Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 199200201202203 407> |
Korisnik | |
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Istina. Ja bih čak svaki drugi put zalijevao s čistom vodom da ne dođe do nakupljanja soli. Ja sam tako zaljevao, ali gnojivom za kaktuse. Nažalost cvijeta nisam vidio, tako da bih rekao da je Pinus na dobrom putu s tim.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Zaboravih dodati, ako se gnoji cesce ali manjom koncentracijom gnojiva (ono sto pinus stalno ponavlja), manje ce se i nakupljati soli te je to ionako prirodnije za biljke :)
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Samo prije nego zalijevate gnojivom propustite kroz zemlju cistu vodu da se isperu zaostale soli. One mogu inhibirati apsorpciju drugih potrebnih nutrijenata, pa se to generalno preporuca za sve biljke...
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Sad je sve jasno, hvala ti
![]() Kod mene sigurno nije od kamenca. Adeniume zalijevam isključivo odstajalom kišnicom, što znaći da je tekuće gnojivo glavni krivac za ružne fleke.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
To su flekekamenca iz vode i soli iz tekućeg gnojiva koje zaostaju prilikom zalijevanja. U terakotnim posudama voda prođe kroz materijal i može ostaviti fleke na mjestima koja nisu direktno prolivena vodom
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kamenac, soli
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Bebolina, Pinus sve pohvale na prekrasnim primjecima i na savjetima |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Bebolina,hoces da se razbolimo od tvojih adeniuma :D?
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus, Bebolina....
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Svi su lijepi, svaki je poseban.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
@aralija, adeniume sam počeo pincirati od trenutka kada su bili stari oko mjesec i pol. Površina prerezanog dijela je bila jako mala, par kvadratnih mm. Danas 3 – 4 mjeseca kasnije ne pozna se mjesto rezanja niti na jednom adeniumu. A što se tiče pozadine – magle, zadovoljniji bi bio sa suncem . @bebolina, kod tebe klasika. Sami dupli i trodupli ljepotani. Ps. danas sam zamijenio još dva sijanca za dva krasna kaktusa. Normalno da mi stari iskusni kaktusari ne vjeruju da su to ovogodišnji sijanci. No to nije važno, glavno da smo svi zadovoljni. |
|
![]() |
|
@Belina
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Ajme krasan je
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Čoporativno sam ih ih sve sredila
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Izvrsno! :) jesi probala tog drugog isto tretirati? Meni i taj izgleda ko da mu fali nesto prihrane, mozda se i on trzne?
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 199200201202203 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |