ujedi i ubodi kukaca |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vrijeme je,uz cvijeće i osa,pčela,sršljena,komarca i inih kukaca,pa sam ja našla par biljnih savjeta.
1.Soda bikarbona-odlična je kod uboda gotovo svih kukaca a posebno pčele i mrava.
Jednu žličicu sode pomješati sa nekoliko kapi ledenohladne vode da se dobije pasta .Odmah staviti na mjesto uboda
2.Jabučni ocat-smanjuje bol i ublažava svrbež.Na mjesto uboda staviti hladan oblog od octa.
3.Jabuka-na mjesto uboda staviti plošku jabuke
4.sirovi krumpir-naribati ili samo ploške krumpira staviti na mjesto uboda.
5.mlijeko-oblog od hladnog mlijeka staviti na mjesto uboda.
6.crveni luk i češnjak-plošku svježeg luka,ili iscjeđeni sok ili kašu od luka staviti kao oblog.Oblog od luka takođe pomaže za lakše vađenje žalca kod uboda osa ili pčela
7.Čuvarkuća-naravno da i sok čuvarkuće iscjeđen na mjesto uboda ublažava bol i smiruje upalu
Matičnjak,metvica,kadulja,timijan-svježe listove malo rukom zgnječiti i protrljati mjesto uboda
(mene bi komarci davno pojeli da mi nema svakih par metara na dvorištu neke od tih biljaka,obožavam matičnjak a i sva mirišim kasnije
![]() Eto ak vas kaj pikne,mažite
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |