Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 223224225226227 407> |
Korisnik | ||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Baš nešto gledam moje biljčice: Bebači jako lijepo napreduju, treći par listića kreće a tek su malo više od mjesec dana.
Oni srednji nešto usporili, rastu, ali jedva. Najstariji i najveći stoji. Doduše nema žutih listova, svi su zeleni, ali... Možda je i bolje da sad preko zime i ne rastu ? Da se ne izduže ? |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
A onaj tvoj Bebi je i dalje čvrst i uspravan, pravo muško
![]() |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Danas sam odrezao dvije mahune sa svojih adeniuma. Ako ste pratili @jagoda nas je još prije godinu dana obavijestila da će mahune biti prazne. Tada sam mislio možda moje neće ali bile su. Sve do jedne. Adenium nije samooplodan a u mojoj okolici nema kukaca koji bi ga znali oprašiti. Čini mi se da mahune uzimaju previše energije cvjetnim pupovima koji se upravo formiraju a koristi od njih nema. |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
hm....to bi značilo da bi i ja trebala ukloniti mahune???
|
||
![]() |
||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Nema potrebe @moon. Moji adeniumi se pripremaju da procvjetaju i samo to je bio razlog da sam skinuo mahune i ništa drugo.
A kod tebe se nikad ne zna. Možda ima u tvojoj okolici insekata koji oprašuju oleandar oni imaju dosta sličan cvijet. |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Insekata je bilo stvarno mnogo, možda je neki io i odgovarajući. I taj moj adenium je pun pupova, tri su se cvijeta i otvorila i ima dvije mahune....ma dobro neka sad stoji kako je, ionako će naproljeće biti orezivanje adeniuma kako bi imao više grana i ljepši izgled
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
I ja sam porezala mahune koje su začete kad su adeniumi već bili van dosega kukaca, točnije, od kad su unešeni unutra.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() Nisam imala sreće naći teglice kakve mi za ljepotane trebaju, no do proljeća ima još vremena za obilazak trgovina i vrtnih centara
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
bebolina....drago mi je da si uspjela kupiti gnojivo, a adekvatne teglice nisam niti ja pronašla, no do proljeća možda i nađem negdje
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Ovakve sam vidjela jedino plastične. Možda ne iste ali tako pliće i šire.
|
||
![]() |
||
|
Aralija....evo i antonijin cvijetnjak (plići, a širi)
|
||
![]() |
||
|
Ovaj je idealan!
|
||
![]() |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
|
je, baš je dobar...ma bit će njih, samo sad nije vrijeme, sad će cvijetnjaci na popustu biti, bar takoje bilo proteklih godina, a onda u proljeće nova pošiljka
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
aralija...ti su idealni i lijepi
marsha...takav je i moj, isti, no da je malo širi i malo niži bio bi idealan, no mislim da može u ovoj rasti dok je još beba
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 223224225226227 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |