Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 43> |
Korisnik | |
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
stefica n,imam ga i ja i isto je rezan kao tvoj i ponovo raste.A jedan od prije mi propao nakon reza kao Natalijin,pa ti sad znaj.Meni se čini da je kod vas super ponuda subotom,sudeći po novitetima.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Sara,da ponova je,subota je pa se mora na pijacu.
Natalija,tri su grane i sve tri su već skraćene a ovo su sve mladice koje rastu iz starih grana.U sredini slike vidi se gdje je rezano. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mogao bi biti Senecio mandraliscae
nemoj ga slučajno kidati, ja sam svoga (jako sličnoga) tako uništila - kad sam ga dijelila na način da sam ga kratila, kao vrh ću zapelcati pa propalo i meni i osobi kojoj sam ga dala |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...štefice, jel i ovaj ponova
![]() ![]() ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
hvala Miss M.
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Ovo tri su euphorbie, a ovo pored ove crvenkaste mammillaria gracilis
|
|
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
i dal možda znate dal koji od njih cvate??
|
|
![]() |
|
bok društvo! jučer dofurala ove malce doma pa me zanima dal mi možete odrediti ID da znam kak brinuti za njih..hvala :)
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ivane, na žalost, ovo kod tebe je bojano !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
IvanOs ![]() Već proklijao ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 07 Veljača 2010 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 162 |
Bolje biciklom u ribolov nego mercedesom na posao. |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
treba staviti natpis " prste k sebi"
|
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
taj fini bijeli prah po listovima je specifičan i za neke senecie, crassule, dudleyu brittonii, kalanhou tyrsifloru...
dovoljno ih je taknuti prstom pa da ostane trag, da se taj prah skine i nagrdi ih kao prah na krilima leptira ko zna koliko ljudi se nije moglo oduprijeti porivu da "podraga" i opipa cotyledon na ivanovoj slici |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Aralija prekrasan ti je,uostalom svi tvoji sukulenti su u odličnom stanju.
![]() |
|
![]() |
|
Mladi izboji su uvijek svjetliji i nježniji, kasnije će i oni dobiti tu boju, tj. prah, kako kažeš.
Ovaj tvoj Aralija, baš dobro izgleda. |
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Natalija je u pravu, nedostatak sunca je uzrok što te fine presvake nema na njemu, evo za usporedbu moga koji ima dovoljno svjetla i cijeli dn sunca kad ga ima, na hladnijem je, nije se puno izdužio a ni narastao, ono što je naraslo nema praha na vrhovima tek se stvara od početka lista ide to sporo do vrha
![]() ![]() veliki je odsjaj sunca jutros pa je zato tako magličasto |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
ma da, takvi su sada svi po trg. lancima, valjda zbog zimskog doba i umjetnog svjetla, tj. nedostatka sunčeve svjetlosti
a taj izdužen rast se lako rješi - odreže se taj izduženi dio i biljka počne puštati nove izboje u pazušcima postojećih listova - provjereno ove jeseni sam si uzela c. undulata, iako sam rekla da neću više jer su mi već 2 propala ljetos ali bio je na akciji pa nema velike štete i, stavim ga na kuhinjski prozor, da ima maximum svjetla koje mogu obezbjediti u zimskim uvjetima čuvam ga, pazim... jednom mi se teglica srušila, pokidalo se par listova, naravno da je i taj izduženi dio puknuo već sam si rekla - e ovo ti je zadnji, kad nakon nekog vremena, primjetim te nove izboje... rješila sam izduženi rast i, ako poživi, dobiti ću kompaktniju biljku |
|
![]() |
|
Čak mislim da je negdje naglo rastao, pa nije stigao dobiti tu specifičnu boju. Djeluje mi malo izdužen, rijetkih listova, što je karakteristično za nagli rast.
|
|
|
|
![]() |
|
glikica je u pravu, to je cotyledon undulata,
na slici se ne vide ostaci te umjetne boje, mada se vidi da je skinut sloj koji je specifičan za neke sukulente, kao fini bijeli prašak, to nije umjetno, a skida se samim dodirom prstiju (masnoća, znoj...) zato i je tako zelen, a ne "bjelkast" |
|
![]() |
|
liči mi na cotyledon, al mi čudna boja, on bi trebao sav biti plavo-sivo-srtebrene boje.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |