Dnevnik by xenia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 12> |
Korisnik | |
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Danas mi se baš ništa ne radi pa sam odlučila malo zaviriti u dnevnik. Inače sam ovih dana zauzeta građevinskim radovima u vikendici. MM je polijepio gipsane ploče na zidove, jučer smo fugirali sastave, a za sutra je plan da se ide brusiti. Ako budemo brzi možda i pobojamo ovaj tjedan. Onda bi mogla prenijeti i dio namještaja da konačno jedemo k'o ljudi , a ne na daskama.
![]() Vrt ovih dana izgleda solidno . Kad se samo sjetim onih dana nakon oranja, pala sam u depresiju misleći da ja to nikad neću uspjeti dovesti u kako -tako pristojno stanje. Posadila sam veći dio rajčica , nešto kupusa, posijala niske mahune i krastavce. Jesenski grašak već ima male mahunice. Nikla je mrkva i cikla, peršin još ne .Pojavili su se i dragoljubi i nešto od Silvekinog cvijeća, ne znam još što.
U srijedu u Kauflandu naišla na rasprodaju mini ružica pa sam uzela 4 i jednu bijelu bacopu. Jučer sam muku mučila gdje da uguram te ruže u dvorištu. Tamo gdje ima mjesta nema sunca, uz stazu više ne smijem saditi jer MM pogazi
![]() Krastavce iz posudica u kući presadila u vrt ali ih nešto sitno pogricka preko noći . Nisu puževi jer su rupice jako sitne. Sutra krećem u borbu s nepoznatim neprijateljem
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Vidim da su nam borbe počele, ja sam danas bila tako opasna sa špricom, a unutra otopina fungicida i insekticida!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Xenija sve je to super. Naradila se s gipsanim pločam, pa znam kako je, a fugiranje, trake, pravi sam majstor u tome. Meni isto napadaju neke beštije ruže, ali o tome u ružama.
Ako stignete i ofarbati, biti će uspješan dan,ako ne ima dana.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Kak je ljepo kad vrijeme prođe , a iza rada se vidi šta je učinjeno! Slatki umor!
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Čestitke Xenia, to je pravi posao! Žao mi je što nismo stavili gipsane ploče na cigle, nego se MM mučio sa žbukom!
Kakva su vaša iskustva što se tiče održavanja, izolacije i trajnosti gipsanih ploča na unutrašnjim zidovima ( ne mislim na pregradne, te već imam)??
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Čuj Xenia, pa mi se stvarno ponavljamo, i ja sam u kauflandu nabasala na mini ruže i normalno kupila 2 kom
![]() Što se tiče onih malih rupica na krastavcima, mogu biti kako sam ih ja nazvala - biljne buhe - mali sitni skakutavi biljni insekti koji rade male rupice po bilju - probaj posipati biljčice drvenim pepelom, kod moje bake je upalilo.
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Molim pod hitno prestanite spominjati knauf ploče i brušenje, čini mi se da i nakon godinu dana imam prašinu po kući nakon što smo te radove napravili MPS i ja. Imamo ih umjesto žbuke u predsoblju koje nije potpuno zatvoreno i nigdje nisu upile vlagu.
|
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Iako mi je Franjica zabranila spominjanje knaufa mogu staviti sliku mog vrijednog sina
![]() |
|
![]() |
|
Danas nismo išli u vikendicu jer je došlo do promjena plana.MM u četvrtak odlazi na terenski rad u Pulu i sad mora završavati tekuće poslove. Zato sam malo raduckala po dvorištu. Konačno sam napravila onaj kamenjar koji je u planu od Uskrsa. Preštihala sam jednu gredicu i presadila ostatak krastavaca u vrt prije nego počnu cvjetati u prozoru. Napravila i armaturu za grašak, ovaj puta samo rastegnula špagu na nekoliko razina. Vidjet ću kako to funkcionira jer me muka hvata kad u proljeće moram raspetljavati onu bijelu , plastičnu mrežu za krastavce na koju stavljam i grašak.
Kod nas je upravo počela padati kiša koja će mom vrtu dobro doći da ne moram ići zalijevati presadnice.
A valjda će i ostatak povrća niknuti. Stavila sam i par vrsta tikvica za jelo i još jedan red niskih mahuna.
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Očito ti je ova duga biljčica na lojtrici izvrsno uspjela, digla ručice uz upotrebu glavice i sve se praši... bravo Xenia, mislim da je tvoj princ sin (TPS) jedna od najvrednijih biljčica koje si uzgojila, zar ne? Predivno je kad dođu u neke godine pa možemo biti ponosni na svoje prinčeve i princeze.
|
|
![]() |
|
Hvala Franjice!
|
|
![]() |
|
MPk i ja na izložbi
![]() Gosti iz Njemačke, zbor dječaka iz Hercogenauracha(valjda se tako piše)
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
xenia, imaš zanimljiv vikend i lijepu veliku kćer!
![]() |
|
![]() |
|
Prekrasna je PK, zasjenila je cvijeće...
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Znaš kaj,ja pročitala tekst..moja kćer i ja ..pogledam sliku i mislim si..koja je kćer a koja si ti???(ok,ok,skužila sam koja je koja nakon par minuta
![]() ![]() Prekrasne ste mi obje
![]() |
|
![]() |
|
![]() Uhvatila sam malo vremena prebaciti slike sa izložbe i malo uslikati po dvorištu jer su moji gosti trenutno kod požeškog biskupa.Inače su predivni, tako lijepo pjevaju da je MPK rekla kako se gotovo rasplakala od miline kad su zapjevali "Šokadiju", naravno, na hrvatskom.
Sinoć je bila zajednička večera za njih i domačine u jednom našem restoranu. Pošizila sam od muke kad sam vidjela one bijedne vazice sa par još bjednijih bijelih karanfila na stolovima.
Nekad smo baš seljaci!
Nije da ja ne volim karanfile, nego vani je to obično cvijeće za groblje,a mi ga stavimo pred goste. I nije istina da ti za lijepo ukrašen stol treba puno novaca. Nekad je dosta jedan cvijet u vazi, malo neobičnog lišće i malo mašte.
Ajd, dobro, za kaznu sam im drmnula ideju za današnju juhu i super prilog od zapečene tjestenine!
Sad idem malo još prelistati stare brojeve Mog lijepog cvijeta što sam jučer užicala na izložbi . A sutra opet forsa.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Xenija , ti i tvoja kći na pravom ste mjestu cvijeće među cvijećem i kompletna slika. Super ste obje a i cvijeće iza vas.
Ostalo sam vidjela s izložbe - prekrasno je.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Jučer sam konačno uhvatila malo vremena za otići na ranč. MPK mlađa i ja prošetale smo poslije ručka kroz šumu do gore. Još kad smo krenule navlačili su se neki oblaci ali ne baš opasni . Kad smo već izašle na gornji put vidimo našeg novog susjeda kako vadi grmove šimšira. Pitam ga što će s njma ,a on veli da će baciti jer sadi lozu na to mjesto.I naravno, ja se sažalila
|
![]() |
|
Tak si ti Xenia u humanitarnoj akciji spašavanja šimšira imala susrete treće vrste. Mogu si misliti koji je to osjećaj, no ipak je točno, ako je ne diraš zmija ne napada!
Stvarno mi je jako drago da ti nakon onoliko rada i truda oko kopanja i sadnje počinje i roditi povrće
![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Uzbudljivo, nema šta!
A iglica je sitna, ali dinamitna. ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |