Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moja cvjetna gredica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moja cvjetna gredica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 85>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Status: Offline
Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 00:00
tekoma narančasta

i žuta. Mlčada je ali već cvate

lonicera ili orlovi nokti
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 00:03
žuti klematis, clematis tangutica

i clematis viticella "Purpurea plena elegans"
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 00:08
hortenzije su ove godine smrznule, ošinuo ih je ledeni vjetar kad su već imale poprilične pupove, pa sam mislila da neće cvasti, ali bijela ima jedan cvijet

a roza četiri

zato je kurika, euonymus pun cvjetova. Mali su ali su lijepi
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 07:27
Kako je tu na bregima lijepa debela hladovina, milina se tud prošetati, makar virtualno.
Bravo za clematise i žutu tekomu, takve ne viđamo često po vrtovima Clap
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 08:49
kokaaa, pa kaj je to onaj isti vrt? nemrem ga prepoznati koliko se razelenio i razbujao...a zaista imaš svega posebnoga, naročito žuta tekoma, koju nikada nisam vidjelaConfused...divna je...a crveni penstemonClap, dobro, svi već znaju da ludo volim crveno, pa da je i drač crven ja bih ga uzgajala, hehehe...ali penstemon je zakonClap...obožavam i ljetne ivančice, divno ih je vidjeti puno na kupu...i suzane su ti krasne, moje su nekak šuntave...jel se sjećaš kada si ih sijala? Jel su na suncu ili hladovini? u svakom slučaju čuvaj sjeme, naročito one bijele...
draga moja Anči, ocjena je 5+Wink...
lijepi pozdrav
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 12:06

Wow koja krasna džungla !
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 12:20
Dok se ti trudiš da tvoj vrt izgleda ovako prekrasno, nama ostaje samo uživati u slikama. Lonciera mi je kao i sve - san snova!
smile57
Lipik
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 12:44
Nove slikice    kako je kod tebe sve zeleno cvijeće pa čak i travnjak, a moj je tak žuti

Orlove kanđe i tekoma su prekrasni, nikad nisam vidjela žutu tekomu
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 13:47
Anabistrica,prekrasno.Nisam znala da imaš žutu tekomu.Ja sam prošle godine kupila žutu,a procvala crvena.Odmah sam je izvadila.Uvijek me veseli šetnja tvojim vrtom.
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 14:26
Ma ne mogu vjerovati kako je sve zeleno kod tebe! cak i trava! kod mene je sve zuto i prasnjavo, raspucana zemlja, zelene travke u okolnoj prirodi gotovo da ni nema! Selim se ja u zagorje ako ta susa nastavi i sljedecu godinu :)
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 14:29
Zaista je lijepo doći na tvoj zagorski bregek..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 14:34
lijepo je u tvome vrtu....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 15:28
Lijepo i rascvjetano na tvom bregeku,žuta tekoma mi se posebno sviđa.smile64
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 23:26
Originalno poslano od člana Horti Horti napisao:

Kako je tu na bregima lijepa debela hladovina, milina se tud prošetati, makar virtualno.
Bravo za clematise i žutu tekomu, takve ne viđamo često po vrtovima Clap

Hvala Horti, volim tvoju pohvalu. Ima tu na bregu i sunca i hladovine, ligeštula i hladnog sokića (ili gemišta). Sve te to čeka.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 23:34
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

kokaaa, pa kaj je to onaj isti vrt? nemrem ga prepoznati koliko se razelenio i razbujao...a zaista imaš svega posebnoga, naročito žuta tekoma, koju nikada nisam vidjelaConfused...divna je...a crveni penstemonClap, dobro, svi već znaju da ludo volim crveno, pa da je i drač crven ja bih ga uzgajala, hehehe...ali penstemon je zakonClap...obožavam i ljetne ivančice, divno ih je vidjeti puno na kupu...i suzane su ti krasne, moje su nekak šuntave...jel se sjećaš kada si ih sijala? Jel su na suncu ili hladovini? u svakom slučaju čuvaj sjeme, naročito one bijele...
draga moja Anči, ocjena je 5+Wink...
lijepi pozdrav

Sara, dođi i uvjeri se da sam još uvek na istom bregu LOL. Bilo bi žalosno da niš ne cvate kolko zalijevam. Penstemone i suzane sam kupila u rasadniku Čuček kod Zaboka u travnju. Sijala sam ja suzane, Lovro mi je poslala sjeme, ali su one narasle tek koji sentimetar. Nisam ni znala da ima bijelih. Košarica sa suzanama visi na početku sjenice i dobar dio dana je na suncu. Zalijevam ih svaki dan, a i uz to kad upre jako sunce, malo se objese. Kad sunce zađe za šumu, opet živnu. Sad su ocvale i nadam se da bude sjemena.
A penstemoni su trebali biti roza, ali su mi i ovakvi lijepi, naročito uz šlajer koji sam dobila od Lorice.
Jako sam ponosna na ovu peticu. Sad sam odlikašica Wink 
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 23:40
Originalno poslano od člana dado_84 dado_84 napisao:

Ma ne mogu vjerovati kako je sve zeleno kod tebe! cak i trava! kod mene je sve zuto i prasnjavo, raspucana zemlja, zelene travke u okolnoj prirodi gotovo da ni nema! Selim se ja u zagorje ako ta susa nastavi i sljedecu godinu :)

Dado, to je prednost nenjegovanog travnjaka, bolje reći travnjaka u kojem prevladava drač, a ne trava. Trava je žuta ko i svugdje i sve krcka kad se hoda po njoj, ali drač je zelen pa daje malo bojice. Ima puno maslačka, trpuca (bokvice) i koječega drugog. Ali, u svakom slučaju, zeleni je moj breg jer su šume svuda okolo pa sam ko u zelenom moru. Dođi i uvjeri se.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 23:44
Anastazija, daleko je to od džungle. Ima još jako puno praznog prostora, ali volim da je tak.
Ljiljus, drago mi je da uživaš, bit će još slikica.
Camellica, tekoma je još mlada, ali budem je probala razmnožiti s vremenom.
Anaida, Milica, Maris, dođite mi opet.
Svima šaljem smile79
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 23:49
Graničice uz sjenicu uz hoste čije lišće tu dobro izgleda, ali s druge strane je ko očerupano jer ga je jako oštetila tuča prošli tjedan

ova je isto tamna, ali drugačija od prethodne. Malo je manja.

narančasta dupla

e, jedino za ovu znam da se zove Gentle Shepherd
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 23:53
Acanthus longifolius

Divizma je rasla uz put pa sam je samo preselila u gredicu.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 23:56
I malo ehinacea. Obične su, ali meni drage.

u društvu s lavandom

i pćelice ih vole

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.