Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtnjak i njegovi čuvari
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtnjak i njegovi čuvari

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 18>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2012 u 08:09
Kod mene je tomaltilo jako lijepi, ali su izgleda od ove suše ljuskice prazne.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2012 u 00:14
Znači tak. Moram čekati da tamarilo naraste pa će cvasti i dati plodove (nadam se). Sad je još dosta mali. Paradajzi su u dobrom stanju osim jednog koji ima lijepa dva tri ploda, ali je zaostal u rastu. Danas sam provjerila zemlju oko njega i utvrdim da mu je korijen u zraku jer je veliki tunel točno ispod njega.
Sad su počeli crveniti paradajzeki pa bum ih slikala kad ih bude više crvenih.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 09:53
kako je kod tebe , dali su paradajzi zreli smile78
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2012 u 01:17
Jesu, jesu. Najrađe ih nebi brala kak su mi lijepi. Neki su preveliki za salatu pa ih namjeravam skuhati. Evo i slikica tak da ih Wizardica vidi. Wizi, hvala ti, vesele me tvoji paradajzi.

Black Plum, mogla bi biti i malo tamnija, ali je ukusna.

Black Prince, u prirodi je malo tamniji

Dalmatiner, ma stvarno veliki plod

Fuoco D'oro, ovi su mi jako zgodni, ko cvjetići

Giant Yellow, stvarno je gigantski, ali nije žuti nego naranđasti

Green Bombe, izvana su žuti, ali meso mu je zeleno. Jako je dekorativan

To je za danas sve. Ima još (znate da Wizardica toga puno pošalje) ali mi se spava. Laku noć
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 00:41
Japanese Black Fresee

za ovaj ne znam kak se zove. Zabilježila sam ga kao Kleopatra, ali Kleopatra treba imati glatke crvene plodove. Wizardica, može pomoć oko identifikacije?

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 00:55
New Yorker - plodovi imaju oblik cvjetića

No name je jako bogat plodovima ali su svi još uvijek zeleni. Čekam da pocrvene

Old Ivory Egg. Kaj nebi trebal imati oblik jajeta?

Red Stuffer, šuplji je ko paprika

Russian Bull Heart, iste je boje ko volovsko srce, a isto je tak i mesnati.

I za kraj, cijela gredica paradajza. Na gredici do rastu gladiole, ispred njih su paprike, a ispred paprika je bosiljak

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 01:01
Ova vručina paše patlidžanima, Ima ih puno, dobro rode i nisu gorki
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 01:10
anabistrica , ovaj drugi po redu paradajzić je polish linnguisa, sad znam kad je plod jer sam zaboravila na vrečici napisati ime, kad sam spremala za iduču godinu, vidiš i new yorkera nemam, popapala ga suša, sva sreća pa ga ti imaš, bum ti dala spisak kojih nemam:)hihihi
treči po redu nije old ivory egg
 File:Old%20Ivory%20Egg%202011.JPG

ovako izgleda

ovo ostalo je točno:) nekaj si smotala kod sijanja ihihihi, sva sreča kaj znam koju stotkicu rajčica napamet:)

Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 09:14
Od paradajzeka  ste napravili pravu znanost, nisam ni znala da to sve postojismile211 Zavidim ti na patliđanima, na mojima krasna stabljika ali ploda nema, mislim da znam gdje sam zeznula smile168 nemaju dovoljno sunca i jedan red paprike na tom mjestu mi je jadan (ispod kajsije).  No dobro na greškama se uči nagodinu će biti bolje.
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 12:22
ja ovih dana samo buljim susjedima u dvoriste dok idem cestom crvene im se baste svugdje vidim rodilo ovo prekrasno cudo od paradajza pa i kod mene i mojih jets mi drago.opet kupovni i dalje cijene iste
vizardice fin ti avatar :)
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 21:15
Originalno poslano od člana PUSTOLOV PUSTOLOV napisao:

