Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 239240241242243 407> |
Korisnik | |
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[QUOTE=bebolina]@moon
![]() ![]() A i ja sa Vama ![]() Svijet pokreće ljubav,to je odavno i Casanova izjavio.
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
tvoji adeniumi krasno prkose i kiši i vjetru
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
eto što je to zaljubljenost, svaka joj čast.
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
To se zove strast!!! Čini mi se da i ovdje ima nas nekoliko koji, po toj strasti, nismo daleko od nje!
![]() Bebolina, ovi adeniumi koje si nam sad pokazala, imaju listova kao da su stalno na suncu. Oni očito nisu išli "na spavanje". I čim su skužili da je dan dulji, dali se u cvjetanje! Hoćeš li ih sad početi prihranjivati? |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
@Andina, ovi koje sam pokazala zaista uživaju na toplom mjestu, a ni sunca im ne nedostaje, baš sam im pogodila mjesto. Svi ostali su na istočnom prozoru s puno manje sunca, oni su skoro pa bez lišća..pauziraju.
Prije nekih mjesec dana preselila sam ih u veće teglice, ali doslovno humano preselila bez da im diram korijenje, samo sam im dodala supstrat koji je bio potreban za ispuniti teglicu. Uz supstrat koji sam im dodala, dodala sam i granule gnojiva s postepenim otpuštanjem (samo veliki koji nisu izgubili lisnu masu), a zalijevam ih na kapaljku kad teglica potpuno olakša. Ni tada ne dobiju puno, ustvari, uzmu si preko glinenog tuljka koliko im treba. Na proljeća svi adeniumi sele u adekvatne teglice koje su mi poklonile drage forumašice CIF-a
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Uvijek od tebe naučim nešto novo.
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
O, da, puno si mi bila od koristi, kao i svima nama adenioljupcima.
![]() Da nije bilo tvojih i Pinusovih savjeta, teško da bih kojeg bebača uspjela održati na životu. Hvala vam na tome! I ja sam izgubila dva bebača i to kultivar Viva Las Vegas. Izgleda da je taj kultivar najosjetljiviji - zadnji su niknuli, najslabije se razvijaju i najbrže ugibaju. Ostali zimuju na polici u razredu jer je tamo toplo i ima dosta svjetla. Među njima su i neki preživjeli iz sjemena koje si mi ti poslala, ali pojma više nemam koji su ti. Nisam ih još pincirala, strah me, ali mislim to ipak uskoro napraviti. ![]() ![]() ![]() ![]() Ovome na donjoj slici sam nepažnjom zakinula listić. Kad se osušila tekućina koja je iscurila, pocrvenila je. Jadnik, kao da je krvario. ![]() Sljedeći na slici nije uopće spavao, stalno pušta nove listiće, a u istim je uvjetima kao i ostali. ![]() Evo ga još jednom u društvu s uspavanim ljepotanom, sijanim istoga dana, isti kultivar, uzgajan u istim uvjetima. ![]() Moram se pohvaliti da sam naručila još po pet sjemenki od sljedećih kultivara: Novi hibrid "6" by Mr. Ko ![]() Aqsa ![]() Border Gem ![]() Blade Runner ![]() Cellona ![]() Držite mi palčeve da ih uspijem uzgojiti. |
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Bebolina, savjet je odličan. Na dnu caudexa što bude bijelo je vjerojatno od zalijevanja i vode što dodiruje caudex. Svoje od početka zalijevam na žlice okolo caudexa po mogućnosti da ga ne zalijem iako sve ovisi o zemlji koliko brzo upija vodu. Do sad sam 3 puta direktno zalila iz flašice, e tu se onda hoće pošteno natopit jer zemlja ne može tako brzo upit, pogotovo ako je jako suha.
|
|
![]() |
|
Muku mućim s ova dva kultivara već mjesecima. Pružaju otpor, nikako da se zakorijene
Ovaj s lijeve strane je na dodir mekan dok je ovaj desni čvrst, kao da se redovito hrani iz korijena, ali da s njim nešto nije u redu vidi se po golim granama. |
|
![]() |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Andina, prekrasna kolekcija
![]() Krasni su, moji su te veličine ![]() 2 slika, onaj u sredini što se krivi, imam takvoga, stalno ga ispravljam al on je uporan, sad sam odustala, nek raste kako mu paše. kad su tvoji sijani? Držim fige za nove kultivare!! |
|
![]() |
|
@Andina
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Bebolina, mislim da bi pomogao onaj nisko temperaturni grijač da ti se adeniumi lakše ukorijene. Uz svjetlo trebaju i tople noge.
Andina kod tebe prava farma adeniuma. Vidim da su ti svi jedri i zdravi. Samo da su još malo deblji. Svoje sijance sam gnojio preko ljeta prilikom svakog zalijevanja. |
|
![]() |
|
@Pinus
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sijala sam u siječnju, svibnju i kolovozu prošle godine, no jedino se na ovima zadnjima vidi da su manji. Razlika od četiri mjeseca kod onih starijih uopće se ne primjećuje. A što se tiče ovih koji se krive, meni su oni baš najzanimljiviji. Uopće ne želim uzgojiti uspravnu biljku jer mi je njezin kaudeks i neobičan habitus upravo to što mi je najinteresantnije. Naravno, veselim se i lijepim cvjetovima (jednoga dana). ![]() Bebolina, uopće ne sumnjam da ćeš i ovog tvrdoglavog natjerati da se predomisli. Već u proljeće bit će pun cvjetova! ![]() |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 239240241242243 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |