema mi druge, nego probati - malo veća teglica, zemlja za sobne biljke...i možda da maknem s prozorske daske?

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 107
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2010 u 12:28
Ne može živjeti u vodi zauvijek, čim veći naraste, to mu više hrane treba. Probaj dodati malo gnojiva u vodu, a ako ga hoćeš sačuvati, možda je najbolje da ga posadiš u neku teglu sa zemljom.
Na vrh
starshine View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje starshine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2010 u 11:58
Bok svima,

moj "bambus" je star 3 godine - dobili smo ga kod useljenja u novi stan :)
Stigao je u ful niskoj keramičkoj teglici sa stabljikama na tri kata (u obliku nekakve piramide) - znači puno "stabljika" poredanih ukrug.
Cijelo vrijeme je bio super i još su se svi čudili kako nam je opstao tako dugo...do sad... Listovi, koji su uspijeli dosta narasti - počeli su žutiti i sušiti se.
Kako da to spriječim tj.kako da mu pomognem? MOlim vas pomoć, ako netko zna. Užasno puno hvala ;)
Na vrh
danko.ba.nanko View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje danko.ba.nanko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2009 u 17:40

Zdravo,

i sam imam dvije stabljike ove biljcice. Drzim ih u prozirnoj "vazi". Na dno sam usuo pjesak koji sam kupio u Ikei zajedno sa vazom. Imam ih vec preko godinu i kao sto se moze vidjeti sa slike u dobrom su stanju osim sto je ovaj desni malo poceo da blijedi.
Sad ne znam, citao sam da treba mijenjati samo vodu, ali zena mi je u dva navrata rekla da je dodavala prije nekih dva mjeseca u vodu malo gnojiva.

Interesuje me da li kada mijenjam vodu moram i ovaj pijesak izvaditi obzirom da se stvorio zeleni talog u pijesku. Mene nesto strah da ga necu sokirati ako ga svaki put budem vadio iz ovog pijeska koji kao sto rekoh ima zeleni talog (za ukras sam dodao neke skoljkice u vodu valjda mu nece skoditi obzirom da su iz mora).

Hvala na svakom savjetu...
Na vrh
danav View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje danav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2009 u 14:52
hvala  shasa na dobrodoslici i na savetu !!
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2009 u 14:07
Danav,dobro došla!
Ja bi to odrezala sve do zdravog djela.On se lako "zakorijeni" da i jednu grančicu prerežeš na 3-4 djela,gotovo sigurno e svaka grančica pustiti korijen.
Na vrh
danav View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje danav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2009 u 12:52
novi sam clan i zelim vas za pocetak sve pozdraviti!
imam problem sa bambusom.Star je 2 godine i bio je super.Zadnjih 6 meseci u boci sa njim sam drzala ukrasne gel kuglice (koje drze vlagu ),ali sam skoro primetila da stablo od dna ka vrh rapidno zuti.Kuglice sam bacila i sad je samo u vodi , ali zutilo i dalje napreduje .Da li da osecem zdrav deo i ozilim ga a ostatak (zuti deo) bacim?Molim vas brzo za odgovor.
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2008 u 11:45
 ja mislim da se moze i od jednog ,duzeg, načiniti dva ili tri...presijeces ih i oni ce potjerati nove izbojke...mozda sam u krivu, ne znam, ali moglo bi se pokusati...
Na vrh
dada View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 69
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 11:16
bas mi je drago da se razgovara o bambusu. vec htjedoh pitat oko tih "kucnih" koji stoje u vodi ali i o "vanjskom" bambusu. inace i po feng shuiu je bambus jako pozitivna biljka
zanima me ako netko zna i ima iskustva sa bambusima koji se vani sade.
imam tako neku ideju da posadim u tegle na terasi / balkonu. mislim da brzo rastu i zgodni su kao ziva ograda. jedino nisam ih vidjela nigdje za kupiti. ima ih jedan bioenergeticar iliti iscjelitelj (zivi u kvartu pa znam) koji ima veci dio okucnice zasadjen s bambusima. to bi nekako potvrdilo tezu da sire dobru energiju
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 10:09
ja ni ne znam koliko ih imam jer imam dva lucky bambooa koji imaju po više stabljika u krugu i teško ih je prebrojiti, a morat ću se jednom natjerat...
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 09:08
Aha! Sad znam razloge!
Ja imam samo 2. Vrijeme je da ih upotpunim do kolko ono - smile42-21!
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 08:19
a druga stranica kaže (na engleskom):
The number of stalks also has meaning : three stalks for happiness; five stalks for wealth; six stalks for health. Four stalks, however, are always avoided since the word "four" in Chinese sounds too similar to the Chinese word for "death"!

Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 08:15
evo šta sam našla na internetu:
3 stabljike = sreća
5 stabljika = materijalna dobrobit
7 stabljika = dobro zdravlje
21 stabljika = opći blagoslov i blagostanje.
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2008 u 06:32
meni stoje u relativno tamnom hodnjiku, mjenjam im vodu svako 3-4 dana i povremeno ih poprskam sa vodom po lišću i izdržali su već 6 mjeseci. na gušćem bambu mi je jedna grančica bila počela žutit, pa sam je izvadila i posadila u zemlju i ona se oporavila. predpostavljam da se to dogodilo zato što je biljka bila baš pregusta
Na vrh
Hele View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 684
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2008 u 21:20
 Jel netko zna kakvi uvjeti trebaju za lucky - bambo - mojoj prijateljici žuti pa me pitala za savjet , a ja neznalica kakva jesam  , koga ću pitat več vas.
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT.
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 20:41
shvatila sam da često ljudi različito zovu biljke od prvog naziva a lucky bamboo me najviše zbunio zato što sam dobila ceduljicu uz njega(vidi se na biljci u zelenoj teglici) gdje piše da je bamboo, a kad sam malo pretraživala po netu piše da je to neka vrsta dracene-koja može rasti i u vodi i u zemlji. često se daruje jer kažu da donosi sreću ovisno o broju stabljika koje dobijete...
Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2007 u 15:40
heheheheh sto znaci uskoro
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2007 u 14:31
Kada budeš magistrirala dobićeš sigurno neki buket sa bambusom
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2007 u 21:36
samo sto mi vise niko ne kupuje takve bukete
jer ne valja sam sebi kupovati tako kazu
Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2007 u 21:35
ma ja sam dobila buket sa bambusom kad sam diplomirala
i tad sam saznala da bi bilo najbolje da su u paru
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.