Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dnevnik by xenia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dnevnik by xenia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 12>
Korisnik
Poruka
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2008 u 18:49
Danas mi se baš ništa ne radi pa sam odlučila malo zaviriti u dnevnik.  Inače sam ovih dana zauzeta građevinskim radovima u vikendici. MM je polijepio gipsane ploče na zidove, jučer smo fugirali sastave, a za sutra je plan da se ide brusiti. Ako budemo brzi možda i pobojamo ovaj tjedan. Onda bi mogla prenijeti i dio namještaja da konačno jedemo k'o ljudi , a ne na daskama. LOL
Vrt ovih dana izgleda solidno . Kad se samo sjetim onih dana nakon oranja, pala sam u depresiju misleći da ja to nikad neću uspjeti dovesti u kako -tako pristojno stanje. Posadila sam veći dio rajčica , nešto kupusa, posijala niske mahune i krastavce. Jesenski grašak već ima male mahunice. Nikla je mrkva i cikla, peršin još ne .Pojavili su se i dragoljubi i nešto od Silvekinog cvijeća, ne znam još što.
U srijedu u Kauflandu naišla na rasprodaju mini ružica pa sam uzela 4 i jednu bijelu bacopu. Jučer sam muku mučila gdje da uguram te ruže u dvorištu. Tamo gdje ima mjesta nema sunca, uz stazu više ne smijem saditi jer MM pogazi  smile98
Krastavce iz posudica u kući presadila u vrt ali ih nešto sitno pogricka preko noći . Nisu puževi jer su rupice jako sitne. Sutra krećem u borbu s nepoznatim neprijateljemsmile194
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2008 u 20:44
Vidim da su nam borbe počele, ja sam danas bila tako opasna sa špricom, a unutra otopina fungicida i insekticida! smile193 Sretno sutra! Wink
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2008 u 21:34
Xenija sve je to super. Naradila se s gipsanim pločam, pa znam kako je, a fugiranje, trake, pravi sam majstor u tome. Meni isto napadaju neke beštije ruže, ali o tome u ružama.
Ako stignete i ofarbati, biti će uspješan dan,ako ne ima dana.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2008 u 23:53
Kak je ljepo kad vrijeme prođe , a iza rada se vidi šta je učinjeno! Slatki umor!

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 10:35
Čestitke Xenia, to je pravi posao! Žao mi je što nismo stavili gipsane ploče na cigle,  nego se MM mučio sa žbukom!
Kakva su vaša iskustva što se tiče održavanja, izolacije i trajnosti gipsanih ploča na unutrašnjim zidovima ( ne mislim na pregradne, te već imam)??
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 11:01
Čuj Xenia, pa mi se stvarno ponavljamo, i ja sam u kauflandu nabasala na mini ruže i normalno kupila 2 kom LOL

Što se tiče onih malih rupica na krastavcima, mogu biti kako sam ih ja nazvala - biljne buhe - mali sitni skakutavi biljni insekti koji rade male rupice po bilju - probaj posipati biljčice drvenim pepelom, kod moje bake je upalilo.
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 17:44
Molim pod hitno prestanite spominjati knauf ploče i brušenje, čini mi se da i nakon godinu dana imam prašinu po kući nakon što smo te radove napravili MPS i ja. Imamo ih umjesto žbuke u predsoblju koje nije potpuno zatvoreno i nigdje nisu upile vlagu.
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 20:47
Iako mi je Franjica zabranila spominjanje knaufa mogu staviti sliku mog vrijednog sina

Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 21:03

Danas nismo išli u vikendicu jer je došlo do promjena plana.MM u četvrtak odlazi na terenski rad u Pulu i sad mora završavati tekuće poslove.  Zato sam malo raduckala po dvorištu. Konačno sam napravila onaj kamenjar koji je u planu od Uskrsa.LOL Baš sam brza! Sad čekam izložbu cvijeća kod nas da ga napunim.

Preštihala sam jednu gredicu i presadila ostatak krastavaca u vrt prije nego počnu cvjetati u prozoru. Napravila i armaturu za grašak, ovaj puta samo rastegnula špagu na nekoliko razina. Vidjet ću kako to funkcionira jer me muka hvata kad u proljeće moram raspetljavati onu bijelu , plastičnu mrežu za krastavce na koju stavljam i grašak.
Kod nas je upravo počela padati kiša koja će mom vrtu dobro doći da ne moram ići zalijevati presadnice.
A valjda će i ostatak povrća niknuti. Stavila sam i par vrsta tikvica za jelo i još jedan red niskih mahuna.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 21:26
Očito ti je ova duga biljčica na lojtrici izvrsno uspjela, digla ručice uz upotrebu glavice i sve se praši... bravo Xenia, mislim da je tvoj princ sin (TPS) jedna od najvrednijih biljčica koje si uzgojila, zar ne? Predivno je kad dođu u neke godine pa možemo biti ponosni na svoje prinčeve i princeze.
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 12:24
Hvala Franjice!
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 11:29
MPk i ja na izložbi

Gosti iz Njemačke, zbor dječaka iz Hercogenauracha(valjda se tako piše)

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 15:15
xenia, imaš zanimljiv vikend i lijepu veliku kćer!Tongue
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 20:44
Prekrasna je PK, zasjenila je cvijeće...
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 21:07
Znaš kaj,ja pročitala tekst..moja kćer i ja ..pogledam sliku i mislim si..koja je kćer a koja si ti???(ok,ok,skužila sam koja je koja nakon par minutaLOL)Da kćer nebi krivo mislila,nije ona stara na slici nego ste obje mladeWink
Prekrasne ste mi objesmile79
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2008 u 18:57
Embarrassed Hvala, evo crvenimo se!

Uhvatila sam malo vremena prebaciti slike sa izložbe i malo uslikati po dvorištu jer su moji gosti trenutno kod požeškog biskupa.Inače su predivni, tako lijepo pjevaju da je MPK rekla kako se gotovo rasplakala od miline kad su zapjevali "Šokadiju", naravno, na hrvatskom.
Sinoć je bila zajednička večera za njih i domačine u jednom našem restoranu. Pošizila sam od muke kad sam vidjela one bijedne vazice sa par još bjednijih bijelih karanfila na stolovima.
Nekad smo baš seljaci!
 Nije da ja ne volim karanfile, nego vani je to obično cvijeće za groblje,a mi ga stavimo pred goste. I nije istina da ti za lijepo ukrašen stol treba puno novaca. Nekad je dosta jedan cvijet u vazi, malo neobičnog lišće i malo mašte.
Ajd, dobro, za kaznu sam im drmnula ideju za današnju juhu i super prilog od zapečene tjestenine!
Sad idem malo još prelistati stare brojeve Mog lijepog cvijeta što sam jučer užicala na izložbi . A sutra opet forsa.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2008 u 21:30
Xenija , ti i tvoja kći na pravom ste mjestu cvijeće među cvijećem i kompletna slika. Super ste obje a i cvijeće iza vas.
Ostalo sam vidjela s izložbe - prekrasno je.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2008 u 09:58
Jučer sam konačno uhvatila malo vremena za otići na ranč.  MPK mlađa i ja prošetale smo poslije ručka kroz šumu do gore. Još kad smo krenule navlačili su se neki oblaci ali ne baš opasni . Kad smo već izašle na gornji put vidimo našeg novog susjeda kako vadi grmove šimšira. Pitam ga što će s njma ,a on veli da će baciti jer sadi lozu na to mjesto.I naravno, ja se sažalila Wink pa odlučila udomiti par komada. A baš su lijepo oblikovani u kugle.
Cry Onda sam se razočarala jer je zemlja bila tako tvrda da nisam uspjela iskopati dovoljno veliku rupu za sadnju.Dead Grozna glina! Ma beton , bolje rečeno. K'o za jarca presušila i ona moja barica i morala sam vaditi vodu iz bunara. A neki pametnjaković, valjda onaj neuhvatljivi koji obrađuje polje iza mene nabacao salonit ploče preko. Valjda da mu netko ne upadne unutra. Ja podignem ploču ,a ono sklupčana zmija . Gleda ona mene, gledam ja nju i izgubim hrabrost. Bacim ploču nazad i ajd' bok i šimširi i zmije i svi poljoprivredni radovi u divljini! Angry
E da stvar bude još bolja iz onih oblaka se ipak navukla i kiša. A mi došle pjehe. I bez kišobrana. Spustio se pljusak, samo malo pokupio prašinu . Nasreću ili nažalost nije dugo trajao. Uspjela sam pregledati stanje biljaka. Rajčice se dobro drže samo one koje sam kupila već procvatene odbacile su cvjetove pa opet ništa od ranih plodova. Niske mahune su nikle dosta dobro, zas sada ih ništa ne gricka. Mrkva je ove godine odlična, čini mi se da će uskoro prerasti i luk koji je očajan.Brokule lijepo izgledaju, kupus je ostao samo jedan i to bijedan. Od peršina ni traga. Najgore što ne znam ni gdje sam ga posijala. Krastavac isto ni jedan . Zato su nikle tikvice. Posijala par vrsta pa će valjda  bar neka uroditi.
Grašak je odličan. Mogla sam već ubrati prva zrna ali pričekat ću još dva dana da budu malo deblje mahune.
Nikla je i salata kristalka pa ću je kad padne kiša rasčupati i prenijeti u kućni vrt da mi bude blizu.
Bila sam jaaako sretna kad sam vidjela da mi je niklo nekoliko dragoljuba, par vučika i nešto od Silvekinog cvijeća, nisam još sigurna što je to.  Na kompostnoj hrpi tamo uz šumu bacila sam lijepe kate pa su i one super nikle i ne jedu ih puževi kao kod kuće. Presadit ću ih dok malo porastu.
Na povratku s manekena stala kod kume i užicala dvije ljubičaste petunije. One što super miriše. Dobila bi ja još cvijeća ali kuma mi je imala saobraćajku pa joj nije ni do čega. Prijepodne je spucao neki mladić u zadnji kraj auta dok je ona stajala da propusti pješake na prelazu. Dobro je i prošla, ima ovratnik zbog trzaja ali auto je koma. I to baš sad kad im najviše treba.
Da ne završavam dnevnik tužnim temama sjetih se da sam na ranču pronašla onu istu iglicu kao kod Šeflere. Na njihovim se slikama činila ogromna, a ono sitan cvjetak , jedva vidljiv. Naravno da sam ga ipak preselila u dvorište.Gore ih ima previše LOL 
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2008 u 11:48
Tak si ti Xenia u humanitarnoj akciji spašavanja šimšira imala susrete treće vrste. Mogu si misliti koji je to osjećaj, no ipak je točno, ako je ne diraš zmija ne napada!
Stvarno mi je jako drago da ti nakon onoliko rada i truda oko kopanja i sadnje počinje i roditi povrće smile141
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2008 u 12:20
Uzbudljivo, nema šta!
A iglica je sitna, ali dinamitna. Wink Jako se širi i kad procvate sve je ljučibasto!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.