Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Nešto kao dnevnik...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Nešto kao dnevnik...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 26>
Korisnik
Poruka
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 09:25
dobila sam od frendice malo sukulenata i čuvarkuća pa sam ih danas posadila:

slika

slika
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 09:30
u senjskom vrtu počela sam uređivati još dva kutića.
Između dvije mendule na prirodnom brdašcu od šute poželjela sam napraviti travarij...jedan dio sam očistila i posadila nekoliko travica, nešto velebitskih i jednu s Pašmana, STipa teunissima, Ophiogona japonicus i još neke koje ne znam kak se zovu, jer je bura odnijela oznakeWink:

slika

dio ispred kuće koji je stalno u hladovini i gdje su prijašnje vrtlarice posadile vincu minor počela sam sređivati od desnog ugla i posadila uglavnom heuchere, a pomalo dodavala nešto što se potrgalo, npr.čuvari:

slika
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 11:44
krasno! Gdje si anbavila onaj slatki karanfilček. Bude možda imao sjemena?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 15:20
slatki mali karanfilčeke je u senjskom vrtu posađen...ak preživi pržionu i ako bude sjemenja, naravno da ću ga podijeliti, draga moja GTSmile

zagreb
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 15:59
biti će lipo kad se biljke rašire, pogotovo travice

sviđa mi se dio s heucherama i čuvarima
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2012 u 18:13
Sabal, mlada palmica koju mi je proljetos poklonio trava:

Agastache rugosa, spremna za senjski vrt,

u društvu Epimediuma, iz vrtlarije BB:

Rudbeckieza jesenju sadnju u vrtu:

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2012 u 18:36
Libertia grandiflora, posađena 17.7.2012.

Od natalije sam dobila sjeme asarine...sijala sam je tri puta ovog proljeća...prve dvije sjetve su uništili vrapci, a biljke iz treće su stradale za vrijeme mojeg godišnjeg tako da sam ih skroz orezala...bilo je to 2.7. Evo biljke danas, oporavila se, ali nije tako bujna i još nema cvjetova:

još jedna žrtva proljetnog pohoda vrabaca se oporavila:

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2012 u 18:50
achimenesima je ovo ljeto prevruće pa se baš i nisu pretrgli od cvatnje, no zato  u jednoj tegli ima po dvije tri boje cvijeta:

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2012 u 18:55
Kontesaa i ja smo ovoga proljeća sijale dosta rudbekija koje smo onda kao male bebe posadile u njen vrt ispod kruške...ova je fotka slikana radi božura, a one sitne zelene biljkice su rudbekije pa nam ova fotka služi kao podsjetnik...to je bilo sredinom svibnja:

ovo je bilo 28.7.2012.:

prvi cvijet:

i odmah, tog istog dana, ispred njih su posađene nove rudbekije, trilobe:

zagreb
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2012 u 20:02
mladenkin veo se čudesno oporavio, a i asarina ti je lijepa, nadam se da će brzo cvasti, moje tek počinju, nije mi palo na um plesti je kružno, obično idu u vis oko štapa ili čega se već dohvate

rudbeckie su prave sprinterice... nisam znala da cvjetaju iste sezone

kako uspjevaš da su ti achimenesi tako bujni?

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2012 u 22:54
Joj te libertije! koja je to muka s njima! drago mi je da su ti niknule! :)
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 06:46
Pa ti si bila kao i uvijek radišna kao pčelica, novi dio senjskog vrta će biti divan, u to sam sigurna, a i kontesin vrt će pod vašom stručnom komandom biti za 10! 
belica,zagreb
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 08:55
Lijepi su raznobojni ahimenesi....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 09:12
Originalno poslano od člana dado_84 dado_84 napisao:

Dado, imaš loših iskustava s njima? Vrlo rado primam savjeteWink.

zagreb
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 11:15

Opet ste bile vrednice  Clap.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 16:25
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

Originalno poslano od člana dado_84 dado_84 napisao:

Dado, imaš loših iskustava s njima? Vrlo rado primam savjeteWink.

htio bih imati neka iskustva s njima ali nikako da te cudakinje niknu :)
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 17:30
Dado, vjerujem da hoće, a onda ćemo mijenjati iskustvaWink.

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2012 u 14:02
senjski vrt 1.7.2012.

1.8.2012. ne znam zakaj nemrem okrenuti sliku:

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2012 u 14:05
osušile su se sve mlade heuchere koje sam posadila u travnjuCry .
čak se i ophiopogon japonicus od Beline osušioCry.

zagreb
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2012 u 16:53
Unhappy baš mi je žao,
ko u onoj reklami - znam kako ti je...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.