Oleandar |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 10> |
Korisnik | ||
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Imala sam 38 saksija olijeandera koje sam sakupljala po Grckoj i Crnoj Gori. Bili su narasli preko dva metra, imali su bujno lisce, cvjetovi su bili jedan do drugoga, dupli, prosti, od bijele do tamnobordo. Uvece su mirisali i bili su pravi ukras moje male baste. Htjela sam napraviti kolekciju od spektra boja i razlicitog cvijeca, da svaki bude razlicit, a neke sam uspjela i sama ukrstiti.
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
klara 46...bit ćeš opet ponosna
|
||
![]() |
||
klara46 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
|
draga mooon,
riječi ti se pozlatile... ![]() ![]() nadam se da će se pokrenuti... ne mogu naći sliku kako su izgledali prošlo ljeto, ali - bili su prekrasni... svi su bijeli, a u jednoj tegli se jedna od grana "prevrgla" tako da je na jednoj grani pola bilo bijelih cvjetova a pola roza... baš sam bila ponosna na njih... |
||
učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
klara 46, uopće nie izgleda jadno...izgleda odlčno i bit će ti potpuno pomlađen i bujan. Čitala sam inače da se svakih par godina treba na najstarija grana odrezati i tako olenadar očuva lijepu formu i izgled, a ne ono da gore ima par listova i cvijet, a odozdola gole grane. Pomaknut će se i drugi, samo da zatopli, ove godine kišni oblaci su zakrili sunce, a čim grane evo i novih listića i krctih grana.
Bit će on jako lijep
![]() Ja sam jednog starog velikog dobila, nije bio bolaestan, ali nije bio dobro održavan, gore krošnja,a ole ogplio, debele grane. U veljači ili ožujku potpuno sam ga orezala, odsjekla mu sve debele grane, ostavila dvije tanke kao prst i njih skratila na pola. Posadila ga kod mene u vrt. Evo da sad krcat novim mladicama koje izlaze iz tih batrljaka nakon što sam mu potpuno odrezala debele grane. Neke su već narasle petnaestak cm. Bit će lijep pun listova odozdola, a i imat će lijepo formiran grmoliki oblik.
|
||
![]() |
||
klara46 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
|
oprosti što ti tek sad odgovaram, rijetko sam u ovom dijelu foruma, uglavnom sam na decoupageu... kako moji oleanderi? ovog ljeta ništa od njih, a ne znam hoće li preživjeti zimu... nakon onog drastičnog orezivanja sada jedan izgleda ovako: ostali se i nisu baš nešto pomaknuli... ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
|
klara46 kako tvoji oleanderi?baš me zanima jer ću i ja svoje drastično orezati jer su mi bolesni,naaravno ako prežive do proljeća
|
||
![]() |
||
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
|
Pozdrav svima,dobila sam mali oleander,visine 20-tak cm.Zanima me koliko mu otprilike treba da počne cvjetati ili je još premali za cvatnju?
|
||
Josipovac,Osijek
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
ovaj sam olenader prosli tjedan izvadila ,iako nisam bila posebno vezana za njega,ipak mi ga bilo zao vadit,al eto ,smeto mi je ..tu sadim povrce sad
![]() |
||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
![]() |
||
|
heeeeeelp....
![]() moja 3 bijela i 2 ružičasta dupla oleandera uspješno su prezimjeli dvije zime u garaži... ovo im je bila treća... no, krajem zime napale su ih uši i još neka bolest koju nisam uspjela identificirati... ![]() ![]() nije ostao ni jedan jedini zdravi list... sad im je dragi MM učinio ovo: ![]() ![]() ima li ikakve šanse za oporavak? kako im pomoći? |
||
![]() |
||
![]() |
||
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
|
super,idu onda odmah van,hvala |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |