Povrtnjak i njegovi čuvari |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 18> |
Korisnik | |
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kod mene je tomaltilo jako lijepi, ali su izgleda od ove suše ljuskice prazne.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Znači tak. Moram čekati da tamarilo naraste pa će cvasti i dati plodove (nadam se). Sad je još dosta mali. Paradajzi su u dobrom stanju osim jednog koji ima lijepa dva tri ploda, ali je zaostal u rastu. Danas sam provjerila zemlju oko njega i utvrdim da mu je korijen u zraku jer je veliki tunel točno ispod njega.
Sad su počeli crveniti paradajzeki pa bum ih slikala kad ih bude više crvenih.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
kako je kod tebe , dali su paradajzi zreli
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Jesu, jesu. Najrađe ih nebi brala kak su mi lijepi. Neki su preveliki za salatu pa ih namjeravam skuhati. Evo i slikica tak da ih Wizardica vidi. Wizi, hvala ti, vesele me tvoji paradajzi.
Black Plum, mogla bi biti i malo tamnija, ali je ukusna. Black Prince, u prirodi je malo tamniji Dalmatiner, ma stvarno veliki plod Fuoco D'oro, ovi su mi jako zgodni, ko cvjetići Giant Yellow, stvarno je gigantski, ali nije žuti nego naranđasti Green Bombe, izvana su žuti, ali meso mu je zeleno. Jako je dekorativan To je za danas sve. Ima još (znate da Wizardica toga puno pošalje) ali mi se spava. Laku noć
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
New Yorker - plodovi imaju oblik cvjetića
No name je jako bogat plodovima ali su svi još uvijek zeleni. Čekam da pocrvene Old Ivory Egg. Kaj nebi trebal imati oblik jajeta? Red Stuffer, šuplji je ko paprika Russian Bull Heart, iste je boje ko volovsko srce, a isto je tak i mesnati. I za kraj, cijela gredica paradajza. Na gredici do rastu gladiole, ispred njih su paprike, a ispred paprika je bosiljak |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
anabistrica , ovaj drugi po redu paradajzić je polish linnguisa, sad znam kad je plod jer sam zaboravila na vrečici napisati ime, kad sam spremala za iduču godinu, vidiš i new yorkera nemam, popapala ga suša, sva sreća pa ga ti imaš, bum ti dala spisak kojih nemam:)hihihitreči po redu nije old ivory egg
ovo ostalo je točno:) nekaj si smotala kod sijanja ihihihi, sva sreča kaj znam koju stotkicu rajčica napamet:) |
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Od paradajzeka ste napravili pravu znanost, nisam ni znala da to sve postoji
![]() ![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
ja ovih dana samo buljim susjedima u dvoriste dok idem cestom crvene im se baste
![]() ![]() vizardice fin ti avatar :) |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
|
|
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
vizardice javi utiske poslije konzumiranja
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
jojj kako su lijepi svi ovi paradajzi :)
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
A lipa moja, fini su fini, dašta nego da sam ih odmah isprobala, joooj, pa umrla bih da nisam:)O suši nemooooj, opržolo sve redom, danas pale 3 kapi kiše, i kaže meni kiša"tolko za danas od mene", pa da pukneš od jada, odoše mi tikvice, krastavci i buče , uspijela je još samo jedna stara zagorska buča, aj , bar nju za naribati za bučnicu, ufff, rasplaka se danas ko dijete.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
sta ces moja ti vizardice tako nam je svima.mi smo izgubili plodove po basti,a eto zivi smo mi ,djeca nam,muzevi (malo utjehe za teeb od mene
![]() sta vam je to buca od tikve daj pisite imam tikava puna basta.barem njih :) |
|
![]() |
|
Ksan, nisam ni ja znala da ima tolko vrsta paradajza dok nisam tu srela Wizardicu. Nisam ni imala takve količine u svom vrtu, bilo ih je samo za ljetnu potrošnju, a ove godine ih ima tak puno da sam prvi puta u svom životu skuhala paradajze za zimu. Wizardica, sačuvat ću sjeme pa javi kaj ti fali.
Pustolov, buča je drugi naziv za tikvu. Koristi se za tov pajceka, za varivo i za bučnicu (savijača od sira i tikve). Svima šaljem
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ma znaš da bum, samo buš mi napisala koje imaš, ja nisam zapisala kaj sam ti poslala tako da...
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
hvala anabistrice na odgovoru za bucu
![]() |
|
![]() |
|
curke imate pozdrav od Vizardice ,bolje je oporavlja se od operacije.
![]() |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
...danas sam tek zalutala u ovaj povrtnjak...poput srne sam koja ga, namjerno, neće napustiti i uvijek se vraća...
Prekrasni čuvari, i ono najbitnije, povrće, naravno, pomiješano sa cvijećem! Koliko vrsta paradajzića...ko zapamti bar pet, može magistrirati, kaj se mene tiče... Lani jei meni naša Wizardica poslala nekoliko vrsta, al sam kasno sijala, i nisam uspjala skupiti baš sve.. mislim da sam uspjela očuvati par! Dakle, još jednom..prekrasan zdravi vrt! ![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 18> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |