Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mammillaria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mammillaria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 23>
Korisnik
Poruka
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2013 u 17:54
krasni cvjetići, Pinus.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2013 u 18:30

Male mamilarije sa velikim cvijetom: Mammillaria sanchez-mejoradae
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2013 u 18:49
Cvijet kao ona veliki
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2013 u 15:02

mammillaria guelzowiana
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2013 u 15:08
Gdje nađe ovu ljepoticuTongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2013 u 15:23
Pinus, krasne tri čupavice
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2013 u 22:26

Mammillaria spinosissima "un pico"
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2013 u 22:30
Pinus kod tebe sami kapitalci, preljepi su.
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2013 u 17:09
pinus...ova djelzje tako elegantno i profinjeno
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2013 u 16:02
ajme, mammillaria guelzowiana, jedva cekam cvjetove, njeni su mi jedni od najljepšihThumbs%20Up
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2013 u 23:10
Pinus, koje su ti dimenzije ovih zelenih posudica ?
To su one sa nogicama ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2013 u 08:55
Originalno poslano od člana kikach kikach napisao:

ajme, mammillaria guelzowiana, jedva cekam cvjetove, njeni su mi jedni od najljepših
kikach, mislim da veći i ljepši cvijet od mammillaria guelzowiana nema niti jedna druga mamilarija. m. guelzowiana sam imao namjeru kupiti ove god. no ove guelzowiane sa slike sam dobio od jednog zagrebačkog hobista kaktusara. Te mamilarije su njegov uzgoj iz sjemena. Gospodin povremeno dolazi sa svojim kaktusima na Floru, pa koga zanimaju mamilarije, Flora je pred nama.

Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Pinus, koje su ti dimenzije ovih zelenih posudica ?To su one sa nogicama ?

Da ,da, to su posudice sa nogicama kupljene u mbm, Lučko, (3 kn/kom). Dim 15 X 15 cm visine 9 cm. Posude su bez rupa na dnu ali pošto su plastične nije teško da sama izbušiš rupe. Svrdlo za drvo prolazi kroz plastiku kao kroz maslo.   
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2013 u 17:15
ponovila sam se s par kaktusa, s ovom mammillariom sam najponosnija, ne mogu docekati cvijet!!

mammillaria boolii

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2013 u 17:36
imati će krasan vjenac cvjetića
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2013 u 21:37
Originalno poslano od člana kikach kikach napisao:

ponovila sam se s par kaktusa, s ovom mammillariom sam najponosnija, ne mogu docekati cvijet!!

mammillaria boolii

Ako je nepresadiš u porozniji supstrat mogla bi ostati bez nje ta mammillaria ima repasti korijen i vrlo je osjetljiva na višak vode.
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 20:36
hvala ti puno Miss M. cim malo zatopli presadit cu ju, nekako me strah sada..
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2013 u 11:53

Članak o mammillaria teresae iz časopisa „Kaktus“ društva prijatelja cvijeća i zelenila Zagreb. Obratite pažnju što piše u zadnje dvije rečenice o klijavosti sjemena. Dali bi to moglo biti točno ?
Na vrh
Mezcal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mezcal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2013 u 15:57
Pa, ja mogu da poverujem u to. Clanak je verovatno pisao neki pravi znalac, tako da pretpostavljam da zna sta prica:)
Ali Mammillaria Theresae je predivna...tiha patnja svakog kaktusara:D
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2013 u 16:15
Mezcal, to je pisano 15 tak godina nakon što je mamlarija tereza otkrivena. To je vrijeme bez interneta. Sumnjam da su već tada u bivšoj Yu. sijali sjeme m. theresae, ili se varam ? Tko zna možda ta tvrdnja ipak stoji , meni neznalici je to malu neobično.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2013 u 16:41
Nisam baš primjetio na ovoj temi nekaj o Mammillarii gracials! meni je super biljka i lako se razmnožava!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.