ja ovih dana samo buljim susjedima u dvoriste dok idem cestom crvene im se baste svugdje vidim rodilo ovo prekrasno cudo od paradajza pa i kod mene i mojih jets mi drago.opet kupovni i dalje cijene iste
vizardice fin ti avatar :)
Eeeej, pustolovče moj, kako ti tako i ja gledam u tuđe zrele plodove, evo danas ubrala prve za oko 2kg, mislila sam da sanjam,a još prošli vikend bili skroz zeleni, Boog cure, odoh jesti paradajzlina:)
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 22:27
vizardice javi utiske poslije konzumiranja ja se ne mogu nadiviti ovom ukusnom cudu sta ova pakosna susha dade ups.nagradi nas sve nam poharala samo najljepse nam ostavila u vrtu
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 22:38
jojj kako su lijepi svi ovi paradajzi :)
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 23:02
Originalno poslano od člana PUSTOLOV PUSTOLOV napisao:

vizardice javi utiske poslije konzumiranja ja se ne mogu nadiviti ovom ukusnom cudu sta ova pakosna susha dade ups.nagradi nas sve nam poharala samo najljepse nam ostavila u vrtu

A lipa moja, fini su fini, dašta nego da sam ih odmah isprobala, joooj, pa umrla bih da nisam:)O suši nemooooj, opržolo sve redom, danas pale 3 kapi kiše, i kaže meni kiša"tolko za danas od mene", pa da pukneš od jada, odoše mi tikvice, krastavci i buče , uspijela je još samo jedna stara zagorska buča, aj , bar nju za naribati za bučnicu, ufff, rasplaka se danas ko dijete.Cry
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 23:07
sta ces moja ti vizardice tako nam je svima.mi smo izgubili plodove po basti,a eto zivi smo mi ,djeca nam,muzevi (malo utjehe za teeb od mene )
sta vam je to buca od tikve daj pisite imam tikava puna basta.barem njih :)
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2012 u 00:53
Ksan, nisam ni ja znala da ima tolko vrsta paradajza dok nisam tu srela Wizardicu. Nisam ni imala takve količine u svom vrtu, bilo ih je samo za ljetnu potrošnju, a ove godine ih ima tak puno da sam prvi puta u svom životu skuhala paradajze za zimu. Wizardica, sačuvat ću sjeme pa javi kaj ti fali.
Pustolov, buča je drugi naziv za tikvu. Koristi se za tov pajceka, za varivo i za bučnicu (savijača od sira i tikve).
Svima šaljem smile79
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2012 u 01:43
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Ksan, nisam ni ja znala da ima tolko vrsta paradajza dok nisam tu srela Wizardicu. Nisam ni imala takve količine u svom vrtu, bilo ih je samo za ljetnu potrošnju, a ove godine ih ima tak puno da sam prvi puta u svom životu skuhala paradajze za zimu. Wizardica, sačuvat ću sjeme pa javi kaj ti fali.
Pustolov, buča je drugi naziv za tikvu. Koristi se za tov pajceka, za varivo i za bučnicu (savijača od sira i tikve).
Svima šaljem smile79

Ma znaš da bum, samo buš mi napisala koje imaš, ja nisam zapisala kaj sam ti poslala tako da...Winksmile79
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2012 u 09:31
hvala anabistrice na odgovoru za bucu
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2012 u 21:31
curke imate pozdrav od Vizardice ,bolje je oporavlja se od operacije.
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2012 u 22:01
...danas sam tek zalutala u ovaj povrtnjak...poput srne sam koja ga, namjerno, neće napustiti i uvijek se vraća...
Prekrasni čuvari, i ono najbitnije, povrće, naravno, pomiješano sa cvijećem!
Koliko vrsta paradajzića...ko zapamti bar pet, može magistrirati, kaj se mene tiče...
Lani jei meni naša Wizardica poslala nekoliko vrsta, al sam kasno sijala, i nisam uspjala skupiti baš sve.. mislim da sam uspjela očuvati par!
Dakle, još jednom..prekrasan zdravi vrt!Clap
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 18>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.