Orhideje - generalna tema |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 33> |
Korisnik | |
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja više problema imam sa crvenim paukom
![]() Uglavnom, moj prvi korak je špricanje onim sredstvom za stakla. Dobro našpricam biljku pa nakon nekih pola sata isperem. Ako to ne pomogne, prelazim na kemiju. Štitaste sam imala davno na cimbima pa se baš i ne sjećam koje sredstvo sam koristila. I da, meni su savjetovali da u 1l vode ulijem žlicu deterđenta za pranje suđa i špricam time. Uši moraš ručno poskidati ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Puno, puno hvala! S obzirom na to da smo tvrdokorni nepušači i ja sam alergična na duhan, ostaje mi bijelo ulje. ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Prvo isprobaj ovaj jednostavan recept
A svo ostalo cvijeće prije unošenja u kuću tretiraj bijelim uljem
Više o zaštiti i suzbijanju te napasti znaju @Emilly i @hana
Sretno
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Bebolina hvala ti na odgovoru! Do sada sam ih skidala prstima ili štapićem namočenim u alkohol, ali to nije trajno rješenje jer se stalno pojavljuju nove. Voljela bi znati točno ime insekticida koji im neće naštetiti i da li se s njim mogu špricati i sitne crne i zelene leteće uši na sukulentima. I njih moram riješiti prije nego ih unesem u kuću inače sam nadrapala ![]() Ne znam odakle dolaze više svi ti nametnici ove godine ![]() |
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Čekala sam da će se javiti netko iskusniji, netko od struke, ali ok....
Riječ je o štitastoj uši
![]() Nije na odmet povremeno biljke tretirat s nekim od sistemskih insekticida, samo oprezno s tim u zatvorenom prostoru.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Kaj stvarno nitko ne zna? |
|
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
sve najbolje tebi i tvojoj novoj druzici ....
![]() |
|
![]() |
|
SolarWindKiss ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 100 |
Eh evo sam donijela Phalaenopsis, zutih cvjetova, blago prosaran sa rozom...ja bih vise voljela da je bio u nekoj jarkoj boji ali sta cu...nije bilo izbora! Izvrsila sam kompletan sistematksi pregred i izgleda sasvim OK. Sve djeluje zdravo i u najboljem redu...ne ureklo se
![]() Hvala svima na savjetima! ![]() |
|
![]() |
|
Kad već spominjete nametnike - koje je najsigurnije sredstvo za riješiti se uši sa orhideja (oni koje su sa donje strane kao priljepci ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Haraella Retrocala ![]() Preslatka mini orhidejica koja miriši na limun ![]() |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Ja sam si lijepo sa dejicom iz dućana donijela i vunaste uši, tako da pregledaj dobro dio oko pupova i cvijetova da nisu negdje ugurane jer se rašire ko pošast i unište ostalo bilje.
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
ja ih imam zadnjih par godina i nisam imala problema s nikakvim bolestima niti nametnicima...samo s vodom
![]() |
|
![]() |
|
SolarWindKiss ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 100 |
Da,vidim da treba paziti sa vodom da se orhideja potapa u vodu na 15ak minuta i to svakih 10 do 14 dana...
Nisam do sada imala problema sa uzgojem i jedne biljke pa se toplo nadam da necu imati ni sa orhidejama, jer tako su mi zapele za oko...uh! ![]() Imaju li neke posebne bolesti ili nametnike ? |
|
![]() |
|
upravo tako...zelim ti puno srece u nabavi i uzgoju i posebnu pozornost obrati na zalijevanje...
|
|
![]() |
|
Znaci mogu komotno biti u prostoriji koja ima jugoistocni prozor samo je vazno da orhideje sunce nikad direktno ne obasjava.
Puno hvala na informacijama Monna, mislim da cu vec sutra da nabavim jednu od ovih ljepotica ![]() |
|
![]() |
|
gle ...moje iskustvo kaze da ne smiju biti na direktnom suncu, znaci nikako na prozoru koji je obasjan suncem....sto se topline tice mislim da im ne smeta jer kod mene je uvijek vruce
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Znaci jugoistocni prozor odpada? Pa moze li se orhideja drzati u sobi koja ima jugoistocni prozor ali da se odmakne od njega? jel joj puno 2m udaljenosti? I koliko toplote mogu da podnesu iako su sklonjene od direktnog sunca?
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Emilly, ajme ljepote kod tebe!
![]() koja je ovo orhideja na zadnjoj slici, prvi put to vidim Monna šteta pa što ih je polivao...dva tjedna bez polivanja im ne bi ništa bilo, izdržale bi...
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
s jugoistocnim prozorom imam jako losa iskustva....sunce doslovno "zapali" orhideju.....isti problem mi je i na zapadnom, cijelo popodne moram drzati spustene rolete.... iako iz mog iskustva najvecu stetu donosi odlazak na more na dva tjedna i uz to zamoliti sina da zalijeva.....zalijevao je dok voda nije pocela curiti iz lonca, mozete samo zamisliti kako mi orhideje izgledaju danas
![]() |
|
![]() |
|
Orhideje su vam krasne!
![]() Ovih dana mislim nabaviti jednu orhideju, a kako vidjeh po slikam ana forumu najcesce ih drzite direktno na prozoru uz prozorsko staklo, pa me zanima na kojem prozoru im je najljepse? I moram napomenuti da je ovdje ljeti toliko vruuuuuuuceeee da ja uz prozorsko staklo smijem staviti samo par vrsta biljaka koje to mogu podnijeti a nemam prozor koje je okrenut na sjever....Kolika je udaljenost orhideje od prozora koji je okrenut na jugoistok a da joj je time omoguceno optimalno svjetlosti za cvjetanje? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |