Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 196197198199200 381>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 17:58
..evo još noćas sam izrazila želju za žutom ciklom  da bih je rado imala...i evo..danas dobijem lijepu, debeljuškastu kovertu sa raznim sjemenjem i među njima "burpees golden" cikla, joj kako sam sad sretna, nemate poima.Tongue

Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 17:58
pustolov upavu si.moram se više družiti s iskusnim ljudima.do sada je moja mama radila u vrtu,a ja oko cvijeća.sad je ona bolesna pa ja moram i u vrt.ako toliko stvari naučim bit će to pravo zadovoljstvo
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 17:49
..dadinice,,,nemam tu mrkvicu...vidiš, x puta sam je htijela nabaviti al me uvijek sprijećavala jedna činjenica o njoj, a to je da je finija samo kad je kuhana, a ja volim grickati sirovu mrkvicu.Ja sam ti ki zecLOL

Pustili...ak ne nađeš, bum ti ja poslala, vidjela sam da ima za kupiti sjeme, al nisam kupovala jer imam nešto još malo svojega, a ak ne nađem , odvojim ti malo od moje hrpice...heheheh.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 17:15
Wiz, imaš li možda sjemena "Atomic" mrkve, one crvene?
Baš bih ju htjela probati posijati...
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 17:13
Pozdrav Wiz!
Mrkvicu o kojoj sam pisala sam donosila iz Mađarske, sada se ne smije....
Chantenay sijem, skoro svake godine, tvrdoglava ja, ali ne bude mi baš naj-naj... ne odgovara joj naša laporasta zemlja.
Inače zelen svu sijem u bar 3 vrste, pa koja "opali". Lane mi je od sve mrkve najbolja bila "Detroit", a svi se žale da je nikakva... pa ti sad znaj.
Peršin mi najbolji bude "Bardoviški" a ove godine ga ne mogu naći... baš se ljutim na te naše trgovce što svake godine imaju neki drugi, suženi asortiman.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 14:30
hehe Ajama zato dodji cesce ovdje da vidis kakvo blago mi imamo od vrtlarice nase viz.ja cim vidim ove njene slike raznih sorti iste biljke razbolim se od maste. Viz sad mi samo fali taj pastrnjak,al nisma jso sve obisla da viidm jel ga kod nas prodaju.ja cu isto dvije vrste mrkve sijati zbog bio vegete.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 07:41
o moj bože.mislila sam da znam ponešto o vrtu,ali vidim da je to jako malo
wiz ti si prava enciklopedija.ja sadim uvijek nantes mrkvu,a ostalo povrće uglavnom po slikama na vrećici.oh....krećem u izviđanje cijele teme.puno se tu da naučiti
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 06:22
Tko će donijeti hrpu zanimljivih biljčica i informacija o njima nego naša Wiz!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 01:50
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Mrkvu flakee sijem svake godine, bude duplo krupnija od nantes i puno bolje se čuva preko zime...
Dugo već ne mogu naći sjeme mrkve braunschweiger, to je najbolja mrkva ikad izmišljena!
Mr.%20Carrot%20-%20A%20photo:%20Mr%20Carrot%20mr__carrot_gif.gif

Da vas pozdravim curke i dečki, evo me u kasne sate da vas pozdravim i zaželim uspješnu sjetvu..Pustili..ako kaj trebaš..reci..pa ti šaljem...Smile 
Shockeddadinice, nsam nikad čula za tu sortu mrkve, a barem ih 20 znam.Baš čudno znam za naziv lukaZwiebelsamen Braunschweiger, jer sam ga uzgajala..evo tražim već sat vremena po netu tu tvoju mrkvicu i 0 bodova.Imaš možda slikicu te mrkvice, baš me zanima koja je,

Inače uz nantes mrkvu obavezno sijem Chantenay, lako raste u teškom tlu,slatka i hrskava, obožavam je.

Oxheart potjeće iz 1884 godine, meni je najbolja mrkva od svih naranđastih  uz chantenay, ostavila sam je u zemlji dobar dio da mi ode u sjeme jer je nema više za nabaviti.debelog je sočnog, slatkog korijena i lako se vadi iz zmlje, dospije taman na jesen kad potrošim ove druge za vegetu.

Yellowstone  isto nezaobilazna mrkvica, sastavni dio moje vegete, obavezna u jelima sa žlicom, slatka, mirisna...izvrsna:)

Kuttinger--e ovu ću sada prvi puta sijati, to je stara švicarska sorta izuzetno finog mirisa i arome, jedva dođoh do nje.

A cikla..uvijek  u mom vrtu:cilindra,

Detroit

Golden" žuta cikla iz1828SmileA ovu bih željel u skorije vrijeme nabaviti, isto je stara

sorta

Tonda Di Chioggia

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 00:08
Spavaliceeee!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:28
Gibam!!!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:26
Kod nas bile pocele da padaju one babine huke i prestale.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:25
Danas temp. bila 18 C
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:25
Aha tako znaci.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:23
Yes....:))))))))))) Kod mene je jako toplo.....ja sam pod utjecajem Izmjenjeno jadranske klime...! Kod mene nema mraza već 20 dana!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:19
Zar sam nesto smijesno rekla ?
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:17
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:15
rano Fiki stvarno:sad se sije mrkva,cvekla,spinat,lukovi.al ti znas svoje opet.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 23:12
Sutra sijem krastavce...staru sortu!
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2013 u 20:45
Važi!
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 196197198199200 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,641 sekundi.