Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 181182183184185 381>
Korisnik
Poruka
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 20:14
I kod nas je svaki puta drukčije..
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 20:17
Mrkvu flakee sijem svake godine, bude duplo krupnija od nantes i puno bolje se čuva preko zime...
Dugo već ne mogu naći sjeme mrkve braunschweiger, to je najbolja mrkva ikad izmišljena!
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 20:20
Dadinice, kakva je to mrkva braunschweiger?
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 20:20
Dadinice sto me obradova,ja bas volim ogromne mrkve barem mogu svasta onda radit sa njima.
evo sad sam isla vidit moje proslogodisnje sjeme i vidim sijala sam i ja tu nantes,a d ane znam koju sam hehe.kod mog oca ta nantes bila divovska,znaci ako joj pruzis extra uslove moze svaka bit koliku zelis.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 20:32
Oblikom slična flkee mrkvi, hoće reći repastog oblika- široka gore, špicasta dolje, tamnija i slađa od flakee.

Pustolovko ja te pitala za pastrnjak, a ti ništa...
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 20:33
Točno tako Pustilka, ako imaju dobre uvjete mogu biti jako krupne..Moja mama jedne godine imala mrkvu, bila je debela kao repa!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 20:34
Joj gdje Dadinice ,ne vidim to pitanje?
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 20:38
Aa vidila na prosloj stranici sto sam propustila.pa hajd dogovorimo se za razmjenu.samo sacekat cemo da ja odem do poljo.apoteke da vidim imal pastrnjaka tu,danas sam u supermarketu ova sjemena nasla.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 20:45
Važi!
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:12
Sutra sijem krastavce...staru sortu!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:15
rano Fiki stvarno:sad se sije mrkva,cvekla,spinat,lukovi.al ti znas svoje opet.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:17
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:19
Zar sam nesto smijesno rekla ?
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:23
Yes....:))))))))))) Kod mene je jako toplo.....ja sam pod utjecajem Izmjenjeno jadranske klime...! Kod mene nema mraza već 20 dana!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:25
Aha tako znaci.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:25
Danas temp. bila 18 C
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:26
Kod nas bile pocele da padaju one babine huke i prestale.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:28
Gibam!!!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 00:08
Spavaliceeee!
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 01:50
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Mrkvu flakee sijem svake godine, bude duplo krupnija od nantes i puno bolje se čuva preko zime...
Dugo već ne mogu naći sjeme mrkve braunschweiger, to je najbolja mrkva ikad izmišljena!
Mr.%20Carrot%20-%20A%20photo:%20Mr%20Carrot%20mr__carrot_gif.gif

Da vas pozdravim curke i dečki, evo me u kasne sate da vas pozdravim i zaželim uspješnu sjetvu..Pustili..ako kaj trebaš..reci..pa ti šaljem...Smile 
Shockeddadinice, nsam nikad čula za tu sortu mrkve, a barem ih 20 znam.Baš čudno znam za naziv lukaZwiebelsamen Braunschweiger, jer sam ga uzgajala..evo tražim već sat vremena po netu tu tvoju mrkvicu i 0 bodova.Imaš možda slikicu te mrkvice, baš me zanima koja je,

Inače uz nantes mrkvu obavezno sijem Chantenay, lako raste u teškom tlu,slatka i hrskava, obožavam je.

Oxheart potjeće iz 1884 godine, meni je najbolja mrkva od svih naranđastih  uz chantenay, ostavila sam je u zemlji dobar dio da mi ode u sjeme jer je nema više za nabaviti.debelog je sočnog, slatkog korijena i lako se vadi iz zmlje, dospije taman na jesen kad potrošim ove druge za vegetu.

Yellowstone  isto nezaobilazna mrkvica, sastavni dio moje vegete, obavezna u jelima sa žlicom, slatka, mirisna...izvrsna:)

Kuttinger--e ovu ću sada prvi puta sijati, to je stara švicarska sorta izuzetno finog mirisa i arome, jedva dođoh do nje.

A cikla..uvijek  u mom vrtu:cilindra,

Detroit

Golden" žuta cikla iz1828SmileA ovu bih željel u skorije vrijeme nabaviti, isto je stara

sorta

Tonda Di Chioggia

Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 181182183184185 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,844 sekundi.