Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 205206207208209 407> |
Korisnik | ||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Najljepši virus na svijetu
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
|
od ovih 200 stranica dao bi se sažeti jedan odlican tutorial o uzgoju adeniuma (prvenstveno obesuma), ali cini mi se da ce ubrzo se puno vise pisati i o ostalim clanovima te porodice. Svaka cast svima na trudu, nesebicnosti, darezljivosti i strpljenju za odgovore manje upucenijim clanovima.
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Znala sam odgovor
![]() ![]() |
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Potpisujem ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Prekrasni su svaka čast, a i moji će od večeras u toplinu doma svog, ionako na prozoru imaju sunca dok se ne vratim iz posla pa će onda van na par sati |
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
I ja svog jedinca još uvijek ostavljam vani po noći, manje ga zalijevam... možda jednom tjedno, a on i dalje cvate na 3 grane, jedino su cvijetovi sitniji nego oni prije.. vidi se da je sezona pomalo gotova.
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Svima cestitke na prekrasnih 200 stranica koje vjerujem svi iznova citamo.
Bebolina kako mahune? Javljam se za otkup bar 2 sjemenkice ako bude :-) |
||
![]() |
||
|
Sađeni su u zemlju za kaktuse i živim u Zadru a dani su još uvijek topli
|
||
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Puno zavisi i o supstratu. U zemlji za cvijeće (tresetu) zalijevaš rjeđe, u kombinaciji komposta i pumice bi mogla zalijevati još uvijek svaki dan. Ako rastu u velikom loncu zalijevaš rjeđe u malom češće. Hoću samo naglasiti da nema nekog rasporeda zalijevanja. Svako se treba prilagoditi svojoj klimatskoj zoni, @antonija u Dubrovniku svojoj a @mali kaktus u Čakovcu svojoj. No svima nama je dirigent sunce. Dok ima sunca i toplote zalijevamo često, po hladnom i oblačnom vremenu ne zalijevamo i tjedan dana, itd. |
||
![]() |
||
|
Vidim da će na ovim stranicama biti još mnogo pitanja i odgovora jer zima je sve bliža, Ja svoje velike još ne unosim jer temp. ne pada ispod 14C samo ih gurnem pod trijem a sijance s prozora prebacim na unutarnju stranu jer još su oni bebači pa se za njih bojim. Pinus kad ih zaljevam stavim vodu na sunce da se ugrije tako da dobiju mlaku vodicu doduše sad ih zaljevam svaka tri dana da li je to ispravno? Bebo reznica se drži i ima jedan par listića ali je još pod baldehinom da li to znači da se je ukorijenila?
|
||
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Vidim da se virus opako širi
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Ja sam dobila adenium virus od beboline i Pinusa, a onda mi je bebolina poslala reznicu kako bi se ta virusna čežnja ublažila i hrpu uputa od nje i Pinusa kako održati taj virus na životu
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 205206207208209 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |