Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trublje - brugmansije
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trublje - brugmansije

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 80>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 23:05
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Alisa posađene su lani od reznice koja je pustila žile u vodi nisu cvjetli i imaju samo jednu granu, na vrhu su potjerale listiće a visoke su oko 80 cm, prezimile su ispod balkona znači vani, na koliko da ih skratim????????

Brugmansije se režu tek kad se deblo-grana ( kako hoćeš zvati ) razdijeli i formira slovo y, jer tek nakon toga počinju cvasti. Znači da formiraju cvijet samo na tim granama nakon y.
Ako hočeš da ti ne izraste visoka onda joj poreži vrh, istjerat će grane sa strane ali ako imaš mjesta nemoj ju rezati- naročito ako ju možeš preko zime pustiti vani.

Moja narančasta koja je bila u zemlji pored šume izrasla je ovo ljeto u pravog diva- višlja je za par cm od plafona- ja ću ju morati rezati zbog spremanja...
a ti to ne moraš.    smile78
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 22:40
Izgledaju jako zdravo ali bi ih skratila da dobiju više grana pošto imaju samo jednu , da li će one pustiti sa strane debla koji je poprilično debeo,  neznalica sam, i početnik u njihovom uzgoju  pa pitam ???????
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 22:31
A,zašto bi ih skratila?Ako su zdrave i lijepe,nemoj ih skraćivati,brže će cvjetati.Ja svoje skraćujem samo kada moram,u jesen zbog nedostatka prostora, u proljeće samo ako su se posušile na vrhovima ili ako ima umrlih grana,samo zbog toga.Ako nemaš razloga,onda nemoj da ih skraćuješ,to ti je moj savjet :)  Ako već želiš onda to uradi po volji,onoliko koliko bi ti volila da ti budu visoke ili  niske..
I zavidim ti,što ih možeš ostaviti vani preko zime...Eh,to bi mi skratilo punooo posla,ta toplija klima : D
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 19:12
Alisa posađene su lani od reznice koja je pustila žile u vodi nisu cvjetli i imaju samo jednu granu, na vrhu su potjerale listiće a visoke su oko 80 cm, prezimile su ispod balkona znači vani, na koliko da ih skratim????????
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 16:10
Aralija nije kasno za orezivanje.Ja svoje orežem kada ih iznosim iz podruma u proljeće.Orežem ih u jesen tek ako baš moram(zbog nedostatka prostora za zimovanje ili da nekome poklonim reznice),a u proljeće ih friziram isto tako po potrebi.Neće im smetati,samo nemoj rigorozno da ih šišaš ako ne moraš..

Bebolina,bravo za onaj divni plavi cvijetić!Clap
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2013 u 07:06
Bebolina tvoje izgledaju odlično , moja jedina još spava , orezat ću je uskoro kad još malo otopli kaod nas na kontinentu..
belica,zagreb
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 22:05
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Vidim Bebolinine su obrezane, da li je sad kasno da ih obrežem ????????
Pričekajmo @makk i @alisu za odgovor na tvoje pitanje.
Ja sam moje orezala pred zimu prije unošenja u podrum
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 22:02
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Bebolina i Kamenjar - zar ih je kod vas potrebno zimi spremiti u kuću? Moja je uvijek u dvorištu.
Lani sam se po prvi puta susrela s tim biljkama, nisam ih ostavila vani jer me bilo strah izgubiti ih. Vani je ostala samo jedna biljka koju sam žrtvovala zbog pokusa, ta je najjača od svih ostalih. Na jesen unosim samo one s nižim pragom tolerancije na zimu.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 21:21
Vidim Bebolinine su obrezane, da li je sad kasno da ih obrežem ????????
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 19:07
Bebolina i Kamenjar - zar ih je kod vas potrebno zimi spremiti u kuću? Moja je uvijek u dvorištu.
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2013 u 09:25
Bebolina odlično izgledaju!!Vjerum da će biti prepune lijepih cvijetova,ove sezone!!I moje su još u podrumu,juče sam ih zalila malo.Trebat će dosta vremena da krenu..Mak upravu si,reznica ima listove uz korijen ali ima i listove na vrhu :) Ovo gnojivo osmocote po meni je odlično za sve cvjetajuće biljke.Malo je skuplje engo druga gnojiva ali i duže djeluje..Ja ga za ruže koristim,morat ću ove godine uzeti novu turu jer mi je nestalo.Godinama uzimam  Kan,osmocote i plantela eko gnojivo.Zadovoljna sam..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2013 u 22:07
E sad znam, djeluje na dugi vremenski period. I ja sam ga prošle godine koristila.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2013 u 21:10
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Originalno poslano od člana Monna Monna napisao:

zgodno....ja se cak drzim onoga: "subota je dan za substral"....sjecate se reklame?
@Monna, ovo je gnojivo u granulama koje postepeno otpušta svakim zalijevanjem i to punih pola godineWink

ma znam za to (pise na kutijiWink)....nego hocu reci da substral najcesce koristim kao gnojivo uopceWink... i uvijek subotom...Big%20smile
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2013 u 21:07
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

sto god tvoje ruke dotaknu u balgo se pretvara ,ovo je predivno bebolina
Hvala na komplimentuEmbarrassed
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2013 u 21:07
Originalno poslano od člana Monna Monna napisao:

zgodno....ja se cak drzim onoga: "subota je dan za substral"....sjecate se reklame?
@Monna, ovo je gnojivo u granulama koje postepeno otpušta svakim zalijevanjem i to punih pola godineWink
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2013 u 21:02
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2013 u 20:49
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

Zbilja odlično izgledaju, sve pohvale.
Što se tiče prihrane ja ne znam kakva je ta što ti koristiš, ali je vjerovatno u redu.
Ma znam ja da će te biljke biti savršene
To je toWink
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2013 u 20:37
Zbilja odlično izgledaju, sve pohvale.
Što se tiče prihrane ja ne znam kakva je ta što ti koristiš, ali je vjerovatno u redu.
Ma znam ja da će te biljke biti savršene
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2013 u 20:06
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Dio moje velike ekipe je danas izašao iz zimovalištaLOL

sto god tvoje ruke dotaknu u balgo se pretvara ,ovo je predivno bebolina
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2013 u 19:16
Imala sam d koga naučiti kako s njima, zato su takve kakve jesusmile78
@makk, klikni 2X na fotku, bolje ćeš vidjeti kako izgledajuThumbs%20Up
Posadila sam ih u dosta tešku zemlju u koju sam ubacila po šaku osmocote gnojiva, tako da će sa svakim zalijevanjem dobiti hranjiva, a kan će dobivati jednom tjedno kako savjetuje alisa. Čim počnu jače vrućine, zabost ću u svaku teglu glineni tuljak na boci od dvije litre, tako da im vlage nedostajati nećeApprove
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 80>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.