Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 183184185186187 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 15:59
Sad ćete vi svi reći da ja pričam budalaštine( možda i pričam ) , no......kad će se netko od vas, koji imate puno adeniuma krenuti u avanturu kreiranja raznih oblika ? Ja jedva čekam da moji narastu( za par godina) pa da se malo igram s njima.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 13:13
ja moje prije 15-ak dana presadila u one šire posude i odma obilno zalila. donijela ih na poso kolegi u kancelariju jer ima savršen i osunčan prozor za njih (za razliku od mene, moj prozor gleda u drugu zgradu, 2 m udaljenu). nisam znala da treba pričekati sa zalijevanjem. njima to, čini mi se nije naškodilo. napredak je vidljiv, tad sam ih prskala insekticidom. lijepo rastu, cvjetaju, formiraju se novi pupoljci.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 21:07
hoće...mora, neka se suši, a ja ću mu prirediti supstrat do tada
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 21:00

Nemoj ga više prat ni maltretirat, ostavi cimet na njemu i neka se suši. Draga @moon, na greškama se uči. Zemlja za kaktuse previše zadržava vlagu, no ne brini, oporavit će se maleniThumbs%20Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 20:52
hvala ti bebolina na brzom odgovoru. Sad je sav kao kolačić od cimeta, da li da po cimetu namažem i medom ili da operem cimet pa stavim med i da li da ga ostavim na prozoru na papirnatom ubrusu da se suši?Embarrassed koliko pitanja, bdw vjerojatno sam pogriješila u tome što sam ga posadila u supstrat (za kaktuse + perlit) i onda sam ga odmah zalila. Poslije sam pročitala da se treba čekati jednop dva dana pa onda malo zaliti...ah, ali meni je već tad bilo kasno. No nekako se nadam da ću ga sad spasiti
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 20:46
Ostavi ga na sušenju sve dok potpuno ne zarastu rezovi. Ako imaš meda, namaži laganini na mjestu reza, to mu godi. Dobro si napravila što si ga izvukla iz supstrata, u biti, spasila si ga!
Neka te ne brine ako izgubi lisnu masu i ako stabjika omekša, on će kad ozdravi brzo nadoknadit izgubljeno.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 20:39
bebolina...bebolinca sam izvadila iz supstrata jer sam vidjela da nešto ne ide u dobrom smjeru, nije imao onu potrebnu čvrstoću, negdje sam pogriješila. I stvarno, korijen se smanjio, oprala sam ga pod vodom i orezala dva korijena koja su počela truliti, maknula sam još dvije točkice na debljem dijelu korijena, posušila sam ga i posula cimetom. Sad je na prozoru na papiru i što sad? Da li da ga tako malo sušim ili da ga posadim u novi supstrat. Evo slikala sam:

Ovo sa lijeve strane je odrezani truli dio korijena i maknuto lišće

Onda sam ga posušila i potom posipala cimetom

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 20:37
@moonsmile71 prekrasna fotka adeniumaClap
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 20:27

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 20:04
bebolina....i sjeme i pupovi, a izgleda savršeno...bravo
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 18:16
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

@bebolina - svaka čast za sjeme
Hvala dečecsmile78
Još više veseli da je biljka to podnijela bez problemaThumbs%20Up mahuna i pupovi u isto vrijemeWink

Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 17:00
nemoj sad gnojiti.

@bebolina - svaka čast za sjeme
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 16:04
Hmm...e tek ću se sad osramotit Embarrassed...ovo izgleda vrlo, vrlo ozbiljno a ja njihov uzgoj iskreno nisam doživljavala kao nešto totalno razičito od ostalih sukulenata, puno sam izgleda pogriješila ...
Zemlja je obična , za lončanice, zalijevam kad vidim da je potpuno isušena , prihranim jednom mjesečno (od kad su unutra) gnojivom kojim zalijevam ostalo necvijetajuće sobno...
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 14:21
Ivna, fali podataka, koliko ih cesto zalijevas, u kakvoj su zemlji i sa cim ih prihranjujes (npk omjer). Osim toga lako moguce da su neki jednostavno jaci od drugih pa tako i rastu.
velika gorica
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 12:33
Evo ovako, priznajem da nemam pojma o uzgoju adeniuma Embarrassed, i o ovome sam pisala neki dan.Ovo su adeniumi koji su u približno isto vrijeme i sijani i niknuli ali razlika je drastična.Molim vas pomozite i recite što da radim da ih formiram , tj. ima li im spasa,samo jedno ne dolazi u obzir;ne bacam ih LOL ! Držim ih na istočnom prozoru, topline imaju, a sunca koliko im kontinent sad može priuštiti.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 10:30
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

Hoćeš ih sad sijati?
Neću ih još sijati, pričekat ću proljeće.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 10:28
Hoćeš ih sad sijati?
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 10:27
Opa prava ljepotica!!!!
Jao Bebolina jako si me sad razveselila smile82

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 10:17
Da @marsha, to je kultivar i to ne bilo kojiThumbs%20Up
To je tajsmile71

Obećala sam ti sjeme, to koliko ima podijelimo bratskiThumbs%20Up
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 10:11
Bebolina Clap

jel to kultivar?
jel se može doć do 2-3 sjemenke?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 183184185186187 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,000 sekundi.