Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Amarilisi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Amarilisi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6768697071 85>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 13:02
evo friška slikica

što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 13:57
uh što je krasan
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 23:18
11111, krasan ti je!
Bugic,
šta cvjeta i ona lukovica koja je već cvjetala jedanput,
ili cvjetaju ostale koje nisu?
Meni se zasad u tegli dobro drže, pa možda bude nešto iz ovih drugih, tj. lorice10. Tongue
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 09:41
Silvy.....moji su zadnje dvije godine cvjetali dva puta....nadam se da ce i ove. Kad sam se vratila s mora krajem srpnja opet su imali cvjetne stapke. Bas su me razveselili i nadam se da ce i ove godine. Jos nema nikakvih naznaka da ce cvasti....samo rastu novi listici. Ako bude novosti javim
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2012 u 22:39
procvao je i mali amarilis

Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2012 u 22:43
Ajama, preprekrasan je!!!
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2012 u 02:21
ajama,
prekrasan je! Koja boja! Clap

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2012 u 09:32
11111,ajama,krasni su vamHeart
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2012 u 09:45
11111,ajama prelijepi amarilisi. Ajama.....moj mali amarilis polako napreduje, a ovi veliki koji su u kolovozu znali pustiti cvjetnu stapku sada strajkaju.
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2012 u 08:47
od mojih ništa ovu godinu opet... prošle godine je cvao..dobro male lukovice ni ne očekujem da cvatu možda će dogodine ali me ova velika živcira već pomalo... ne kužim gdje griješim.. budu na hladnom cijele zime (frižider)onda ih stavim u zemlju i zamračim i ništa za poludit... prošle godine sam ga isto tretirala i cvjetao je
Per aspera ad astra.

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2012 u 11:42
moje prezime u vrtu...ove godine skoro misec dana sniga i noćne temperature do -10...popucale mi cijevi u kupatilu na katu a amarilisi,kale i nešto svašta u vrtu - evo prizimili.
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2012 u 13:36
da ali ja sam zg meni sigurno ne bi preživili vani :D

niš nadam se da će dogodine cvjetati ako neće budem nekome dala jer mi se neda s tim zezati svaku godinu pa na kraju niš
Per aspera ad astra.

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2012 u 07:46
Prve amarilise sam nabavila proljetos, jedan dobila , jedan kupila, krasno su cvali, a poslije je naraslo puno listova. Pročitala sam sve što se ovdje napisalo i slijedeći naputke, jučer sam ih izvadila iz tegli. Dakle, lukovice su ogromne a korijenje je ispunilo cijelu teglu. Otresla sam zemlju koliko god sam mogla i sad su na "sušenju" u hladovini. Pretpostavljam da će trebati dosta vremena da listovi povenu i osuše se, tako da lukovce mogu spremiti.Valjda nisam uranila sa ovom akcijom ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2012 u 22:35

Glikice, ...ja moje uopće ne vadim iz cvijetnjaka tj zemlje, nego samo se postepeno prestane sa zalijevanjem i kad se lis posuši, oreže se i cijeli cvijetnjak sa lkovicama koje ostanu u zemlji spremim u konobu

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2012 u 08:13
Moon, ja ti nemam uopće nikakvog iskustva sa njima, pa sam, čitajući ove stranice, postupila ovako. E sad, jesam li dobro napravila, vidjet ćemo iduće godine. Osim toga ovako mi manje prostora zauzimaju nego u teglama, jer i ovako imam toliko tegli koje trebam spremiti u jesen, da ne znam kako ću to ove godine izvesti.
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2012 u 13:01
Ako im je list još zelen dali ih sve jedno treba orezati i spremiti za zimu da se biljka ne crpi?
Inače, uginuli su mi svi prošle zime jer su bili u važu a ne u zemlji.

Kupila sam jedan  novi a bogme nisu baš jeftini, 30,00kn komad lukovice a tako se kreće cijena i gotove biljke kad se nude u prodaji.

Rijeka

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2012 u 15:13
Mira K, ja sam se odlučila za ovaj način spremanja lukovica, listove sam ostavila dok se sami ne posuše, jer navodno sve hranjive tvari iz njih odlaze u lukovice. Kad se listovi posuše onda ću ih odstraniti, očistiti korjen i tako spremiti u neku kartonsku kutiju i 6 tjedana u mrak i na hladnije ( ali da se ne smrzne naravno). Potom ću ih izvaditi na toplije mjesto skupa sa kutijom i kad počnu tjerati, posadit ću ih u tegle. Potom još nekoliko dana ostaju u mraku uz dodatak vrlo malo vode, a onda po malo na svjetlije i sa više zalijevanja. Bila sam dobar đak i sve proučila kako se to radi. Teorija je usvojena, još samo da to sve uspješno provedem u praksu !
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2012 u 16:15
Glikica smile72
Rijeka

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2012 u 16:58
Ja imam crvene i zahvaljujući savjetima koje nam je dao Voki,ja sam prezadovoljna njima..Ja svoje ne vadim iz saksije ali već sada prestajem sa zalijevanjem i pustim da se listovi sami osuše.Onda saksiju spremim u mračan podrum u kojemu ne mrzne ali nije ni pretoplo.U februaru ih izvadim iz podruma i cvjetaju mi kroz neko vrijeme.Neki već i u februaru a neki tek u maju..Bitno je da lukovice imaju period mirovanja u mračnom i hladnom(nesmije mrznuti) i cvjetat će garantovano..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2012 u 08:41
Kod mene se listovi jako polako suše, tek malo na vrhovima. A jesu bili jako bujni, ovim tempom će im još dugo trebati dok ih budem spremala na zimovanje. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6768697071 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.