Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trube - Datura
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trube - Datura

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 19>
Korisnik
Poruka
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2012 u 21:14
Dature kao i neke druge cvjetajuće biljke...pogotovo ako su iz tropskih krajeva porjeklom ...npr.kao i hoja samo u večer otpuštaju vrlo jaki i intenzivni miris,datura navečer naj više miriši,a hoju imam u stubištu i preko dana uopće ne miriši a nakon 22 sata cjelo stubište ima miris po medu ..poseban opojan prekrasan miris kao parfem.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2012 u 21:30
Hvala, Silvestra! Možda bi ova moja bolje mirisala da su noći bile toplije, no nema veze, cvijet je lijep, a ja sretna jer ima još pupova!Smile
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2012 u 21:32
Andina, stvarno, cvijet se otvorio na večer, a miris fenomenalan !!! Sutradan rano u jutro još je mirisao, ali kasnije više ne !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2012 u 21:54
Sjeti me se Glikice ako bude sjemenasmile143
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2012 u 22:50
Dijana, svakako !
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2012 u 20:54
evo tatinih

ja sam dobila jednu, ali ne znam što joj ne odgovara, otpali joj pupoljci, a skoro i svi listovi, nisam je presađivala, na svjetlom je mjestu, redovno zalivana, ne premokra...
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2012 u 21:49
natalija za tatine dature
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2012 u 21:58
Reci tati neka skuplja sjemenje !
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2012 u 18:43
Uspjela je i moja ljubičasta datura procvasti, koliko sad vremena treba da se formira sjeme ?
Ipak mislim da su dature od Natalijinog tate puno veće od mojih, a možda se i varam.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 00:49
Možda sam već dosadna, ali moram vam pokazati svoju daturu koja je sinoć opet procvala iako je na slabo osvijetljenom stubištu već dva tjedna. Događa li se vama da datura tako kasno procvjeta? Niknula je, čini mi se, negdje u travnju ili svibnju.

Ima i dva tobolca sa sjemenkama od kojih je jedan vrlo krupan, a drugi puno sitniji. Baš me zanima što će od njih ispasti.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 05:11
bravo andina Clap, drago mi je da te razveselila cvijetovima, mislim da je ona u dvoru prestala cvjetati još kad su kiše počele, baš ću zaviriti - svu je prekrio i obrastao slak, (naporan je do boli  Unhappy)
ne vjerujem da će na stubištu naići kakva pčela ili neki drugi oprašivač pa uzmi neki meki kist u ruke i pokušaj je oprašiti

a kad ocvate održi je i ostavi teglu sa strane do proljeća, trebala bi opet potjerati iz korjena
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 06:44
Hvala, Natalija. To ću i učiniti pa možda sljedeće godine bude imala više cvjetova (ovo joj je treći). Negdje sam pročitala da se treba ujesen orezati. Ima li tko iskustva s tim? Ili da je ostavim ovakvu kakva jest?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 06:48
ja bi je ostavila dok se sama ne počne sušiti i tek onda orezala

kod nas - uz obalu, one se u zimu osuše, zbog hladnoće i naravno, oreže se taj suhi, nadzemni dio
a kad otopli, iz zemlje opet izbija nova biljka, iz tog zadebljanog korjena koji prezimi
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 18:06
Andina ..vidi ti daturi ko bi rekao da hoće cvasti u kući
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 20:37
Ne samo da hoće cvasti nego joj je i danas, dakle 24 sata nakon što se otvorio, cvijet još jednako lijep i svjež! Nažalost, ne miriši. Igrala sam se pčelice pa sam je danas pomoću štapića za uho pokušala oprašiti. Vidjet ćemo hoće li što biti od toga.
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 13:08

moja datura je u ovakvom stanju,lišće opalo,ostale samo loptice u kojem je sjeme
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 15:34
draga štefice i ovako izgleda vrlo atraktivnoSmile...
...natalija...krasnoSmile...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 16:20
Štefice, ovo baš dobro izgleda !!!
Na vrh
drazana View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 51
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje drazana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 18:52
Ja tu ne bih nista ni dodala ni oduzela...bas je interesantna !!!
Svi cvjetovi buducnosti su u sjemenu sadasnjosti
Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2013 u 21:20

Ovo su ljepotice koje su me razveseljavale ovo ljeto.Prije sam ih držala u teglama i to ih je gušilo.Lani sam zasijala sjeme i višak malih biljčica bilo mi žal baciti pa sam ih piknula u zemlju,a one su rasle predivno.od sad ih sadim na otvoreno.Danas sam več posijala par sjemenki da lagano rastu do vremena kad će moći van
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.