Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 366367368369370 381> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Neki malo zavire a ne ostavljaju traga ......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Hej, šta je ovo... sve zamrlo.
Otišli povrtlari na zimski san ![]() ![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() Laku noć povrtlarci i povrtlarke! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
ja sve smijem sta vi ne smijete saljite meni heheheh.joj samo me nasmagavate navece vas citam ujutro spremam
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Uffff ja ih ne smim tako jesti..bolje su u knedličkima!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
...evo pojela dvije...zebec je za zube..al je fino bilo, mljaac
![]() |
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
Ajde odi, odmrznut ćemo ih i napraviti dobre knedle s njima...ima da nestanu u hipu!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
...sad mi sline cure...idem uzet smrznutu pa kud puklo da puklo
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ma donijela sam ih od mojih i bilo je već 5 do 12 da se pospreme..Da znaš samo kako su fine dok nisu baš potpuno zrele...imaš dojam da jedeš omanje breskve..
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
..moon, pa izgleda baš onak..kao da veli, pojedi me odmah..super je..nisam je još vidjela.. |
|
|
|
![]() |
|
Gt,ja mislim da ovima idustrijskim nije to potrebno da ima muške i ženske sadnice jer je samooplodni..Pošto su moji stari tek nekoliko godina , nema baš prepuno plodova...Ali susjeda ispred nas ima jednog već jako starog i ne nabere lješnjaka ni upola toliko koliko ih ja dobijem..
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
samo kod lješnjaka treba paziti da ima dovoljno i muških i ženskih sadnica
|
|
![]() |
|
Da znam da se sve može sijati iz koštica i kao što i ti kažeš znam da breskve mogu imati sve roditeljske osobine, zato i volim puno petljati s njima. Dok sve ostale voćke mogu biti divljaci...naravno, osim ako se nacijepe na neke kvalitetne sorte.. Također industrijsku sortu lješnjaka nije potrebno cijepiti..isti su kao i roditeljska biljka....
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Monstera možeš sve sijati iz koštice, ali nitko ti ne garantira da će posijana biljka imati ista svojstva ko i biljka čije si koštice posijala.
Jedino je breskva fenomen, kod nje se češće događa da se osobine prenose, dok kod drugih sorti voćaka iz koštice najčešće nikne divljak, rijetko se dogodi da izraste ista biljka. |
|
![]() |
|
Wiz evo našla sam ti one zelene šljive..tu su prezrele,pa su neke žutozelene inače dok su onako najljepše zrele onda su zelene... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Curke ja isto tako uzgajam breskve ,samo što ja imam neke jako fine, nisu vinogradarske. Bivša vlasnica je od nekih kupovnih pobacala koštice pa su niknule..Ne znam kakve su imaju dosta žuto meso i jako su slatke i sočne..izvana su crvenkaste i dosta su krupnije od vinogradarskih...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Ok, hvala GT!
![]() |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
To su vinogradarke, samo posij, u većini slučajeva su iste ko i roditelji, a može se dogoditi i razlika, ali vinogrdarka je divljak brekve, tak da se bez problema može uzgojiti iz koštice.
|
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
![]() Imam pitanje; dobila sam krasne vinogradarske breskve, unutra su crvene i čovjek mi je rekao da ih je posadio iz koštice i da mogu i ja tako.
Imam par koštica, ne znam da ih sada piknem, šta mislite?. I znate li možda koja je to sorta breskvi, pa da malo proučim...
|
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Gt i kod mene je radna akcija s lišćem..evo kratko sam virnula, samo da sve pozdravim,pa gibam!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 366367368369370 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |