Mala varaždinska okućnica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Korisnik | |
Vlatkich ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2012 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 262 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anabistrice hvala na savjetu! Mislila sam i na to: pa su u samom kutu između 2 ograde - tu mi je najjednostavnije držat ih pod kontrolom
![]() ![]() |
|
Think green, dream in colours!
Varaždin |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Vlatkich ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2012 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 262 |
Varaždin |
|
![]() |
|
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
[QUOTE=Vlatkich] Friško procvali tulipani Kooooja boja tulipana. Prekrasan je ![]() |
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
![]() |
|
Varaždin |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Interesantno. Nisam još takav vidjela.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Radi se.....sadi se..... ovako nekako ?
![]() |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Vrt napreduje, tulipani su krasni
|
|
![]() |
|
![]() S ovim se moram odmah pohvaliti jer me pozitivno šokiralo čim sam izašla jutros van! Tradescantia palida purpurea, poznata i kao grimizno srce, uspjela je preživjeti zimu. Da, ovu groznu zimu s brdom snijega (na svu sreću) i gadnim minusima ona je preživjela!
Izgledala je jadno i grozno kad je napokon došlo proljeće. Sve sam odrezala do zemlje i danas su provirili prvi listići
![]() |
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Puno želja+malo mjesta=nova mini gredica Nastala je još u petak, ali...nisam stigla fotkati.
Preseljene lanjske lavande
između njih posijana gaillardia (skupila majka lani na polju kraj vikendice)
red bijelih ivančica
red žutih
red niskih lepih dečki (zinnia elegans)
Subota je prohujala u farbanju ograda na terasi i onda je došla prva tura vodenika i pelargonija
... a u nedjelju je pala CIF kava na sajmu cvijeća u Prelogu. Naravno, nisam se vratila doma praznih ruku:
za mamu delosperma crvena i bijela ivančica
A za mene, ... naravno VINKE
![]() stvarno mi je žao, ali ne mogu naštimat boju - ova je nježno svjetlo baby roza prošarana s bijelim flekicama
i jedna barbie roza sa bijelim flekama
|
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Lanjska snježno bijela vinka
S nje skidam pelcere i popunjavam teglice
U hladu iza kuće je 'sijalište', pogađate kaj sijem?
U kartonija za jaja su vinke, ali ispred u teglicama je dragoljub.
Iz ovog će jednog dana nastati kamenjar
![]() I još samo da vam pokažem da se sve napokon budi i to ubrzanim tempom:
2 yucce smo dofurale lani s mora - sad ih je već 4
Ova tegla s kišnim ljiljanima buja za razliku od ostalih
Lijepo smo se udomaćili
Digitalis već ima pupoljak
Uživam kak brzo napreduju cerinthe
Za maćuhice nema ni dana pauze
A crvene tratinčice su oživjele čim su presađene u dvorište
Vinca minor uživa u hladovini
Mamin ponos (amarilisi) isto pokazuju prve pupoljke
Clematis se fino ozelenio i popunio pupoljcima
Ruže kupljene prošli tjedan tjeraju ko blesave
Makar mi se ova žuta čini bolesna, ali sredit ću ja i nju
Loše je fokisirana, ali vidi se bitno: napokon će i moje đurđice procvasti
Do sljedećeg čitanja
![]() |
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Širi se cvjetna ponuda tvojeg vrteka!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Anaida, polagano, ali napredujem
![]() I jedan
![]() |
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Sanja123 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
Vlatkich...super si to sve napravila. posebno me se dojmio zeleni tulipan, posebno mi je krasan.
|
|
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Rijeka
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Svaki put sve vise cvijeca sve vise biljcica a kak se vidi i zeleni palcic te dobro sluzi ! Pozdravljam te do iduci put !
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
kod tebe radovi napreduju punom parom
![]() ![]() sve se nadam ako je tradescantija kod tebe prezimila da će i kod mene :)a ovaj cerinthe jako zanimljivo izgleda...jel to kod nas jednogodišnje ili trajno? |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Kontesaa za cerinthe piše ovako: ''ljetnica iz mediteranske regije sa lišćem poput eukaliptusa i cvijetovima kao ljubičasta euphorbia(ne znam na koju misle). Biljka proizvodi velike crne sjemenke u kasnom ljetu koje dozrijevaju u jesen pa započinju novi ciklus ukoliko su dobri uvjeti rasta.'' http://www.finegardening.com/plantguide/cerinthe-major-purpurascens-blue-shrimp-plant.aspx
Ali, u nastavku članka piše da se sije na proljeće u teglice ili direkt van nakon mrazeva, pa ono...
![]() A tradescantia je nevjerojatna: podivljala je
![]() |
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Miro i Gute Fee
![]() Danas selim sobne biljčice van i imam problem s manjkom hlada, pa se snalazim svakojako...
Jel podnosi monstera sunce? Ako je tu ostavim, na direktnom suncu je od 11 do 2
Dracenama i fikusima bi trebalo biti ok u polusjeni
dracena pretpostavljam nije za sunce
ova je među čempresima i ima samo malo jutarnjeg sunca
fitonije i scila su isto u hladu
a trenutno na počasnom mjestu (u najdubljem hladu koji nudim) su tradescatia spathacea i syngonium
paprat je isto u nekakvoj polusjeni
ispod magnolije među ljubicama su se smjestili kaktusi i sukuleti (tek su izašli, pa bolje da su par dana u hladu dok ne otkrijem koliko sunca trpe)
Beba monstera odvojena prošlo proljeće je turbo-jako narasla, a sandeville se oporavljaju od zime, prevlažne zemlje i prevelikih tegla. Sva sreća da mi je tegla pukla pa sam vidla koje sam sranje napravila...
još da smjestim ove ljepotane i pauza za ručak
![]() Hoste napokon otvaraju listiće
još samo dan ili dva
|
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Vlatkice vido se da si bila vrijedna. kod tebe sve uredno i ima svašta.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |