Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - ujedi i ubodi kukaca
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

ujedi i ubodi kukaca

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2007 u 21:42
Vrijeme je,uz cvijeće i osa,pčela,sršljena,komarca i inih kukaca,pa sam ja našla par biljnih savjeta.
1.Soda bikarbona-odlična je kod uboda gotovo svih kukaca a posebno pčele i mrava.
Jednu žličicu sode pomješati sa nekoliko kapi ledenohladne vode da se dobije pasta .Odmah staviti na mjesto uboda
2.Jabučni ocat-smanjuje bol i ublažava svrbež.Na mjesto uboda staviti hladan oblog od octa.
3.Jabuka-na mjesto uboda staviti plošku jabuke
4.sirovi krumpir-naribati ili samo ploške krumpira staviti na mjesto uboda.
5.mlijeko-oblog od hladnog mlijeka staviti na mjesto uboda.
6.crveni luk i češnjak-plošku svježeg luka,ili iscjeđeni sok ili kašu od luka staviti kao oblog.Oblog od luka takođe pomaže za lakše vađenje žalca kod uboda osa ili pčela
7.Čuvarkuća-naravno da i sok čuvarkuće iscjeđen na mjesto uboda ublažava bol i smiruje upalu
Matičnjak,metvica,kadulja,timijan-svježe listove malo rukom zgnječiti i protrljati mjesto uboda
(mene bi komarci davno pojeli da mi nema svakih par metara na dvorištu neke od tih biljaka,obožavam matičnjak a i sva mirišim kasnijesmiley_158)
Eto ak vas kaj pikne,mažiteWink
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.