Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Pronalazak cvijeća
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pronalazak cvijeća, bilja...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pronalazak cvijeća, bilja...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 19>
Korisnik
Poruka
faster_stronger View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje faster_stronger Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2012 u 15:37
Gdje bi mogao nabaviti sjeme begonija?
Imam par komada zasađenih već koje sam dobio od jedne gospođe ali ne znam gdje ih ima za kupiti
Pa ako znate javite mi :D
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 09:33

Sjeme begonije semperflorens može se naći u vrtnim centrima a i u svim većim centrima tipa Plodine, Kaufland, itd. ali tek negdje oko ožujka. Sjeme je veoma sitno i treba ga se pomješati s malo finog pijeska kad se sije da ne bi bilo pregusto na jednom mjestu. Ne ukopava se u supstrat već se samo malo pritisne i klija na toplom i svjetlom mjestu.

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2012 u 16:46
Tražim već duže vremena Jasminum azoricum i Jasminum sambac...
Ako znate gdje ih nabaviti, jako ćete me razveseliti...
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2012 u 18:08
Zna li tko kvalitetno mjesto gdje u Zagrebu kupiti srebrnu jelu s korijenom?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Prosinac 2012 u 15:17
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

Zna li tko kvalitetno mjesto gdje u Zagrebu kupiti srebrnu jelu s korijenom?
mememe, nisam vidio prije ovaj tvoj post. Vjerojatno si u međuvremenu riješio svoje probleme ali ako nisi pogledaj u Lučkom trgovinu mbm. Kada kažeš „srebrnu jelu“ vjerojatno misliš na neku plavu smreku recimo Picea pungens „Hoopsii“ ili Picea pungens „Edith“ . Oba dvije se nađu u ponudi kod mbm-a. Moraš imati i malo sreće da si u pravom trenutku na pravom mjestu.
Viđam kod njih u ponudi povremeno i „srebrne jele“ Abies concolor i A. proceru glaucu ali rjeđe.

Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

Zna li tko gdje mogu nabaviti sukulent lapidaria margaretae?
Kod Bešlića. Prodaje ih po 15kn.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Prosinac 2012 u 14:57
Hvala Pinus na odgovoru, za jelku sam se snašao. ja se u njih nimalo ne razumijem, to sam za punca pitao, hvala na objašnjenju prenijet ću mu. za lapidariu nisam znao da ih on ima pošto mu na stranici nije ponuđena. Idući put kad netko bude išao kod njega ću se užicat da mi kupe to i p. namaquanum.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 19:30
Rado bih kupila malo jacu sadnicu gynure aurantice. Dva puta sam vec dobila reznice, za tren su se zakorijenile, i onda mi isto tako za tren propale. (Smrc!) Moram se malo pomuciti oko te biljke, i treba mi malo veca sadnica, od koje se moze kidati.
Zaista mi se jako svidja.

Ako netko ima, ili zna gdje se moze nabaviti u Splitu, molim da mi se javite.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 07:27
...draga Nina, imam jednu mladu i malu biljkicu koju sam dobila od natalije, pa ti mogu odvojiti reznicu na proljeće, ako u međuvremenu ne nabaviš sadnicu, pa možeš ponovno pokušatiSmile...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 07:30
Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

di mogu nabaviti Stepska svijeća - Eremurus

...draga Ružo, imam još nekoliko sjemenki koje su ostale s prošlogodišnjeg druženja s našom makkSmile, pa ti mogu poslatiSmile...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Athena View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 283
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Athena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 10:17
Pozdrav svima,
i ja nešto tražim već neko vrijeme. Tražim ljetni jorgovan, ali onaj sa jako izduženim cvijetnim grančicama  ( buddlea alternifolia).
Pokušala sam naći sjeme na e-bayu, međutim, nema. Ima samo već zakorjenjenih biljaka, pa sam ja zaključila da se ta biljka teško uzgoji iz sjemena. Dakle dolazi samo u obzir zakorjenjivanje grančica.
Stoga, ako netko ima, bila bih jako zahvalna za nekoliko reznica. Naravno, dolazi u obzir i zamjena za nešto što ja imam, a imam dosta toga, samo pitajte.

Na vrh
goga-zg View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goga-zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 16:03
Ljudi tražim pelcere Stapelije. Ako netko zna kako i gdje da dođem do nje, molim vas javite mi. Sve mogućnosti dolaze u obzir.Tongue   
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 21:50
Trazim reznice PRAVE hvarske lavande (lavandin). Ponude na PP
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2013 u 07:30
Originalno poslano od člana goga-zg goga-zg napisao:

Ljudi tražim pelcere Stapelije. Ako netko zna kako i gdje da dođem do nje, molim vas javite mi. Sve mogućnosti dolaze u obzir.Tongue   

...pa kaj nisi rekla na kavi, imam jaWink...

zagreb
Na vrh
goga-zg View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goga-zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2013 u 18:27
Na vrh
goga-zg View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goga-zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2013 u 18:30
Čekaj, tek sad radim popis željaLOLLOL.
Bit će još toga, morat ćeš sa košarom na kavu.LOL
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 15:53
Sara, ma i ja sam dobila od Natalije i to dva puta (HVALA, Nathalie!), ali, desilo se ono sto sam napisala. Zato sam zeljela malo vecu i jacu, da mogu jos koji put faliti, a da je ne izgubim. Pretpostavljam da je vlaga u pitanju, ali tolike teske biljke sam uspjesno uzgajala, nemam pojma zasto ovu ne mogu, a ne slovi kako teska.

U svakom slucaju, drago mi je da znam da je i ti imas, ako ne nadjem tako vecu kakvu trazim.
OPG 159365

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2013 u 12:03
...draga Nina, treći put Bog pomaže, budemo rekli Nataliji da ona zapelca jednu za tebe, ona ima zlatnu rukuLOL...ako ne uspije računaj na meneWink...

zagreb
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2013 u 17:05

Hvala, Sara, uz toliko podrške, moralne i materijalne, zaista nema šanse da ne uspijem, zar ne?Heart

ciao, Nina
OPG 159365

Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 15:28
gdje bih mogla kupiti fikus benjamin ali bijeli sa malo zelenog na listićima?
Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2013 u 12:59
Baš nitko nema ideju gdje bi se mogle nabavit mirisne vrste jasmina???
Pajasmin imam... tražim officinale, azoricum, sambac...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.