Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 100101102103104 243> |
Korisnik | |
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Iz Argentine sam donio raznog sjemenja za koje sam znao kojim biljkama pripada, ali izgleda da se među tim sjemenjem pojavila jedna neidentificirrana biljka pa molim pomoć ako netko zna koja je to biljka.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Pretpostavljam da je čičoka Topinambur.
I ja milim da je to ta biljka. |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Vjerojatno je čičoka. Nisam izvadila s gomoljem, ali ću sutra to učiniti. Zbunjuje me broj latica - na svim slikama koje nađem na netu ima više latica, a ova "moja!" ima samo osam. No, možda je to takva podvrsta.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
da nije čičoka? jesi ga iščupala sa gomoljom? hrapavi listovi...
baš danas sam potvrdila svoje sumnje da ga imamo u dvoru, anabistrica me uvjerila |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Našla sam ga na zapuštenom zemljištu, stabljika polegla. Da nije, bila bi visoka bar metar i pol, a cvijet je na vrhu.
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
hvala ti Moon, sad kad sam malo googlala liči mi na
Pavlova Dark Blue Aster.Ali svugdje je informacija da je jednogodišnja, a na teglici je pisalo trajnica... Budemo vidjeli, ja ću ipak pokušati sjeme skupiti. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
belica... aster, zvjezdan
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
šta god da je krasna je.nikad vidjela
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
molim lijepo id ove biljke, kupila sam ju pod nazivom trajnica... a zaista neznam što je
![]() ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Flatina ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Hvala lijepo na informaciji! :)
Flatina |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Flatina ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Dobila sam ovu biljku prije nekoliko dana, no ni ja niti osoba od koje sam je dobila ne zna ime ove biljke.
Molim vas ako netko zna ime, da je mogu bolje proučiti i pružiti joj najbolju skrb. Hvala unaprijed Flatina ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
pozna li neko ovu biljku?
![]() cvijet, sitan, rozi,na dugoj stabljici, nakon njega ostanu male crvene kuglice ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Hvala natalija, al´ si brza.
![]() |
|
![]() |
|
ruelija, mora se skloniti jer bi pozebla
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Uslikala sam na tržnici ovaj visoki plavi cvijet. Rekla je žena da ga je
nabavila negdje iz tropske klime i da ga ovdje u primorju zimi spremi u
kuću.
Nekako je rekla da se zove ruerija ili ruelija, ne znam točno. Molim pomoć. ![]() Ovako izgledaju donji izdanci ![]() |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Ova biljka dosta slici na satirani phlox subulata, no ako su stabljike i listovi "socni" radi se o sedumu. Nekad davno sam ga uzgajao i prezimljavao mi je vani bez problema ali u pjeskovitom substratu. Kasnije je nestala sama od sebe. Nije zimzelena biljka jer kao i u vecini seduma, izgubi grancice i ostanu samo male rozetice lisca pri povrsini zemlje. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Jel možda i ovo moje neidentificirano (gore lijevo) sedum lineare ? ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Natalija, posebno zahvaljujem , uvijek pomažeš....
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 100101102103104 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |