Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 80> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moje su odavno prerasle "Y" dob !! Al zbilja su tvrdoglave, procvatu kad ih je volja !! A ova moja u sezoni nije cvala kad bi trebala ali zato sada cvate !!
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Free, lijepu biljku imaš. Neka cvijeta, pa bar i sad. Naše brugmansie cvjetaju kasnije, jer ih u proljeće kasnije iznosimo. Ako ih još orežemo onda biljka treba više vremena da formira nove grane.
Ja imam biljke koje nemaju y, a opet cvjetaju. U suštini važno je da biljka ima asimetrične listove. Pretpostavljam da je znak da je biljka spremna za cvjetanje pored asimetričnih listova i obrazovanje y-stabla, ali to ne mora biti uslov. To je moje iskustvo stečeno ovih godina koliko imam brugmansije. |
|
![]() |
|
tačkaćica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
Hvala sunceeee! Joj ja sam totalno zaribala svaki put kad bi stabljike ogolile ja bi ih cvaknula da rastu novi i lijepi listovi
![]() |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
tačkaćica, režeš samo one grane koje ti se osuše ili ih uhvati mraz pa malo smrznu ili ako imaš premalo mjesta za spremanje!
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
moja jadna brugmansija ima samo jednu granu,raste u visinu,valjda ce do godine malo se raširit..
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Imam i ja jednu takvu. Stablo drvenasti, visoka preko 1m, a cvijeta nigdje. Moram potražiti sliku, pa ću vam je pokazati. Danas sam brojala pupove na Pink perfektion: 27 velikih pupova ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Predivna...
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Evo još jedne koja polako otvara cvijet.
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Mora da je prekrasna....
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Drži nas u neizvijesnosti....a mi slinimo
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Bebolina, ovo je "Theas Liebling" i s njom nekako nemam sreće.
Već drugi put sam joj cvijet ja uništila. Ovaj put sam premještala biljke koje imaju pupove uz zid zgrade i "lijepo" zakačila cvijet za drugu biljku i otkinula ga ![]() Mogla sam sama sebe ![]() Cvjetaju druge, a ova ima još 2 manja pupa, pa valjda će procvjetati do zime. Inače ima divnu boja cvijeta. |
|
![]() |
|
Može li ova, "Dalens pink amour". Sad je bijela, ali će poslije biti rosa.
Fotka nije dobra, nije mi bila tako važna, jer će prava biti tek kad promjeni boju. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
@makk
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ove su sadnice bile posađene direktno u zemlji, samo što su teško podnosile ljetos vrućinu tamo gdje su rasle, tako da sam ih izvadila iz zemlje i preselila u teglice koje sam smjestila u polusenu. Kad ih sad pogledam vidim da sam ispravno postupila i da su se više nego dobro oporavile.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Bebolina izgledaju fantastično, imaju jako zdravo lišće. Pretpostavljam da ih još prihranjuješ. Ja sam dobila savjet prilično stručne osobe da se prihrana treba prekinuti sredinom augusta da bi se biljka postepeno pripremila za zimovanje. Ja sam tako i učinila. Biljke nemaju velike listove, ali i dalje vrijedno cvjetaju.
|
|
![]() |
|
Lišće im je zdravo samo zato jer su u posljednjih mjesec dana dva puta dobile Confidor po listovima, isto tako sam ih s tom otopinom zalila, jer na sebe pokupe svakojaku gamad, od vunastih ušiju, grinja, crvenog pauka i sl. Prihranila sam ih posljednji puta prije nekih dva tjedna i nemam više namjeru. Ni ne zalijevam ih više, imaju dosta vlage u zraku.
@makk, kad je najbolje vrijeme za spremanje sadnica na sigurno? Koja je najniža temperatura koju podnose?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Bebolina ja svoje unosim kad se noćna teperatura spusti na oko 5°C - 8°C. Trenutno su neke uz zid zgrade, a velike koje ne mogu pomjerati su još na otvorenom. Unijet ću ih kad se vratim iz Zg. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |