Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 216217218219220 407> |
Korisnik | ||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bebolina...bebolinac se malo pobunio i par listova je otpalo. Vjerojatno reagira na promjenu. nadam se da će se stabilizirati
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Moja su se gospoda danas vani sunčali cijeli dan
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Dobro je da sam ih odvojila jer su počeli dosta puštati korijene. Odmah su svi dobili i novi supstant (zemlja za kaktuse i perlit) jer mi je stari izgledao jako istrošen. I da...zalijevala sam ih 2 dana prije presađivanja a zemlja unutra skroz isušena (terakota teglice). Budem ih češće preko zime zalila, umjesto 1 tjedno svaka 2-3 dana pomalo. |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Da, jedno pitanje. U svakoj turi sijanja uvijek ima onih slabijih, tanjih i manjih koji jako sporo napreduju. Imam ih 4, stari od 5 do 7 mjeseci a izgledaju kao da im je mjesec i pol. Njih sam odlučila jedine za sad pincirati s ciljem da se možda udebljaju.
Imate li ih vi? Njih recimo ne dijelim jer mi ih je žao a i glupo tako male poklanjati. A ovim tempom kojim rastu mislim da će im trebati dosta da izrastu u veće biljke, ako uopće izrastu. |
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
ja sam moja dva presadila u plitke široke tegle prije tjedan dana. sada imam nedoumicu, svi su mi puni pupoljaka, hoću li ih malo prihraniti. |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Evo da nadopunim Antoniju :moji adeniumi svi rastu, tjeraju mlade grane, sijanci rastu.....da li im ipak dati malo papati ?
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Ej, upravo sam si naručila sjemenke od " dupli crni čelik ".
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Antonija,daj poslikaj,zanimaju me teglice u koje si posadila,moram nešto takvo i ja nabaviti.
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Antonija, Glikica, sada nije pravo vrijeme za prihranu adeniuma. Preko zime trebaju postiti. Ako čete ih sada hraniti i previše zalijevati oni će rasti i rasti i na kraju izgledati kao manekenke. Suhi i visoki.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Bebolina, drago mi je da ti se, padm, nije oštetio adenium. No i u lošem dođe nešto dobro - bar si vidjela koliki je korijen.
Molila bih te kad ti mahuna bude zrela da nam poslikaš. Meni rastu dvije mahune pa da imam ovako vizualni tečaj
![]() antonija...i mene zanima novi plitki, a široki cvijetnjak i naravno kako izgleda zajedno s adeniumom
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Bebolina, neka prođu ove najavljene kiše a poslije toga mislim da tjedan dana sunca i evo kod tebe berba.
|
||
![]() |
||
|
Vidim da je mahuna u jednom dijelu i to negdje na sredini promijenila boju, ali su joj rubovi još zeleni. Neznam, nemam iskustvas mahunama na adeniumu, ovo su mi prve.
Ukupno ih na adeniumima ima 9, od toga 5 na kultivarima
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Fotka je s net-a
Baš po uzoru na ove mislim sredit svoje na proljeće. Ova je fotka s facebooka, od jednog uzgajivaća s Tajvana. Pitala sam ga kako prihranjuje i u kakvm su mu supstratu tako lijepi adeniumi, a on meni odgovara da koristi najobičniju zemlju iz vrta u koju doda nešto pijeska, ili ako nema pijeska obićan usitnjeni kamen. Za prihranu stavlja mikro granule koje otpuštaju hranjivo pola godine, taman kad treba u vrijeme vegetacije
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Bebolina - 5 kultivara ti ima mahune - pa to je izvrsno, ti ćeš uskoro imati svoj štand na sajmovima
![]() Hvala ti za slike, adeniumi su mu fivni, a supstrat koji koristi - za nepovjerovati. Dobar podatak o načinu na koji i koliko on prihranjuje adeniume.
No nažalost, i uz tvoj trud stavljanja slikica, ne mogu si predočiti visinu posude
![]() |
||
![]() |
||
|
Usporedi teglicu s noćnom posudom
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
To bi bilo to gnojivo s produženim djelovanjem
Prije dvije godine sam ga uspjela naći u poljoapoteci i više nikad. Kažu trgovci da ga ne drže jer je prodaja zanemariva, ali ima zemlje za cvijeće s osmocotom za cvatuće biljke, što nama za adeniume ništa ne znaći.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 216217218219220 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |