Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 94> |
Korisnik | |
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
majda, zuris s pelargonijama....nije jos vrijeme....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
ne znam koliko bi stavila, pa me to muči! :) a, što se može dogoditi ako prerano krenem? neću im dopustiti da cvjetaju...samo želim da se razgranaju grane i da ima više listova...sada imau jedva po 2...
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
I ja sam iz Osijeka i neznam šta bih ti savjetovala , ali čini mi sa po vlastitom iskustvu da je za naše podneblje rano za prihranu. Pazi da ih ne pregoriš. Ako se već odučiš za to stavi vrlo blagu smjesu. Postoje ovdje pametnije glave od moje pa će ti možda dati bolji savjet.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Iz Osijeka sam :) ja bi prihranila pelcere prošlogodišnje....stoje mi u prozoru i na toplom i otkad sam im otkinula vrh...valjda na svaka 2 cm tjera pupić! :) ja ću ih ipak početi prihranjivati jer bi htjela da što prije potjeraju...pa da mogu vrhove otkidati i da mi budu što gušći kad ih budem presađivala! :) nabavila sam NPK 15-15-15...samo još da znam koliko smijem staviti u vodu :D
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
stavi ispod naznaku odakle si ...pa nam je lakse
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
ja bih ti drage volje odgovorila, ali ne znam gdje si....naime, po meni je za kontinent i pelargonije prerano....u dalmaciji vec krecu, ali ovdje.....po meni prerano..
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Nadam se da će mi netko odgovoriti do nedjelje jer ih onda namjeravam prihraniti
![]() |
|
![]() |
|
Poslikat ću ih kad stignem :) gledala sam baš danas...negdje prije tjedan dana, možda par dana više sam posjekla vrhove i danas sam vidjela svjetlo zelene točkice po ostatku stabljike, stižu pupići :D :D
p.s. nabavila sam gnojivo NPK 15-15-15...kako da odredim koliko da stavim npr na 3 litre? |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
majdaaa daj sliku da ih vidimo.
|
|
![]() |
|
Hm, ovi moji su pelceri od ljeta...prihranjivala sam ih u ljeti kad su već pustili korjenje i onda nisam do prije tjedan dana i to jako malo....ipak ću ih ja prihraniti...stvarno mi jadno izgledaju...pogotovo ovi puzavi jednostruki
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
biljke ukoliko je sadita u supstrat i u malenu posudu mora se prihranjivati od samoga početka, na početku za korijen tj. ukorijenjavanje pa za rast, za stvaranje pupova i na kraju za cvat.
ovo sve na početku nije vaša briga ukoliko kupujete gotove sadnije.
ukoliko ih kupujete, vasa nova biljka je veci dio procedure (onaj kompliciraniji dio) prošla. samo ju trebate posaditi u zemlju za cvijeće - supstrat i nakon 10-tak dana krenuti sa prihranom, na pocetku jednom tjedno a kasnije i dva puta. i naravno najvažnije je redovito umjreno zalijevanje.
to znaci da treba zaliti biljku ovosno o vremenskim uvijetima i zahtjevima biljke za vodu. tj. trebate zaliti biljku onoliko koliko je potrebno da supstrat nakon 24h tj do novog zalijevanja bude blago vlazan, skoro pa suh. ALI NE SUH!!!!!
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Majdaaa s prehranom bih pričekala, ako su posađene u svježi supstrat, u pravilu one imaju hranjiva u zemlji za otprilike mjesec dana kad krenu intezivno rasti, a to nije još , ipak se tek sada bude
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Hvala Vam na odgovoru! :) i još samo jedno pitanje...kada početi prihranjivati?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
sa KAN-om nemojte zalijevati biljke jer će vam od toga uginuti cvijeće sigurno. kan je drugaciji dušik. njega se stavlja u malim kolicinama jedna žlicica na 10 litara, i odmah nakon toga se ispire sa čistom vodom.
ali to ne preporučam jer može naštetiti biljkama i spaliti vam sve cvijeće a to zaista ne želite
|
|
![]() |
|
Hvala! :)
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
sjeverozapadna strana je ok. pogotovo u zadnjih par godina kada sunce pece ko blesavo...
za gnojivo
uglavnom piše na pakovanju koliko ide gnojiva u vodu. ima ili omjer ili gramaža. kada nabavis javi sta pise pa ti pomognem. uglavnom jako tesko da možeš ubiti biljku sa gnojivom
|
|
![]() |
|
ma, neću ih više prihranjivai...razvodnila sam jako gnojivo...počeli su pupići za listiće tjerati prije nego sam ih polila, a kako su mali i jadni...i još sam im podrezala vrhove...pa da imaju snage :D Dok sam sad guglala skužila sam da je KAN gnojivo sam dušik...a, netko je gore napisao da je u početku bolje zalijevati s gnojivima koji imaju više dušika...Mogu li ih s time zaliti ili? Kada da ih počnem prihranjivati redovno?
|
|
![]() |
|
ne znam majda gdje si....ali rano ti je za napredovanje pelcera
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Moli pelceri su baš nekako štrkljavi i prihranila sam ih malo prije tjedan i pol..nadam se da će nadoći! :)
|
|
![]() |
|
e da i pitanje...jel imate iskustva sa sadnjom na sjeverozapadnoj strani?
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |