Adam - alocasia odora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 26> |
Korisnik | |
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zribal veoma ljep adam i možeš ga rasaditi i to svaku biljku posebno,a od starog panja možeš napraviti nekoliko novih mladica i to da ga isječeš na nekoliko djelova,ako na vrhu nema nisšta,Ovako češ dobiti nove biljke,a imaš vidim i nekolko novih pelcera.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Prije dva mjeseca dobila sam na poklon Adam star 17 godina. Kako na slici vidite, sada je to samo "balvan" s jednim listićem, dok ostali listovi pripadaju mladim novim izbojima iz zemlje. Cvijet je poklon moje svekrve mome mužu i oboje ga jako vole, a njega i pažnja je moj posao. Rado bih ugodila oboma, ali ne znam što da radim. Čini mi se da je sve ovo skupa previše za jedan kalj, pa molim vas s iskustvom da mi savjetujete što i kako da napravim da bi biljka lijepo rasla. Držim ga u stanu jer se plašim da mu sunce ne sprži listove.
ps. Kamen u saksiji služi da se posuda ne prevrne od težeine "balvana" (ne znam kako da nazovem ovo sablo). |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
kenji ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
I ja imam problema sa svojima.
![]() Listovi se iznova suše i otvaraju, ali ne vidim neke druge promjene, npr. da rastu u visinu ili da im stabljika postaje deblja i čvršća. ![]() ![]() Voljela bih da mogu nekako utjecati na to, ne mogu ustanoviti u čemu je problem s obzirom na to da sam proučila uvjete koje zahtijeva ova biljka i da ih se pridržavam. ![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
ni meni, uvijek ima 2-3 lista i divan je sve do zime, a onda na proljeće sve iz početka, pa pošto ga imam već sigurno 8 godina, počeo mi je ići na živce
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Ljepi adami ali meni nikako neidu
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Napokon, nakon četiri godine procvao i moj adam.
![]() Uvijek sam se pitala zašto mu je takvo ime. Cvijet mi je sve razjasnio. ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
samira ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 25 |
imam i ja adama tri komada i ja sam primjetila da on pušta vodu ili plače kao što moja djeca kažu kada ga puno zalijem vjerovatno izbaciva na taj način višak vode,što mi je malo iskreno rečeno sumnjivo jer je adam ipak tropska biljka u kojoj ima mnogo kiše... nisam imala nikakvih problema zbog toga oni i dalje rastu i rastu i rastu... lijep pozdrav. |
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Moj se oporavlja od smrzotina
![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
obožavam mog maloga adama,u rekordnom vremenu mi je podario tri lista i jučer mi bura odlomila 1 ...bas mi zao
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
to je normalno...
![]() |
|
![]() |
|
IvanaTz ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
hvala za dobrodošlicu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dobro došla IvanaTz bilo bi nam drago da vidimo tvog adama,a za slike vidi imaš objašnjenje ui cijeli opis kako ih staviti.Nadam se da češ uspjeti,a i mi da vidimo tog adama.a to što pišeš zašto da nemože imati više od sedam listova moj je imao pretežno tih sedam,a več kad raste drugi otpada doljnji list kao što se i tebi dešava.
|
|
![]() |
|
IvanaTz ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
pozdrav svima, mislila sam da vam pošaljem slike mog adama (DA VAM SE MALO POHVALIM ) ali ne znam kako se šalju slike, nava sam . nađem ovaj članak na netu, http://www.stil-magazin.com/clanak/broj-138-12-avgust-2009/biljka-svetlosti
pa mi melo čudno. piše do sedam listova da adam može imati. moj trenutno ima 11 listova. s tim da su U poslednjih 7 dana 3 počela da odumiru ,ali po prvi put počeo je da cvjeta, pojavila su se dva cvijeta ![]() |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
ja mislim da svi vec jedva cekaju da idu van,ko i mi...
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |