Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 156157158159160 243>
Korisnik
Poruka
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 15:49
lelah....meni čak i na gardeniju liči
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 16:09
Ovako,ovo znam o njemu: kupljeno u plodinama prije tri godine, u posudi su bila tri komada,komsije su ih podjelili svakoga zasebno, 2 su uskoro propala a ovaj prezivio.... kazu da je cvijetalo preljepo nesto roza ljubicasto ali jako sitno,,,, puno cvijetica na grani, tipa turskog karanfila samo puno sitnije, e sad, nesto radim pogresno sa njim, a neznam sta?
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 16:10
Khan,nemaju mirisa,
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 18:23
evo nakon dugog vremena popisala sam svoje sukulente što sam zapisivala , htjela sam srediti bar nešto i ostalo je ovo koje nisam mogla naći ID i hvala 11111 koja je mislim s ovim nožićima (za cetering) za ispis naziva bila kreativna pa su i meni poslužili, idealani su jer s jedne strne je naziv biljčice a s druge se može napisati kojoj porodici pripada.

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 18:29
ovo ima Camelia ali ja nikako da naletim kad listam da zapišem

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 18:31
ovoj je različito iako su u kući već poduže jedna je svjetlija a druga tamnija i to dosta

Da li jedan te isti suculent
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 21:50
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

evo nakon dugog vremena popisala sam svoje sukulente što sam zapisivala , htjela sam srediti bar nešto i ostalo je ovo koje nisam mogla naći ID i hvala 11111 koja je mislim s ovim nožićima (za cetering) za ispis naziva bila kreativna pa su i meni poslužili, idealani su jer s jedne strne je naziv biljčice a s druge se može napisati kojoj porodici pripada.

senecio crassissimus
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 21:53

ovo ima Camelia ali ja nikako da naletim kad listam da zapišem

peperomia ferreyrae ili happy bean
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 21:57

ovoj je različito iako su u kući već poduže jedna je svjetlija a druga tamnija i to dosta

Da li jedan te isti suculent

mislim da nisu iste ove echeverie, prva bi mogla biti black knight
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 22:13
Natalija hvala, i Camellia je prve dvije ID kao i ti a za echeveria ni ona nije sigurna, ma valjda ćeš ih vidjeti uživo pa pokušati prepoznati.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2013 u 15:16

Je li ova slika s neta ista  kao maoja pod 4 ako je onda znam ID

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2013 u 19:02
ili je to možda ova

s neta

moja

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 22:21
molim da mi netko prepozna kako se zove ova biljka

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Dado001 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 23
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dado001 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 20:07
ma joj cijelo vrijeme cuvam papiric kako se zov biljka i sad ga nemogu naci,, kupio sam je na snizenju (ova biljka na mom avataru ) jel je ovaj kako da nazovem okrugli korijen skoro bez korijenja ,znaci ima jako malo korijenja ja sam to posadio i zalio ali se bojim da mi ne uvene svaki savijet je dobro dosao dali da je sad cesce ili rijedje zaljevam ili nesto trece da napravim sa njom , biljka mi je zakon,,,,hvala hvala...
Na vrh
kamelia View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1016
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamelia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 20:19
Meni ova biljka izgleda kao Nolina ili Slonova noga.
Na vrh
Dado001 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 23
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dado001 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 21:11
Originalno poslano od člana kamelia kamelia napisao:

Meni ova biljka izgleda kao Nolina ili Slonova noga.

Kamelia, u meduvremenu sam nasao papiric - Beaucarne Stamm -

pa cu malo sad viditi sto se kaze o njoj,.,,,,
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 23:12
To ti je samo sinonim, radi se o istoj biljci. Beaucarnea je stariji naziv.
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2013 u 23:49
dali znate kako se ovaj cvijet zove
Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2013 u 21:00
trebam vašu pomoć,kupila sam ove listiće,a pojma nemam kud te biljćice pripadaju i kako ih njegovati.Ova druga ne vidi se najbolje,ali uskoro bi se trebal vidjeti cvjetić pa mogu onda staviti sliku ako tak bu lakše
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2013 u 22:21
jankić prva bi mogla biti hypoestes, a druga zlatna ribica tj. nematanthus
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 156157158159160 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,438 sekundi.