Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 80> |
Korisnik | ||
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Brugmansije se režu tek kad se deblo-grana ( kako hoćeš zvati ) razdijeli i formira slovo y, jer tek nakon toga počinju cvasti. Znači da formiraju cvijet samo na tim granama nakon y. Ako hočeš da ti ne izraste visoka onda joj poreži vrh, istjerat će grane sa strane ali ako imaš mjesta nemoj ju rezati- naročito ako ju možeš preko zime pustiti vani. Moja narančasta koja je bila u zemlji pored šume izrasla je ovo ljeto u pravog diva- višlja je za par cm od plafona- ja ću ju morati rezati zbog spremanja... a ti to ne moraš.
![]() |
||
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Izgledaju jako zdravo ali bi ih skratila da dobiju više grana pošto imaju samo jednu , da li će one pustiti sa strane debla koji je poprilično debeo, neznalica sam, i početnik u njihovom uzgoju pa pitam ???????
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
A,zašto bi ih skratila?Ako su zdrave i lijepe,nemoj ih skraćivati,brže će cvjetati.Ja svoje skraćujem samo kada moram,u jesen zbog nedostatka prostora, u proljeće samo ako su se posušile na vrhovima ili ako ima umrlih grana,samo zbog toga.Ako nemaš razloga,onda nemoj da ih skraćuješ,to ti je moj savjet :) Ako već želiš onda to uradi po volji,onoliko koliko bi ti volila da ti budu visoke ili niske..
I zavidim ti,što ih možeš ostaviti vani preko zime...Eh,to bi mi skratilo punooo posla,ta toplija klima : D |
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Alisa posađene su lani od reznice koja je pustila žile u vodi nisu cvjetli i imaju samo jednu granu, na vrhu su potjerale listiće a visoke su oko 80 cm, prezimile su ispod balkona znači vani, na koliko da ih skratim????????
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
Aralija nije kasno za orezivanje.Ja svoje orežem kada ih iznosim iz podruma u proljeće.Orežem ih u jesen tek ako baš moram(zbog nedostatka prostora za zimovanje ili da nekome poklonim reznice),a u proljeće ih friziram isto tako po potrebi.Neće im smetati,samo nemoj rigorozno da ih šišaš ako ne moraš..
Bebolina,bravo za onaj divni plavi cvijetić! ![]() |
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
Bebolina tvoje izgledaju odlično , moja jedina još spava , orezat ću je uskoro kad još malo otopli kaod nas na kontinentu..
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Ja sam moje orezala pred zimu prije unošenja u podrum
|
||
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Vidim Bebolinine su obrezane, da li je sad kasno da ih obrežem ????????
|
||
|
||
![]() |
||
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
|
Bebolina i Kamenjar - zar ih je kod vas potrebno zimi spremiti u kuću? Moja je uvijek u dvorištu.
|
||
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
||
![]() |
||
|
Bebolina odlično izgledaju!!Vjerum da će biti prepune lijepih cvijetova,ove sezone!!I moje su još u podrumu,juče sam ih zalila malo.Trebat će dosta vremena da krenu..Mak upravu si,reznica ima listove uz korijen ali ima i listove na vrhu :) Ovo gnojivo osmocote po meni je odlično za sve cvjetajuće biljke.Malo je skuplje engo druga gnojiva ali i duže djeluje..Ja ga za ruže koristim,morat ću ove godine uzeti novu turu jer mi je nestalo.Godinama uzimam Kan,osmocote i plantela eko gnojivo.Zadovoljna sam..
|
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
|
E sad znam, djeluje na dugi vremenski period. I ja sam ga prošle godine koristila.
|
||
![]() |
||
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
|
ma znam za to (pise na kutiji ![]() ![]() ![]() |
||
pozdrav iz Zlatne doline
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
|
zgodno....ja se cak drzim onoga: "subota je dan za substral"....sjecate se reklame?
|
||
pozdrav iz Zlatne doline
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
|
Zbilja odlično izgledaju, sve pohvale.
Što se tiče prihrane ja ne znam kakva je ta što ti koristiš, ali je vjerovatno u redu. Ma znam ja da će te biljke biti savršene ![]() |
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
![]() |
||
|
Imala sam d koga naučiti kako s njima, zato su takve kakve jesu
![]() @makk, klikni 2X na fotku, bolje ćeš vidjeti kako izgledaju
![]() Posadila sam ih u dosta tešku zemlju u koju sam ubacila po šaku osmocote gnojiva, tako da će sa svakim zalijevanjem dobiti hranjiva, a kan će dobivati jednom tjedno kako savjetuje alisa. Čim počnu jače vrućine, zabost ću u svaku teglu glineni tuljak na boci od dvije litre, tako da im vlage nedostajati neće
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |