Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 237238239240241 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 18:00
Prekrasan je
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 19:02
Pinus pa ti ga za usi vucesLOL  svaka castThumbs%20Up
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 23:56
@PinusThumbs%20Up baš veseli vidjeti cvijetić adeniuma u ovo doba godineClap
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 23:59
Moj veliki nije preživioThumbs%20Down ali od tri cijepljena malca dva se odlično drže
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 23:10
baby baš mi je žao tvojega velikog.
ja sam ovih dana doživjela šok kad sam pregledavala moje ljubimce.svi su bili u dobrom stanju,ali trojici caudex mekan.odmah sam ih izvadila i bilo je sve u redu,ali su im žile bile po dnu posude.korjen je dubok kao repa.sve okolne sitne žilice sam im  odrezala.posipala cimetom,žile malo skratila i podigla ih.posadila sam ih u isti supstrat u kojem su bili,jer sad nemam drugi.danas sam ih polila i mislim da su to sve dobro podnijeli.sad se molim bogu da bude sve dobro.
fotić mi nije kod kuće pa vam ne mogu pokazati,ali mislim da sam to propisno uradila.
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 23:22
Moji svi odbacili lišće ali svi su čvrsti ali ima jedna nevoja velikog mi srušila maca pitar otišo u sto komada a on se nije polomio i posadila da odmah ponovo u istu zemlju ali nisam zalila, čekam jutro pa će dobiti malo vode nadam se da će preživjeti , ovo s lišćem je valjda zato što su u negrijanom prostoru ali imaju sunca dosta kad ga ima , nadam se da će preživjeti
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 00:09
@ajo, da si mu skratila taj korijen kao repa, umjesto sitnog, bočnog korijenja, bilo bi bolje, ali ok, dobro je i tako.
Držim mu palčeveThumbs%20Up
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 00:10
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Moji svi odbacili lišće ali svi su čvrsti ali ima jedna nevoja velikog mi srušila maca pitar otišo u sto komada a on se nije polomio i posadila da odmah ponovo u istu zemlju ali nisam zalila, čekam jutro pa će dobiti malo vode nadam se da će preživjeti , ovo s lišćem je valjda zato što su u negrijanom prostoru ali imaju sunca dosta kad ga ima , nadam se da će preživjeti
Kolika je temperatura u tom negrijanom prostoru gdje su tvoji adeniumi?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 00:36
Da sam ljubitelja adeniuma, to već svi na ovom forumu znate, ali da sam toliko zagrizla naučiti o njihovom uzgoju i proširiti svoje znanje, s time vam se moram pohvalitiLOL Dosta sam informacija pokupila od tajlanđana, ali htjela sam vidjeti malo kako to rade u indiji, pa sam se tako na facebooku pridružila fanovima adeniuma i doša do "vrijednih" info.LOLTongue istina je dam je komunikacija više nego jadna jer ja njihov jezik ne kužim, a oni su s engleskim, njemačkim i talijanskim nula(0)Big%20smile umijesto odgovora koji ja tražim, odgovaraju fotkama...to im ideTongue
Pitam ih da li i koji fungicid koriste kod presađivanja, odgovore mi samo water i postave sliku na temu

Dakle, ja u ovako "čistoj" vodi ne bih ni grablje opralasmile39
DaljeBig%20smile pitam da li imaju zimsku pauzu i da li odbacuju adeniumi lišće...odgovor je slikovit

...pitam ih kad ih i u kakve posude presađuju?
OdgovorTongue

Kako valjda misle da sam potencijalni kupac njihovih biljakaTongue pokazuju mi kako su adeniumi zdravi i kako samo mogu birati boju i veličinu biljke, čak su u doba mirovanja cvjetniWink

Eto, sad znate kako se uzgajaju adeniumi, a ne kao mi da visimo nad njima i molimo Boga da prezimeLOLLOLTongue
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 07:31
Da,baš molimo Boga da prezime,bdijemo nad njima kao nad nedonoščadi.
Moji su za sad u redu,samo mi je jedan mali odbacio lišće,ostali nisu,izgledaju dobro,valjda im molitve pomažu.LOL
A vidi ovo šta im rade,pa tako kod nas postupaju s repomLOL i onda im još i cvatu.Tongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 10:08
bebolina, baš si me nasmijala! i mali kaktus sa repom!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 15:22
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Kolika je temperatura u tom negrijanom prostoru gdje su tvoji adeniumi?
 Ma listovi su počeli odpadati u dnevnom gdje je temp oko 23 C  dnevni ima sunca naravno ali onda bi ih morala stalno seliti iz prozora na prozor, a mene nema kući, do 16 h i onda više sunca i nema. Premješteni su u prostoriju na prozor gdje temp ne pda ispod 12C i to kad su vani bili minusi , recimo sve ove krasne dane temp je bila oko 19C a i na prozoru imaju punoviše sunca jer je to na katu i ništa ne smeta. Međutim ja mislim da sam ih kasno obrezala da bih dobila više grana sada imaju dosta malih listića pa se nadam ako prežive da če se razgranati ali otom potom treba pregurati zimu.  

Ajme meni gledajući ovj tvoj post čini mi se da mi previše ih tetošimo , te pravu zemlju, te mlačna vodica za zaljevanje, te sunce , ma što sve ne a oni peru u blatu a mi dezinficiramo i skalper kojim ih režemo, trebamo i mi kao spartanci svoju djecu na snijeg pa tko preživi živjet će 100 g. LOL
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 17:04
bebolina...ovo je nevjerojatno, očito  mi pretjeujemo kako reče aralija.
Poo ovome bi se dalo zaključiti da bi adeniumi preko zime trebali biti izvan supstrata, a naravno prije toga oprani u nekoj "čistoj" rijeci smile42smile96
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 19:56
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

bebolina...ovo je nevjerojatno, očito  mi pretjeujemo kako reče aralija.
Poo ovome bi se dalo zaključiti da bi adeniumi preko zime trebali biti izvan supstrata, a naravno prije toga oprani u nekoj "čistoj" rijeci smile42smile96
Tako to rade profesionalcismile156 nismo im ni do koljenaTongue
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 19:59
Bebolina....gledam i ne vjerujem
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 20:00
Originalno poslano od člana antonija antonija napisao:

bebolina, baš si me nasmijala! i mali kaktus sa repom!
Neka si se nasmijalaLOLTongue Možeš mislit kako se ja nasmijem kad ih nađem na mreži i kad mi ovako slikovito odgovaraju na moja pitanja. Ponekad se nađu adenioljupci s dobrim savjetima, tad imam šta naučit.Embarrassed
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 20:05
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Bebolina....gledam i ne vjerujem
I je nevjerovatnoLOL Sad mi je jasnije zašto fitosanitarci ne dopuštaju uvoz takvih biljaka. Žale se tajlanđani da je veliki problem izvoz biljaka za EU tržište, a oni ih imaju jako puno spremnih za prodaju.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 20:41
I ja sam došla da se požalim kako mi je riknuo jedan mladi adenium ,onda sam se ismijala ovim slikama i zaboravila na brigu.Ovi prodavači su posebna pjesma :D  Ljudi od biZmisa LOL
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 20:50
Meni je dirljivo koliko se trude misleći da si ti kupac. Možda sam ja malo osjetljiva na ljude iz Afrike i Azije, pa me svašta nešto rastuži
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 21:13
E da se nadovežem na temu o tajlanđanima,njima to raste u prirodi  što znači klima odgovara a nama prodaju kao oni se trude i trude to uzgojiti, mi jadini se trudimo (čast izuzetcim) i opet propadaju, da mi je njih vidjeti kako bi ih uzgojili kod nas. Hladno, kišno bez sunca i sl. E da ih ja vidim u takvim uvjetim bili se slavodobitno šepurili s tim pustim depiliranim korjenjem ili bi kao i mi trčali po prozorima  za zrakama sunca , budimo realni (rekao je KIZO ) ne bi uspjeli mi smo BOLJIWinkThumbs%20UpClap
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 237238239240241 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,454 sekundi.