Anđeoske trube - Datura |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 19> |
Korisnik | |
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dature kao i neke druge cvjetajuće biljke...pogotovo ako su iz tropskih krajeva porjeklom ...npr.kao i hoja samo u večer otpuštaju vrlo jaki i intenzivni miris,datura navečer naj više miriši,a hoju imam u stubištu i preko dana uopće ne miriši a nakon 22 sata cjelo stubište ima miris po medu ..poseban opojan prekrasan miris kao parfem.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Hvala, Silvestra! Možda bi ova moja bolje mirisala da su noći bile toplije, no nema veze, cvijet je lijep, a ja sretna jer ima još pupova!
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Andina, stvarno, cvijet se otvorio na večer, a miris fenomenalan !!! Sutradan rano u jutro još je mirisao, ali kasnije više ne !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Sjeti me se Glikice ako bude sjemena
![]() |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Dijana, svakako !
|
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
evo tatinih
![]() ![]() ja sam dobila jednu, ali ne znam što joj ne odgovara, otpali joj pupoljci, a skoro i svi listovi, nisam je presađivala, na svjetlom je mjestu, redovno zalivana, ne premokra... |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
natalija
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Reci tati neka skuplja sjemenje !
|
|
|
|
![]() |
|
Uspjela je i moja ljubičasta datura procvasti, koliko sad vremena treba da se formira sjeme ?
Ipak mislim da su dature od Natalijinog tate puno veće od mojih, a možda se i varam. |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Možda sam već dosadna, ali moram vam pokazati svoju daturu koja je sinoć opet procvala iako je na slabo osvijetljenom stubištu već dva tjedna. Događa li se vama da datura tako kasno procvjeta? Niknula je, čini mi se, negdje u travnju ili svibnju.
![]() Ima i dva tobolca sa sjemenkama od kojih je jedan vrlo krupan, a drugi puno sitniji. Baš me zanima što će od njih ispasti. |
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
bravo andina
![]() ![]() ne vjerujem da će na stubištu naići kakva pčela ili neki drugi oprašivač pa uzmi neki meki kist u ruke i pokušaj je oprašiti a kad ocvate održi je i ostavi teglu sa strane do proljeća, trebala bi opet potjerati iz korjena |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala, Natalija. To ću i učiniti pa možda sljedeće godine bude imala više cvjetova (ovo joj je treći). Negdje sam pročitala da se treba ujesen orezati. Ima li tko iskustva s tim? Ili da je ostavim ovakvu kakva jest?
|
|
|
![]() |
|
ja bi je ostavila dok se sama ne počne sušiti i tek onda orezala
kod nas - uz obalu, one se u zimu osuše, zbog hladnoće i naravno, oreže se taj suhi, nadzemni dio a kad otopli, iz zemlje opet izbija nova biljka, iz tog zadebljanog korjena koji prezimi |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Andina ..vidi ti daturi ko bi rekao da hoće cvasti u kući
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ne samo da hoće cvasti nego joj je i danas, dakle 24 sata nakon što se otvorio, cvijet još jednako lijep i svjež! Nažalost, ne miriši. Igrala sam se pčelice pa sam je danas pomoću štapića za uho pokušala oprašiti. Vidjet ćemo hoće li što biti od toga.
|
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
draga štefice i ovako izgleda vrlo atraktivno
![]() ...natalija...krasno ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Štefice, ovo baš dobro izgleda !!!
|
|
|
|
![]() |
|
drazana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 51 |
Ja tu ne bih nista ni dodala ni oduzela...bas je interesantna !!!
|
|
Svi cvjetovi buducnosti su u sjemenu sadasnjosti
|
|
![]() |
|
jankić ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 105 |
Ovo su ljepotice koje su me razveseljavale ovo ljeto.Prije sam ih držala u teglama i to ih je gušilo.Lani sam zasijala sjeme i višak malih biljčica bilo mi žal baciti pa sam ih piknula u zemlju,a one su rasle predivno.od sad ih sadim na otvoreno.Danas sam več posijala par sjemenki da lagano rastu do vremena kad će moći van |
|
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |