Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6768697071 85> |
Korisnik | |
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
uh što je krasan
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
11111, krasan ti je!
Bugic, šta cvjeta i ona lukovica koja je već cvjetala jedanput, ili cvjetaju ostale koje nisu? Meni se zasad u tegli dobro drže, pa možda bude nešto iz ovih drugih, tj. lorice10. ![]() |
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Silvy.....moji su zadnje dvije godine cvjetali dva puta....nadam se da ce i ove. Kad sam se vratila s mora krajem srpnja opet su imali cvjetne stapke. Bas su me razveselili i nadam se da ce i ove godine. Jos nema nikakvih naznaka da ce cvasti....samo rastu novi listici. Ako bude novosti javim
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Ajama, preprekrasan je!!!
![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
ajama,
prekrasan je! Koja boja! ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
11111,ajama,krasni su vam
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
11111,ajama prelijepi amarilisi. Ajama.....moj mali amarilis polako napreduje, a ovi veliki koji su u kolovozu znali pustiti cvjetnu stapku sada strajkaju.
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
od mojih ništa ovu godinu opet... prošle godine je cvao..dobro male lukovice ni ne očekujem da cvatu možda će dogodine ali me ova velika živcira već pomalo... ne kužim gdje griješim.. budu na hladnom cijele zime (frižider)onda ih stavim u zemlju i zamračim i ništa za poludit... prošle godine sam ga isto tretirala i cvjetao je
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
moje prezime u vrtu...ove godine skoro misec dana sniga i noćne temperature do -10...popucale mi cijevi u kupatilu na katu a amarilisi,kale i nešto svašta u vrtu - evo prizimili.
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
da ali ja sam zg meni sigurno ne bi preživili vani :D
niš nadam se da će dogodine cvjetati ako neće budem nekome dala jer mi se neda s tim zezati svaku godinu pa na kraju niš |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Prve amarilise sam nabavila proljetos, jedan dobila , jedan kupila, krasno su cvali, a poslije je naraslo puno listova. Pročitala sam sve što se ovdje napisalo i slijedeći naputke, jučer sam ih izvadila iz tegli. Dakle, lukovice su ogromne a korijenje je ispunilo cijelu teglu. Otresla sam zemlju koliko god sam mogla i sad su na "sušenju" u hladovini. Pretpostavljam da će trebati dosta vremena da listovi povenu i osuše se, tako da lukovce mogu spremiti.Valjda nisam uranila sa ovom akcijom ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Glikice, ...ja moje uopće ne vadim iz cvijetnjaka tj zemlje, nego samo se postepeno prestane sa zalijevanjem i kad se lis posuši, oreže se i cijeli cvijetnjak sa lkovicama koje ostanu u zemlji spremim u konobu |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Moon, ja ti nemam uopće nikakvog iskustva sa njima, pa sam, čitajući ove stranice, postupila ovako. E sad, jesam li dobro napravila, vidjet ćemo iduće godine. Osim toga ovako mi manje prostora zauzimaju nego u teglama, jer i ovako imam toliko tegli koje trebam spremiti u jesen, da ne znam kako ću to ove godine izvesti.
|
|
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Ako im je list još zelen dali ih sve jedno treba orezati i spremiti za zimu da se biljka ne crpi? Inače, uginuli su mi svi prošle zime jer su bili u važu a ne u zemlji.
Kupila sam jedan novi a bogme nisu baš jeftini, 30,00kn komad lukovice a tako se kreće cijena i gotove biljke kad se nude u prodaji. |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Mira K, ja sam se odlučila za ovaj način spremanja lukovica, listove sam ostavila dok se sami ne posuše, jer navodno sve hranjive tvari iz njih odlaze u lukovice. Kad se listovi posuše onda ću ih odstraniti, očistiti korjen i tako spremiti u neku kartonsku kutiju i 6 tjedana u mrak i na hladnije ( ali da se ne smrzne naravno). Potom ću ih izvaditi na toplije mjesto skupa sa kutijom i kad počnu tjerati, posadit ću ih u tegle. Potom još nekoliko dana ostaju u mraku uz dodatak vrlo malo vode, a onda po malo na svjetlije i sa više zalijevanja. Bila sam dobar đak i sve proučila kako se to radi. Teorija je usvojena, još samo da to sve uspješno provedem u praksu !
|
|
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Glikica
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Ja imam crvene i zahvaljujući savjetima koje nam je dao Voki,ja sam prezadovoljna njima..Ja svoje ne vadim iz saksije ali već sada prestajem sa zalijevanjem i pustim da se listovi sami osuše.Onda saksiju spremim u mračan podrum u kojemu ne mrzne ali nije ni pretoplo.U februaru ih izvadim iz podruma i cvjetaju mi kroz neko vrijeme.Neki već i u februaru a neki tek u maju..Bitno je da lukovice imaju period mirovanja u mračnom i hladnom(nesmije mrznuti) i cvjetat će garantovano..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Kod mene se listovi jako polako suše, tek malo na vrhovima. A jesu bili jako bujni, ovim tempom će im još dugo trebati dok ih budem spremala na zimovanje.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6768697071 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |