Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dendrobium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dendrobium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 17>
Korisnik
Poruka
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2012 u 23:57
I moj nobile se sprema obradovat meThumbs%20Up

Od 4 grane dvije su cvjetne..

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2012 u 07:16
Znači to ,što si prikazala je cvijetić u nastajanju?A ja mislila "opet"keiki!smile106
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 115
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2012 u 13:43
Evo mog ljepotana drugi puta ove godine :)

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2012 u 19:41
bebolina....ima li otvorenih cvjetića oog bijelog u pupovima?

Mihi...divno
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2012 u 19:53

Nema još otvorenih, ali bude uskoro Wink

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2012 u 07:23
Čekam svog dendrića-bijelog...druge godine!
MihiClap
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2012 u 19:22
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Nema još otvorenih, ali bude uskoro Wink

Jedva čekam...moj ne pupa, spavaSleepy
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2013 u 21:42
moji bijeli nobile puni pupova
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2013 u 21:46
I ovi lijepo napreduju
Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2013 u 21:49
wow!! divota jedna..kaj bude to cvteka :D
pa kaj im delate da su takvi?? mislim ,ja imam samo bebače nobile za sad..ali da znam kaj da im delam kad porastu
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2013 u 23:24
Da ti iskreno kažem ništa posebno, ja ih i zaboravim, a držim ih sada na prozoru iznad radijatora.Samo ih ponekad pošpricam s odstajalom vodom,da i zalijem ih kad se sjetim s gnojivom za orhideje.
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 17:50
@Jaca123 prekrasni su ti, bit će puni ma prepuni cvjetića, tako ti zavidim, zato molim te povremeno nam ih uslikaj da pratimo narredak

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 20:51
Originalno poslano od člana Jaca123 Jaca123 napisao:

I ovi lijepo napreduju
Preljepo ti napredujuClapbiti će cvijetića!

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 15:06

Ja sam ove godine bila okrenuta podmlatku, tako da vas slikicama cvjetića mislim obradovati tek krajem ove godine !! Ali zato ugrije srce sličica malih bebaća prije sadnje !!

s7alh2e2r1bioy6ewg9.jpg

Ovaj je još uz mamu !!!
xvafduji3h6a5ijccrx.jpg

Ovi su odvojeni !!

db8i804cgdosdv6gvtln.jpg

A ovaj ima bebaće mami pod suknjom !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 17:34
mislim da si ih trebala ostaviti da još malo narastu..bili bi jači..a ove dole nemoj ni odvajati..to u biti nisu keikiji nego novi izdanci..držim fige da svi prežive
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 18:44
hm, sad si me iznenadila kad sam vidila da su odrezani zajedno sa maticnom stbljikom, ja svoje samo odvojim nožem od matične biljke bez rezanja nje same.
Slazem se sa @Mihi da si ih trebala malo ostavit da narastu, al nadam se da ce prezivjeti i razveselit cvjetičima.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 18:48
xvafduji3h6a5ijccrx.jpg

Ovi imaju korjenje od 6 cm!! Lani sam sadila i manje, sa korjenjem od 3 cm, koje sam isto skidala s stabljike, al sam našla da je bolje odrezati sa dijelom stabljike !!

A ove koji rastu iz korjena ne mislim odvajati !!  Privezat ću ih uz majku, jer mama je bila pola metra visoka sa cvjetnom stapkom od metra, i bila je jako nestabilna !!

Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 18:52
Super, svaka cast, ja cekam da malo narastu pa mi je nekako to sigurnije, probat cu slj put i manje odvojit.
Hvala na iskustvu.
Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 21:53
očito ih hrani taj dio matične biljke jer neznam kak bi drugačije ovaj mali ficlek od 1 cm preživjel..ja osobno nikad nebi išla rezat zdravi dio matične biljke radi keikija i slabit zdravu biljku..ali to sam ja..samo velim svoje mišljenje..
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 14:34
Eh, Mihi, zbilja je ficlek, al i pokus !!  Netko je rekao da takvi melecki odvojeni nemaju šanse !! Sada ćemo vidjeti kako je mali izdržljiv i odlučan !!

Ni ja osobno nebih nikada išla rezati zdravu stabljiku sa zelenim listovima, ali ovaj je bio jako stari i sve lišće je požutilo i popadalo!! I ovako gol je bacio cvijetne stapke od 60cm, cvao kao lud mjesecima, i nekako vjerujem da su mu to bili zadnji trzaji ! I nekako sam ga morala šokirati da baci keikije !!

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 17>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.