Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trublje - brugmansije
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trublje - brugmansije

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 80>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 22:06
Podmladak

(")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:50
Hoće li onda biti dobro ako ih stavim u hodnik-ulaz ispred stakla... tamo neće biti toplo, a imat će svjetlosti.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:42
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

A pitanje za unošenje se i odnosilo na vrijeme kad počne mraz... kas stvarno zahladi.

Tako sam i ja shvatila, da si pitala gdje da ih uneseš kad bude jako hladno da bi ti se ti pupovi rascvjetali.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:37
Hvala ti Sunceeee!
Ja sam u Baranji. Tu je duboka nizina, kotlina, pa su jutarnje magle jake i dugotrajne. Sada mi jesu uz zid kuće, na terasi. Pratim prognozu ( za Beli Manastir ) to mi je par km od nas. Ali strah me ostati bez njih...
Pokušat ću sa tvojim trikom "pokrij-otkrij".
A pitanje za unošenje se i odnosilo na vrijeme kad počne mraz... kas stvarno zahladi.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:09
dadinica, nisam baš neki stručnjak kao makk...

Ne znam gdje si doma ( ja sam u Hrvatskom zagorju ), moje su sve trublje još vani; u teglama ili u vrtu.

Stavi ih gdje je cijeli dan sunce- bolje nego topla prostorija (  mijenjaju okoliš, zrak, doživljavaju šok... ipak im je vani bolje.

Par puta ( 2-3 godine za redom ), sam se preplašila što je malo zahladnjelo i sve biljke unijela u podrum a nako toga je bilo za kratke rukave....

Ja ne bi brzala s unošenjem bilo kojih biljaka- redovno prati prognozu ( ne sjećam se kad su zadnji puta pogriješili )- pogađaju gotovo za dlaku.

Ako te baš jako strah za biljčice stavi tegle uz zid kuće, garaže, ispod nekog velikog stabla....jer ako i dođe mraz na takvom mjestu im baš ne bi trebao puno naštetiti.

Ja ćak i kad počne mraz znam po 2 tjedna sve prekrivati pa u jutro otkrivati jer mi je žao jako rano unositi biljke u podrum.
To zna trajati čak do 15. 11. 

LP
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:05
Hvala
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 21:01
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Makk, i ja se pridružujem ekipi koja će te gnjaviti pitanjima.
Prije nekoliko dana sam dobila odrasle biljke, posadila ih i sada su malo šiznule. Gdje god im je otpao list tjera mladi izbojak, a na dvije su se pojavili pupići. A uskoro će zahladiti... smijem li ih unijeti na toplo da bar pokušaju procvjetati, ili...?

Unesi ih u prostoriju u kojoj je temperatura otprilike kao vani ili malo viša.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 20:48
Makk, i ja se pridružujem ekipi koja će te gnjaviti pitanjima.
Prije nekoliko dana sam dobila odrasle biljke, posadila ih i sada su malo šiznule. Gdje god im je otpao list tjera mladi izbojak, a na dvije su se pojavili pupići. A uskoro će zahladiti... smijem li ih unijeti na toplo da bar pokušaju procvjetati, ili...?
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 20:48
Ma kakvo davljenje
Pa zar ne vidiš da ja, kad se o njima "priča", cvjetam.
Ne baš kao one, ali tu negdje.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 20:33
Baš zato što imaš toliko iskustva s tim ljepoticama, zato te mi neznalice davimo do bolaLOL
@makksmile79
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 20:25
Bebolina ja brugmansie imam već 9 godina. Na početku su to bile roza i žute jednostavnog cvijeta, pa onda bijele, pa duple, pa sanguinee, pa biljke jednostavnog cvijeta, ali neobičnog oblika, pa........
Nekoliko puta sam pogriješila i sama uništila biljku, reznicu, ali na greškama se uči i vremenom je sve jednostavnije.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 19:52
Eto vidiš šta znaći iskustvoThumbs%20Up ja se s njima još upoznajem, još ih tretiram samo s dva prstaTongue
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 19:44
Nije me strah, jer mislim da neće biti tako hladno. Velike(visine oko 1,5m do 2m) su na otvorenom (7 velikih saksija, u svakoj po 3 biljke), pa ako ih uhvati mraz odrezat ću smrznute grane, a biljke će preživjeti.
Prošle godine sam ih rano unijela, jer su najavili zahlađenje. U podrumu su im svi pupovi otpali, a lijepo vrijeme je trajalo još mjesec dana poslije toga . [IMG]smileys/smiley6.gif" align="middle" />

Zaboravih napisati da muški dio familije ostaje ovdje i u slučaju da bude zbilja jako hladno oni će se pobrinuti da ih bar pokriju najlonom ili nekom folijom.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 19:32
Nije te strah ostavit ih vani dok te nema doma? Temperatura može naglo pasti, mogla bi ih izgubit...
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 19:26
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Lišće im je zdravo samo zato jer su u posljednjih mjesec dana dva puta dobile Confidor po listovima, isto tako sam ih s tom otopinom zalila, jer na sebe pokupe svakojaku gamad, od vunastih ušiju, grinja, crvenog pauka i sl. Prihranila sam ih posljednji puta prije nekih dva tjedna i nemam više namjeru. Ni ne zalijevam ih više, imaju dosta vlage u zraku.
@makk, kad je najbolje vrijeme za spremanje sadnica na sigurno? Koja je najniža temperatura koju podnose?

Bebolina ja svoje unosim kad se noćna teperatura spusti na oko 5°C - 8°C. Trenutno su neke uz zid zgrade, a velike koje ne mogu pomjerati su još na otvorenom.
Unijet ću ih kad se vratim iz Zg.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 18:44
Lišće im je zdravo samo zato jer su u posljednjih mjesec dana dva puta dobile Confidor po listovima, isto tako sam ih s tom otopinom zalila, jer na sebe pokupe svakojaku gamad, od vunastih ušiju, grinja, crvenog pauka i sl. Prihranila sam ih posljednji puta prije nekih dva tjedna i nemam više namjeru. Ni ne zalijevam ih više, imaju dosta vlage u zraku.
@makk, kad je najbolje vrijeme za spremanje sadnica na sigurno? Koja je najniža temperatura koju podnose?
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 18:22
Bebolina izgledaju fantastično, imaju jako zdravo lišće. Pretpostavljam da ih još prihranjuješ. Ja sam dobila savjet prilično stručne osobe da se prihrana treba prekinuti sredinom augusta da bi se biljka postepeno pripremila za zimovanje. Ja sam tako i učinila. Biljke nemaju velike listove, ali i dalje vrijedno cvjetaju.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 18:13
Ove su sadnice bile posađene direktno u zemlji, samo što su teško podnosile ljetos vrućinu tamo gdje su rasle, tako da sam ih izvadila iz zemlje i preselila u teglice koje sam smjestila u polusenu. Kad ih sad pogledam vidim da sam ispravno postupila i da su se više nego dobro oporavile.

Sad kad bi trebale pomalo u fazu mirovanjaEmbarrassed bujaju, pupoljak do pupoljka, samo neznam da li će uspijet procvast....
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2012 u 18:06
@makkHeart ubijaš me laganosmile39
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2012 u 21:55
Može li ova, "Dalens pink amour". Sad je bijela, ali će poslije biti rosa.
Fotka nije dobra, nije mi bila tako važna, jer će prava biti tek kad promjeni boju.

(")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 80>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,468 sekundi.