Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Notocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Notocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 16:52
Klimatis, rado bih ti pomogla, ali nisam sigurna, pa evo samo moja iskustva : moji su cvali i to obilato ( vjerojatno si ih vidio), a isto su na suncu veći dio dana. Neki su dobili i male opekline pa sam ih tek neznatno sklonila sa najjačeg sunca. Inače kod mene u dvorištu baš i nema hladovine. Što se tiče prihrane, e tu baš nisam široke ruke, ove sezone su dva ili tri puta dobili nešto klope. Inače nisam za prihranu kaktusa, bar ne puno, jer želim postići što prirodniji rast, pa samim time i njihov izgled. Konačno, pokušavamo im pružiti uvjete njihovog prirodnog staništa, a tko ih prihranjuje u tamo nekakvom pijesku ili kamenju ?
A možda su ipak samo još mali ( mladi ).
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 16:58
A evo još jedna zanimljivost: meni ove godine neke mammilarie uopće nisu cvale, koje inače cvatu redovito. Možda i kaktusi imaju svoje bubice ?
Čuj, vele kako jedne godine šljive urodile, a kupus podbacio, iduće godine šljiva nema, a paprika rodila ko šuga, treće pak godine.......Wink
Malo se zezam, no sve je moguće, bitno da su zdrave i čitave, nadoknadit će ti to iduće sezone.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 17:07
ja mislim da je ovo notocactus

što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 17:09
Dobro misliš, to jest notocactus i to prekrasan notocactus !
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 17:12
da....shumi piše pod točkom 1.da nemaju mlade... sad sm u nedoumici....da li je i ovo notocactus ... mislila sam da je....

što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 17:14
inače...ovaj gore veliki cvita cilo lito....najprije je imao buket i poslije svako malo po jedan cvit....evo i danas cvita
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 17:17
Imaju mlade, imam ih ja i u čoporu.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 17:21
evo ovaj je nedavno ocvao, ima dva pelcera, jedan se vidi na slici, a drugi je sa suprotne strane :

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 17:25
ovi moji su parodia otonis?????
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 21:08
Nemam pojma, za mene je super da znam barem ovo osnovno Unhappy.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2012 u 14:40
Ma spojeni su sad rodovi zajedno. Parodie, notocactusi i tko zna šta još.

Glikica ma meni je sunce opržilo 3 mlađa, još se oporavljaju, ali ovi stariji stagniraju. Ali ni p od pupa.
Ali većina tvojih su odrasli kaktusi, i super je da su cijeli dan na suncu, ja se bojim za ove mlade, samo bi ih uništilo. To me i najviše muči pošto nam je kuća zapad-istok, gdje koje staviti i smjestiti, pa experimentiram malo. Parodie su mi na suncu non stop i cvatu kao lude, a opet notocactusi ne.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2012 u 16:32
dugo nismo vidjeli tvojih cvjetova, a sigurna sam da ih imaš, gdje je zapelo ?
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 16:00
Evo popravka, notocactus magnificus u punome cvatu:

Pozdrav.............schumysmile60
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 20:01
krasan jesmile55
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2012 u 12:01
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

krasan jesmile55

Hvala, evo potvrde da se notocactusi moraju (ako je prioritet intenzivna cvatnja) odvajati u zasebne jedinke.
Ovo na slici su sve potomci moga notocactusa magnificus koji sam cvate "kao lud" cijelo ljeto a 2 mjeseca od rasađivanja i potomci me ugodno uveseljavaju!

Pozdrav.........schumy   smile213
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2012 u 12:29
Bravo SchumyClap
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2012 u 14:54
sutnja je zlato....
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2012 u 15:06
dženi,cvijet echinopsisa ti je prekrasan,ali si ga stavila u krivu temu!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2012 u 19:45
schumy, dzeni.....smile55
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2012 u 00:03
schumy...tvoja preporuka je dakle da se pojedinačno sade...ovaj moj je trenutno u drugom krugu cvatnje. Cvatnja i nije neka obilata, prije pagodina puno više je cvjetao, možda i zato što je cijelu zimu prezimljavao vani, a zadnje dije godine unosila sam ga na zimovanje u zatvoren, negrijan prostor.
evo današnje slike

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.