Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 29> |
Korisnik | |
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ja baš i nemam nekog znanja ali ono na prvoj fotki bi bila haworia |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Ovo su "moje aloe", da li su sve aloe (možda moguč ID ![]() Ferox me definitivno oduševio jer je potjerao 5 ogromnih listova ovog ljeta !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Po google- u ovo su obje feroxice.......
Dajte, zar nema nikog a da ovo riješimo ? |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ne znam Belina, sad mi tek ništa nije jasno. Valjda će se javiti netko tko pouzdano zna odgovor.
|
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
ljeva je agava-ferox
desna aloa-ferox, toliko su slične,a što sad misliš Glikica!?može ovako?
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Nisu Belina, mislim da je desna ferox, ali onda mi ova lijeva nije jasna koja je ?
|
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Obe su ti Aloe vere.
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Jel može ID ove dvije ?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Free, pogledaj ju OVDJE. Mislim da sam kupio dvije tegle feroksica 2009 zajedno sa još par kaktusa. To su mi bili prvi sukulenti uopće. Sa njom i sa tim kaktusima sam se u stvari infekcirao sukulentima. Danas imam samo dvije feroksice. Ostale sam podijelio. Jednu je dobio i @zmaj kao nagradu u nagradnoj igri - klikni.
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Malpolon ti je za zadnju sliku dobro rekla,To je aloe arborescens.
Kod nje se jede i kora, odnosno pripravak po pateru Zagu se pravi od cijelig lista. Ostale, ne znam ali ne spadaju u ljekovite. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
malpolon ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Veljača 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
@11111
Ona prva mi liči na A.veru a zadnja je A.arborescens. I da, od te zadnje se može raditi vrlo učinkoviti lijek - imunostimulator. Samo što biljke moraju biti stare min. 3 godine, a najbolje bi bilo da su starije od 4-5 godina. Ove između ne znam tj. previše bi nagađala. Na drugoj slici, desna biljka mi se čini kao A.striatula ali bi trebala izbliže fotku i profil ne bi bio naodmet. Ja sam isto u Dalmaciji, u pravilu ih držim vanka, imam ih čak i u zemlji. Jedini kritični moment je kombinacija bure i niske temperature - tako mi je ove godine na onoj orkanskoj buri masu toga stradalo (posađeno u zemlju). Najbolji savjet je da pratiš temperature i pojavu jake zimske bure. U ostalim slučajevima slobodno drži vanka. A pogotovo ako je jug Dalmacije u pitanju... |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
jel sve ove moje aloe idu priko zime u kuću....ja san u Dalmaciji
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mogla bi biti ciliaris.
Glikica, super su ti aloje.Najviše me oduševljava ferox ( ko o čemu , ja o ljekovitim alojama). |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |