Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3940414243 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
anđelkad View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2719
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anđelkad Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 17:22
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

U međuvremenu sam morala jedan otočić sa cvijećem povaditi zbog svatova.
Kada je došao drugi puta jako se zbog toga naljutio i rekao mi da sam napravila ekocid i da sam zbog 2 sata svatova uništila svoj dugogodišnji trud i rad.
Nek skakuću, kaže.
Još uvijek, kada me sretne u gradu ne zaboravi mi reći da sam napravila ekocid.

U potpunosti se slažem sa gospodinom-napravila si ekocid, kako reče zbog 2 sata svatova! Ma znaš, da ja uspijem takvo nešto napravit u mom dvoru  nema toga zbog čega bi se vadilo.Moji gosti bi skakutali ,stvarno.
Da je vrt predivan već se zna i vidi a opisi biljaka su nešto posebno zato dušice lati se pera i..."piši Milijana"!!! ... ak kad se smogne lako se da tiskati...bitno da objediniš svije zamisli i ideje....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 18:59
Uspjela sam pregledati zaostatke, zaista ti je vrt u reprezentativnom proljetnom izdanju ali i ja, poput tebe, čekam lipanj. Sve čisto, uredno kao po špagici, tako i ja volim, biljke krasne i bujne, bravo draga moja!
lijepi pozdravSmile
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 19:15
RUZMARIN     Rosmarinus officinalis

Ruzmarin je kroz povijest šetao od vidovnjaka,
        preko dvorski apotekara, do svatovskih revera
        i morskih kuhara,
        ali je preživio sva iskušenja i ostao nezamjenjiv.

Ruzmarin simbolizira energiju oca a lavanda energiju majke.
Kombiniranjem ove dvije biljke postižete muško-žensku ravnotežu.

Budući da je poznat kao biljka koja jaća pamćenje postao je oznakom ljubavničke vjernosti te se na svadbama nose grančice ukrašene svilenim vrpcama.

U starom Egiptu i Rimu je bio poznat kao ljekovita biljka čije grančice su palili u vrijeme zaraza, nosili u vrećicama da bi ga udisali kada su prolazili kroz sumnjiva područja i sušili rublje na njegovim grmovima da bi dobilo miris koji tjera moljce.
Ruzmarin pomaže kod probavnih tegoba, nadutosti,usporene probave, reume,problemima sa žući, potiče cirkullaciju krvi i poboljšava pamćenje.

Od grančica ruzmarina napravite štapiće za ražnjiće.

Ruzmarin , morska rosa je začinska i ljekovita biljka ali i jedna od glavnih billjaka u mediteranskom ukrasnom vrtu.
Voli sunčane, zimi zaklonjene položaje jer je osjetljiv na mraz.
Na vapnenastom tlu će biti sitnij ali aromatičnij.
Za pojačavanje vapna u tlu dodajte drveni pepeo ili ljuske jajeta.

TINKTURA PROTIV REUME

[ovo sam zapisala prije 25 ili više godina kada je baka Antonija, sada pokojna, u jutarnjem programu pričala o biljkama.]

3 dcl akohola
1 limun iscjediti i sitno narezati
šaka suhog ruzmarina
2 tablete kamfora

Držati na sobnoj temperaturi 48 sati i nakon toga što više izgnjesti i procjediti.
Masirati 10 min, po noći staviti obloge.

Kada se procjedi na isti sadržaj naliti još 3 dcl alkohola i opet neka stoji 48 sati.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 19:30

camellia

martab

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 19:46
anđelkad,
baš si me nasmijala sa "skakutanjem".
biljke koje sam povadila sigurno nisam bacila nego u rano proljeće presadila na drugo mjesto.
i ovako je bilo "skakutanja" jer je lončanica bilo na sve strane a i onaj poluotočić je malo previše isturen.
ali zato su mnogi iskoristili priliku da se slikaju.

hvala ti za podršku u vezi knjige.
kada sam rekla da ću je napisati kada se obogatim, mislila sam i na vrijeme koje moram potrošiti na pisanje.
puno je toga i u bilježnicama, i po mojim vlastitim vrtnim dnevnicima a i u glavi ima previše.
treba to sve posložiti, odvojiti bitno od nebitnog, napraviti plan pisanja da bude zanimljiva i korisna onome tko ju čita.

Na vrh
Leona31 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3106
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Leona31 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 20:36
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Svaki dan sve ljepše, rascvjetanije. Netko je komentirao kako je uredno, istina, mene malo podsjeća na japanski stil.

Ovde zastaje dah...bravo
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 21:17
dugo me nije bilo,sad sam nadoknadila sve,slike pregledala i postove procitala ..kao i ti i ja nemogu bacit niti najmanji pelcer bilo koje biljke,zao mi ,pa podijelim ovuda oko mene ,i opet zao mi bude ako dam a tu biljku nikad poslje ne vidim ...a da sve pelcam i cuvam malo mi previse ,treba to zalit i odrzavat...eto ,nauzivala sam se ljepote kod tebe,moj umor nesto kao rukom odnesem kad vidim tvoj raj,ostavljam ti pozdrav
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2013 u 22:51
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

Uspjela sam pregledati zaostatke, zaista ti je vrt u reprezentativnom proljetnom izdanju ali i ja, poput tebe, čekam lipanj. Sve čisto, uredno kao po špagici, tako i ja volim, biljke krasne i bujne, bravo draga moja!
lijepi pozdravSmile
draga Sara, dobrodošla.
Drago mi je da si prošetala mojim vrtom i hvala za komentare.

dobro si rekla: proljeće je lijepo ali u lipnju dolaze kraljevi sa svitom!
Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 09:18
Često šećem vašim vrtom; sve je već rečeno i napisano... smile55
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
kamenika View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 68
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 10:19
Mogu samo zamislit koliko vremena provodiš u vrtu kad je sve ovako savršeno.Hvala što si pisala o kaloperu a sad bih te zamolila da staviš sliku puzave saponarie jer ne znam kako izgleda.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 12:13
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

dugo me nije bilo,sad sam nadoknadila sve,slike pregledala i postove procitala ..kao i ti i ja nemogu bacit niti najmanji pelcer bilo koje biljke,zao mi ,pa podijelim ovuda oko mene ,i opet zao mi bude ako dam a tu biljku nikad poslje ne vidim ...a da sve pelcam i cuvam malo mi previse ,treba to zalit i odrzavat...eto ,nauzivala sam se ljepote kod tebe,moj umor nesto kao rukom odnesem kad vidim tvoj raj,ostavljam ti pozdrav
kamenjar,draga
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 13:47

Saponaria

Geum rivale

Lavanda

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 15:48
Vrlo rado dođem k tebi jer znam da me uvijek u ovom kutku foruma čekaju neka mudra misao i prekrasna slika. Tako je i danas!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 16:20
krasno
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 18:17
Lavanda će biti fantazija kada procvjeta, a i sada je lijepa. Sa veseljem čekam sliku, kao da je moja!Wink
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 19:01
Gledam slike vrta i prva reakcija je bila - ovo je sasvim drugačije nego ono gdje sam bila....
Zapanjilo me koliki je već zečji lad, a onda još nije ni provirivao iz zemlje.
Klematis je predivan, šatirana perunika također.

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 21:28
Nisa, dobro mi došla.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 21:38
Draga o ovom ljeku za reumu (uz naravno divljenje tvom vrtu jer za njega su riječi suvišne. slike govore sve) zanima me alkohol da li je to medicinski 90% ili nešto drugo? Godine su kad to će trebati
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 21:43
aralija,
je, to je alkohol koji kupiš u ljekarni,mislim da je 96% tni.
tablete kamfora isto kupi u ljekarni.
ovo je super lijek kao i sve što sam zapisala od bake Antonije.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2013 u 21:53
Slavujčice , evo i ja sam ti opet došetala, došla sam napuniti baterije u tvoj vrt,  jer sam se danas baš umorila.....Ovdje je stvarno tako lijepo da dok gledam tvoje slikice cvijeća, prođe me umor i već bih sad mogla opet nešto kopati, saditi....smile76smile89smile84
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3940414243 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.