Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 125126127128129 136> |
Korisnik | |
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sviđa mi se ovaj forum...sve više i više...
![]() toliko dobrih informacija! nisam znala da se clematis može razmnožavati i reznicama (za povaljenice znam). mi smo nedavno kupili neki varijetet, zove se "warszawska nike"; cvijet je bordo boje pa kad poraste, nudimo se za razmjenu! ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Treba mi Branka i klematis i to koljence. Nauči nas, Branka, kako uzeti dobru mladicu sa starije biljke. Obožavam klematis, ima mi ga susjeda, istina nit piri nit viri, ali isto cvjeta.....
|
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Kad procvjeta fotkaj ga da ga i mi vidimo. Onaj plavi Donatin clematis je san snova... |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
ja sam dobila nekoliko u proljeće prije 2 mj i samo male grančice , piknula sam ih u zemlju i sad mi lijepo počele tjerati , več sam mislila da neče biti ništa , kad prije par dana vidim da ide novo lišće i potje rale su .znači može i sa grančicama . ali moraju imati ono koljence .
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Andreja,ja imam 3 različita clematisa no sad su počeli cvasti pa ništa od mladica.Ne znam točno kada se pelcaju no ne vjerujem da se prije 8 mj.mogu.
|
|
![]() |
|
andreja ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 08 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 45 |
dali ima ko mladicu bilo kojeg klematisa?
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Clematis sam prvi puta srela i luda sam za njim,
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moj dao dva prekrasna cvijeta, i sada nakon nekog vremena stagnacije, vidim stabljika i listići krenuli, možda procvjeta ponovo, ako ne bit će dogodine.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
ma iznjela sm ja njih vani
i posla da ih posadim u bastu ali od njih nista dva su se potpuno osusila a treci se nesto necka ima mladice ali jos nije poceo rasti onaj poslije cvjetanja se je poceo susiti |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Dina, zar tvoj klematis nije cvetao u decembru? Sta ja s njim posle bilo?
Jesi li ih iznela van? |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
sta da radim od mojih clematisa ni traga ni glasa
sta mislite da li ce potjerati iz korjena |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Super ideja... Moram nešto slično izmisliti za moje.
|
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Evo kako sam svom clematisu osigurala da mu noge budu u hladu...pri tome mi je malo pomogla moja velika bijela psina (moja pesica Rea) koja je prevrnula i razbila ćup
![]() |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Triša,za"zaštitu nogu " kod clematisa posadi neki niski cvjetak.Prkos ili sl.
|
|
![]() |
|
Staviti ću neku zaštitu, da kako ti kažeš noge budu u hladu, nije to problem, svako jutro se divim njegovim cvjetnim pupovima, za sada su samo dva, ali lijepa bogata, velika (ko neboder kaže mm.)
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Triša ne brini, clematisi nisu preosjetljivi. Ja sam imala 2 kraj terase i kad smo radili fasadu banda je stavila skelu točno na njih i totalno ih uništila. Bila sam ljuta ko pas. Sljedeće godine je jedan doslovno izronio iz zemlje i evo ga cvjeta već dvije godine i širi se na sve strane.
Kao što su napisali njima je važno da "noge" budu u hladu. Stavi neku zaštitu oko donjeg dijela (barem 20cm visoku) ili posadi ispred neki grmić s plitkim korjenom kako bi taj dio bio u hladu. Svaku jesen ih poreži na 20-30cm kako bi sljedeće godine rasli još bujnije i dali još više izdanaka. Navodno se i lagano razmnožavaju reznicama, ali to još za sada nisam probala.
|
|
![]() |
|
osbourne ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
moram pohvalit svog junaka da je preživio snijeg par dana za redom. a mladice cu mu vec 15ak cm. radi se o sorti jackmeni naravno!
|
|
![]() |
|
primorka, onda dolaziš na slijedeće druženje, odnosno na riječku kavu obavezno. Poznam Grižane jako dobro, imam rođake u Triblju, prijateljicu u Driveniku, a U Crikvenici sam žarila i palila kad je bilo Intera. Ako si mlada ti se nećeš sjećati, ali možda tvoji.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Hvala na brzom odgovoru. Pričekat ću još koji dan, a onda ide van.
I onda naravno šaljem i foto dokumentaciju :)
Triša mi smo skoro pa susjede, ja sam u Grižanama iznad Crikvenice.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Clematis možeš posaditi na sunčani ili polusjenoviti položaj. Važno je da mu "noge" odnosno korijen i donji dio biljke budu u sjeni. Kad si već toliko čekala možda da sačekaš još koji dan dok prođe ovaj hladni val i onda ga možeš odmah posaditi u vrt.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 125126127128129 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |