Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Orhideje - generalna tema
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Orhideje - generalna tema

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 33>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 19:13
Ja više problema imam sa crvenim paukom Confused

Uglavnom, moj prvi korak je špricanje onim sredstvom za stakla. Dobro našpricam biljku pa nakon nekih pola sata isperem. Ako to ne pomogne, prelazim na kemiju. Štitaste sam imala davno na cimbima pa se baš i ne sjećam koje sredstvo sam koristila.

I da, meni su savjetovali da u 1l vode ulijem žlicu deterđenta za pranje suđa i špricam time. Uši moraš ručno poskidati Wink
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 15:25

Puno, puno hvala!
S obzirom na to da smo tvrdokorni nepušači i ja sam alergična na duhan, ostaje mi bijelo ulje.

smile78
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 14:48
Prvo isprobaj ovaj jednostavan recept
 A svo ostalo cvijeće prije unošenja u kuću tretiraj bijelim uljem
Više o zaštiti i suzbijanju te napasti znaju @Emilly i @hana
Sretnosmile78
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 14:26

Bebolina hvala ti na odgovoru!
Do sada sam ih skidala prstima ili štapićem namočenim u alkohol, ali to nije trajno rješenje jer se stalno pojavljuju nove.
Voljela bi znati točno ime insekticida koji im neće naštetiti i da li se s njim mogu špricati i sitne crne i zelene leteće uši na sukulentima. I njih moram riješiti prije nego ih unesem u kuću inače sam nadrapala  Unhappy.
Ne znam odakle dolaze više svi ti nametnici ove godine  Angry.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 13:12
Čekala sam da će se javiti netko iskusniji, netko od struke, ali ok....
Riječ je o štitastoj ušiThumbs%20Down koja traži brzu reakciju. Ja sam tog nametnika uselila u kuću s lončanicom kupljenom u cvječarni, no čim sam primjetila tu napast, biljku sam tretirala bijelim uljem i odvojila od ostalog cvijeća. Tretirala sam je jednom tjedno i tako tri puta.
Nije na odmet povremeno biljke tretirat s nekim od sistemskih insekticida, samo oprezno s tim u zatvorenom prostoru.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 12:23
Originalno poslano od člana Anastazija_ Anastazija_ napisao:

Kad već spominjete nametnike - koje je najsigurnije sredstvo za riješiti se uši sa orhideja (oni koje su sa donje strane kao priljepci LOL)?

Kaj stvarno nitko ne zna?
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 16:32
sve najbolje tebi i tvojoj novoj druzici ....Thumbs%20Up
Na vrh
SolarWindKiss View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 16:24
Eh evo sam donijela Phalaenopsis, zutih cvjetova, blago prosaran sa rozom...ja bih vise voljela da je bio u nekoj jarkoj boji ali sta cu...nije bilo izbora! Izvrsila sam kompletan sistematksi pregred i izgleda sasvim OK. Sve djeluje zdravo i u najboljem redu...ne ureklo se nadam se samo da ce mu kod mene biti lijepo...smjestila sam ga kod kompjutera u radnoj sobi...ne dolazi sunce do njega a soba je extra svijetla....pa vidjeti cemo dalje
Hvala svima na savjetima!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 14:25

Kad već spominjete nametnike - koje je najsigurnije sredstvo za riješiti se uši sa orhideja (oni koje su sa donje strane kao priljepci LOL)?
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 13:37
Originalno poslano od člana pčelica7 pčelica7 napisao:

Emilly, ajme ljepote kod tebe! smile141
koja je ovo orhideja na zadnjoj slici, prvi put to vidim

Haraella Retrocala Wink
Preslatka mini orhidejica koja miriši na limun Big%20smile
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 09:01
Ja sam si lijepo sa dejicom iz dućana donijela i vunaste uši, tako da pregledaj dobro dio oko pupova i cvijetova da nisu negdje ugurane jer se rašire ko pošast i unište ostalo bilje.
Tena 28.3.2010
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2012 u 22:11
ja ih imam zadnjih par godina i nisam imala problema s nikakvim bolestima niti nametnicima...samo s vodom Confused
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2012 u 20:14
Da,vidim da treba paziti sa vodom da se orhideja potapa u vodu na 15ak minuta i to svakih 10 do 14 dana...
Nisam do sada imala problema sa uzgojem i jedne biljke pa se toplo nadam da necu imati ni sa orhidejama, jer tako su mi zapele za oko...uh!   
Imaju li neke posebne bolesti ili nametnike ?
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2012 u 20:08
upravo tako...zelim ti puno srece u nabavi i uzgoju i posebnu pozornost obrati na zalijevanje...
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2012 u 19:54
Znaci mogu komotno biti u prostoriji koja ima jugoistocni prozor samo je vazno da orhideje sunce nikad direktno ne obasjava.
Puno hvala na informacijama Monna, mislim da cu vec sutra da nabavim jednu od ovih ljepotica
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2012 u 13:52
gle ...moje iskustvo kaze da ne smiju biti na direktnom suncu, znaci nikako na prozoru koji je obasjan suncem....sto se topline tice mislim da im ne smeta jer kod mene je uvijek vruce Smile....zimi zna biti i blizu 30°C Cool, samo ih ja znam cesce orosit vodom...
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2012 u 12:34
Znaci jugoistocni prozor odpada? Pa moze li se orhideja drzati u sobi koja ima jugoistocni prozor ali da se odmakne od njega? jel joj puno 2m udaljenosti? I koliko toplote mogu da podnesu iako su sklonjene od direktnog sunca?
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2012 u 09:36
Emilly, ajme ljepote kod tebe! smile141
koja je ovo orhideja na zadnjoj slici, prvi put to vidim

Monna šteta pa što ih je polivao...dva tjedna bez polivanja im ne bi ništa bilo, izdržale bi... 
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2012 u 07:50
s jugoistocnim prozorom imam jako losa iskustva....sunce doslovno "zapali" orhideju.....isti problem mi je i na zapadnom, cijelo popodne moram drzati spustene rolete.... iako iz mog iskustva najvecu stetu donosi odlazak na more na dva tjedna i uz to zamoliti sina da zalijeva.....zalijevao je dok voda nije pocela curiti iz lonca, mozete samo zamisliti kako mi orhideje izgledaju danas Cry
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2012 u 20:58
Orhideje su vam krasne!
Ovih dana mislim nabaviti jednu orhideju, a kako vidjeh po slikam ana forumu najcesce ih drzite direktno na prozoru uz prozorsko staklo, pa me zanima na kojem prozoru im je najljepse? I moram napomenuti da je ovdje ljeti toliko vruuuuuuuceeee da ja uz prozorsko staklo smijem staviti samo par vrsta biljaka koje to mogu podnijeti a nemam prozor koje je okrenut na sjever....Kolika je udaljenost orhideje od prozora koji je okrenut na jugoistok a da joj je time omoguceno optimalno svjetlosti za cvjetanje?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 33>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.