Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pa tko bi to u današnje vrijeme nosio! žena prije nije smjela da joj itko vidi kosu osim muža.rusinke su imale fićule "za svaki dan" izrađene od domaćeg platna malo ukrašene vezom, i svečane kao ova na mojoj slici.
prvu fićulu je dobila na svojoj svadbi, i to joj je svekrva stavljala poslije pola noći. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Svestranost je tvoje drugo ime,odusevljena sam sa vidjenim.....svaka cast
![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Mari, anđelkad hvala!
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
drago mi je bucka.
nadam se da će biti slika vrt mi je oživio, sve je napupalo i sve preživilo osim moje male jetrenke koja se ove godine ne pojavljuje a već je trebala cvjetati. jež je napustio svoju kućicu i iza sebe ostavio samo udubljenje gdje je spavao. zimski jasmin je ove godine prekrasan,žut i pun pčelica. baš se radujem proljeću |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
U selu Josipovac kod Đakova ( Slovaci žive u Josipovcu ) udane žene imaju sličnu ...... Sada nose samo za folklorne priredbe.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
korjenko,
to je snimano prije dosta godina, baka je iz Petrovaca, a iz tog sela je i čordaš -kaktusar |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Jao meni,za to treba imati zdravo srce.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
Mislim da su svi ljubitelji cvijeća u duši veliki kreativci. Pitanje je samo koliko će tko to znati iskazati. A ko tebe se to jako lijepo stopilo, ljubav prema cvijeću i ljubav prema kreativnom izričaju. Zato se jako radujem novim slikama. |
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Draga Slavujka, vrijedna si i puna energije!
A fićula - jel bi to bila kao naša međimurska poculica!?
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Slavuj oduševljena sam tvojim ručnim radovima i aranžmanima
![]() Tvoja kreativnost nema granica!!!! |
|
![]() |
|
Aidazg ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 151 |
predivan vrt! čestitke!
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
bravo slavujček baš si svestrana i dobro je da to koristiš,talente treba koristiti
![]() |
|
![]() |
|
leona,dobrodošla!
|
|
![]() |
|
koliko sam jednom vidjela u "lijepom našom" mislim da je, imaju je i mađarice i nju su nosile samo udane žene jer su morale sakriti kosu
postoje male razlike u obliku,dužini i načinu ukrašavanja |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Nedavno je na mislim HRT 4 bio dokumentarac o Rusinima u HR i sve o običajima i nošnji, ne sjećam se u kojem selu je snimana reportaža ali jedna baka (zadnja u selu koja radi fićule) pokarivala je način kako ih radi.
Dobro je Anaida zaključila, to je ko međimurska poculica "Marica je fajn snešica njoj se šika poculica, Marica je Marica je fajn snešica, njoj se šika,njoj se šika poculica Maro,Maro, Marica, turenjska snešica........" |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Fany,dobrodošla.
|
|
![]() |
|
mona, dobrodošla!
|
|
![]() |
|
jučer sam kupila jedan neobičan grm pa ću napisati nešto o njemu.
BIJELA FORZICIJA abeliophyllum distichum abeliofilum je grm koji sporo raste. visina mu je od 1,20-1,50 a širina oko 90 cm. počinje cvjetati prije žute forzicije i to cvjetićima koji imaju jak slatkast miris i podsjeća na cvjetove badema. cvjetovi se pojavljuju krajem zime na golim granama koje su tamne boje.kada se tek otvore, zvjezdasti cvjetovi su žučkasti pa blijedoružičasti i pri kraju cvatnje postaju blijedoroza. listove dobiva poslije cvjetanja. nije zahtjevan u izboru tla a da bi obilno cvao treba ga posaditi na sunčani položaj. orezivanje nije potrebno samo uklanjanje oštečenih i starih grana. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |