Nešto kao dnevnik... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 26> |
Korisnik | ||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
dobila sam od frendice malo sukulenata i čuvarkuća pa sam ih danas posadila:
![]() ![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
u senjskom vrtu počela sam uređivati još dva kutića.
Između dvije mendule na prirodnom brdašcu od šute poželjela sam napraviti travarij...jedan dio sam očistila i posadila nekoliko travica, nešto velebitskih i jednu s Pašmana, STipa teunissima, Ophiogona japonicus i još neke koje ne znam kak se zovu, jer je bura odnijela oznake ![]() ![]() dio ispred kuće koji je stalno u hladovini i gdje su prijašnje vrtlarice posadile vincu minor počela sam sređivati od desnog ugla i posadila uglavnom heuchere, a pomalo dodavala nešto što se potrgalo, npr.čuvari: ![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
|
krasno! Gdje si anbavila onaj slatki karanfilček. Bude možda imao sjemena?
|
||
![]() |
||
|
slatki mali karanfilčeke je u senjskom vrtu posađen...ak preživi pržionu i ako bude sjemenja, naravno da ću ga podijeliti, draga moja GT
![]() |
||
zagreb |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
biti će lipo kad se biljke rašire, pogotovo travice
sviđa mi se dio s heucherama i čuvarima |
||
![]() |
||
|
Sabal, mlada palmica koju mi je proljetos poklonio trava:
![]() Agastache rugosa, spremna za senjski vrt,
![]() u društvu Epimediuma, iz vrtlarije BB:
![]() Rudbeckieza jesenju sadnju u vrtu:
![]() |
||
zagreb |
||
![]() |
||
|
Libertia grandiflora, posađena 17.7.2012.
![]() Od natalije sam dobila sjeme asarine...sijala sam je tri puta ovog proljeća...prve dvije sjetve su uništili vrapci, a biljke iz treće su stradale za vrijeme mojeg godišnjeg tako da sam ih skroz orezala...bilo je to 2.7. Evo biljke danas, oporavila se, ali nije tako bujna i još nema cvjetova:
![]() još jedna žrtva proljetnog pohoda vrabaca se oporavila:
![]() ![]() |
||
zagreb |
||
![]() |
||
|
achimenesima je ovo ljeto prevruće pa se baš i nisu pretrgli od cvatnje, no zato u jednoj tegli ima po dvije tri boje cvijeta:
||
zagreb |
||
![]() |
||
|
Kontesaa i ja smo ovoga proljeća sijale dosta rudbekija koje smo onda kao male bebe posadile u njen vrt ispod kruške...ova je fotka slikana radi božura, a one sitne zelene biljkice su rudbekije pa nam ova fotka služi kao podsjetnik...to je bilo sredinom svibnja:
![]() ovo je bilo 28.7.2012.:
![]() prvi cvijet:
![]() i odmah, tog istog dana, ispred njih su posađene nove rudbekije, trilobe:
![]() |
||
zagreb |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
mladenkin veo se čudesno oporavio, a i asarina ti je lijepa, nadam se da će brzo cvasti, moje tek počinju, nije mi palo na um plesti je kružno, obično idu u vis oko štapa ili čega se već dohvate
rudbeckie su prave sprinterice... nisam znala da cvjetaju iste sezone kako uspjevaš da su ti achimenesi tako bujni? |
||
![]() |
||
dado_84 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
|
Joj te libertije! koja je to muka s njima! drago mi je da su ti niknule! :)
|
||
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
Pa ti si bila kao i uvijek radišna kao pčelica, novi dio senjskog vrta će biti divan, u to sam sigurna, a i kontesin vrt će pod vašom stručnom komandom biti za 10!
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Lijepi su raznobojni ahimenesi....
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
||
|
Dado, imaš loših iskustava s njima? Vrlo rado primam savjete
![]() |
||
zagreb |
||
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Opet ste bile vrednice ![]() |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
dado_84 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
|
htio bih imati neka iskustva s njima ali nikako da te cudakinje niknu :) |
||
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
||
![]() |
||
|
Dado, vjerujem da hoće, a onda ćemo mijenjati iskustva
![]() |
||
zagreb |
||
![]() |
||
|
senjski vrt 1.7.2012.
![]() 1.8.2012. ne znam zakaj nemrem okrenuti sliku:
![]() |
||
zagreb |
||
![]() |
||
|
osušile su se sve mlade heuchere koje sam posadila u travnju
![]() čak se i ophiopogon japonicus od Beline osušio
![]() |
||
zagreb |
||
![]() |
||
|
![]() ko u onoj reklami - znam kako ti je... |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |